GP24 Media

LATEST POSTS

MotoGP Barcelona: Aleix Espargaro câștigă Sprintul

Vizualizări: 11393

MotoGP Barcelona: Aleix Espargaro sărbătorește victoria în sprintul MotoGP la Marele Premiu de acasă de la Barcelona. Încă o debacle pentru Yamaha și Honda.

Răzbunare pentru Aleix Espargaro! După ce anul trecut a terminat cursa MotoGP de la Barcelona cu un tur prea devreme, provocând o scenă jenantă, el câștigă sâmbătă sprintul din GP Catalunya. Îi învinge pe campionul mondial Francesco Bagnaia și pe coechipierul său Maverick Vinales.

În campionatul mondial, Bagnaia își mărește avansul față de Jorge Martin la 66 de puncte. Marco Bezzecchi se află pe locul trei, la 75 de puncte, iar Brad Binder este la 94 de puncte în spatele lui Bagnaia.

MotoGP, Barcelona

Scena cheie în sprintul MotoGP de la Barcelona
Aleix Espargaro a ajuns de mai multe ori lângă Francesco Bagnaia pe linia dreaptă de start-finisaj, dar nu a putut să-l depășească pe rapidul Ducati. În cele din urmă, în al șaptelea tur al sprintului, a venit momentul. Cu o linie mai bună în zona de frânare spre virajul 1, Espargaro trece, deschide imediat un mic decalaj și nu se lasă cucerit de victorie.

MotoGP Barcelona: Rezumatul cursei în sprint
Grila de start: 1. Bagnaia, 2. A. Espargaro, 3. Oliveira, 4. Vinales, 5. Martin, 6. Zarco, 7. A. Marquez, 8. Di Giannantonio, 9. Binder, 10. Bezzecchi, 11. M. Bastianini, 12. M. Marquez, 13. Miller, 14. P. Espargaro, 15. R. Fernandez, 16. Morbidelli, 17. Quartararo, 18. Marini, 19. A. Fernandez, 20. Mir, 21. Nakagami, 22. Lecuona

MotoGP, Barcelona

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Start: Bagnaia pleacă bine și își apără pole position-ul. Martin intră în virajul 1 pe locul doi, dar este depășit de Vinales pe banda exterioară. Vinales al doilea, Martin al treilea, Aleix Espargaro al patrulea. În spatele lor, Bezzecchi, Binder, Oliveira și Marc Marquez.

Turul 1: Aleix Espargaro îl prinde pe Martin în virajul 4 și este din nou al treilea.

Turul 2: Aleix Espargaro continuă să recupereze teren. În primul viraj îl prinde pe coechipierul Vinales și trece pe locul doi. Binder îl depășește pe Bezzecchi și este acum al cincilea.

Turul 3: Martin frânează în virajul 1 și coboară pe locul șapte.

Turul 4: Pol Espargaro a căzut. A frânat în virajul 5.

Turul 7: Aleix Espargaro este în frunte! Îl depășește pe Bagnaia în zona de frânare spre virajul 1.

MotoGP, Barcelona

Al 12-lea și ultimul tur: Vinales încearcă un atac asupra lui Bagnaia în primul viraj, dar este nevoit să se retragă. De asemenea, în virajul 4 nu este suficient pentru cel de la Aprilia.

Finish: Aleix Espargaro câștigă cu un avans de aproape două secunde. Bagnaia îl lasă pe Vinales în urmă cu 0,051 secunde și ocupă locul doi. Binder ocupă locul 4 în fața lui Martin, Oliveira și Zarco. Bezzecchi și Bastianini iau ultimele puncte.

Marc Marquez este al unsprezecelea, Jack Miller al 16-lea, Fabio Quartararo al 18-lea, Joan Mir al 21-lea și ultimul.

Vocile de pe podiumul de sprint de la Barcelona

MotoGP, Barcelona

Aleix Espargaro (învingător, Aprilia):
“Sunt foarte fericit. Este o zi bună pentru a-i mulțumi președintelui nostru, pe care l-am pierdut în urmă cu câteva săptămâni. Ar fi fost foarte mândru să vadă două Aprilia pe podium. Acest lucru este pentru el. Sunt foarte fericit. Acesta este primul meu podium la sprint și prima mea victorie și apoi acasă. E minunat! Acum mă concentrez pe ziua de mâine”.

MotoGP, Barcelona

Francesco Bagnaia (al doilea, Ducati):
“Bineînțeles că ar fi fost mai bine să câștig, dar sunt mulțumit de rezultat. Aprilia este încă un pic prea puternică și trebuie să găsim ceva pentru cursa de mâine. Pot fi totuși fericit. Rezultatul este pozitiv și am câștigat puncte pentru campionat. Acesta este cu siguranță principalul lucru pentru mine”.

MotoGP, Barcelona

Maverick Vinales (al treilea, Aprilia):
“Sunt fericit și mi-a plăcut foarte mult cursa. Sincer, mă așteptam la ceva mai mult, dar nu știu de ce s-a degradat atât de mult pneul față. Nu am putut ataca la momentul potrivit atunci. Dar mă bucur pentru echipă, este fantastică. Mâine vom lupta”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

MotoGP, Barcelona
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES