Latest Posts

MotoGP Argentina: Binder câștigă un sprint tensionat

Vizualizări: 20599

Pilotul celor de la KTM, sud-africanul Brad Binder a câștigat cursa de sprint a categoriei regină (MotoGP). O victorie impresionantă, survenită în urma unei plecări din linia a 5-a. Podiumul a fost completat de coechipierii VR46: Marco Bezzecchi și Luca Marini.

 În urma unei sesiuni de calificare dificilă, pilotul KTM s-a clasat doar al 15-lea, pe grila de start, în fața celuilalt rider al echipei austriace: Jack Miller. Această evoluție a fost cu atât mai dezamăgitoare, având în vedere că numărul total al competitorilor clasei supreme, a fost de doar 18 participanți.

MotoGP Argentina

 Marc Marquez, Pol Espargaro, Miguel Oliveira și Enea Bastianini nu au făcut deplasarea în Argentina, datorită accidentărilor suferite la Portimao. Cu siguranță, sprintul argentinian nu a atins dramatismul celui din Portugalia. Cu toate acestea, spectacolul a fost prezent din plin, pe circuit.

 Binder a preluat șefia cursei în turul 3, de la surpriza acestei etape, Franco Morbidelli. De acolo, în ciuda unor atacuri târzii venite din partea lui Marco Bezzecchi, acesta nu a mai cedat șefia. Diferența la final între primi 2 clasați a fost de sub o zecime de secundă (0.072s). 

 Bezzecchi a reușit să treacă peste un început de cursă dezamăgitor, care l-a aruncat până pe poziția a 8-a. De acolo, a reușit să recupereze treptat până pe locul 2. Liderul campionatului, Francesco Bagnaia a avut o prestație ștearsă. Depășit în turul 12 (ultimul), de Alex Marquez, italianul a terminat pe 6.

MotoGP Argentina

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 Fratele lui Marc a surprins pe toată lumea, obținând pole-ul, într-o sesiune de calificări desfășurată în condiții mixte. În sprint, pilotul Gresini a avut o evoluție decentă, care l-a adus pe poziția a 5-a (un alt rezultat bun, după locul 4 obținut la Portimao).

 Cu o motocicletă Yamaha, cu care Fabio Quartararo nu se poate descurca, Franco Morbidelli a fost la înălțime. Acesta a preluat conducerea ostilităților la startul competiției, însă a fost depășit rapid de Alex Marquez. Italianul a replicat la ieșirea din virajul 9, revenind astfel în poziția de lider. 

 La finalul primei bucle, Binder era deja pe poziția a 3-a. În turul 2, misiunea sa a fost simplificată în urma unei greșeli făcute de Marquez, în virajul 4. Odată depășit și Morbidelli, acesta a acționat ca un tampon pentru sud-african, în fața urmăritorilor.

 Marini a reușit să urce pe 2, abia în turul 9, când diferența față de lider se ducea deja, spre o secundă (0.8s). Venit din spate, Bezzecchi și-a depășit rapid coechipierul (T10), însă în ultimele 2 „învârteli”, nu a reușit să recupereze distanța față de Binder, în ciuda unui atac asupra acestuia, în virajul 4. 

MotoGP Argentina

 Morbidelli a încheiat pe 4, în fața lui Marquez și Bagnaia. Vinales s-a clasat al 7-lea. Aceasta a fost singura Aprilia, care a finalizat sprintul. Aleix Espargaro a avut un accident în al 9-lea tur. 

 Fabio Quartararo și-a încheiat evoluția dezastruoasă, trecându-și în palmares, ultimul punct pus în joc, după o luptă pierdută cu Jorge Martin, pentru locul 8. În nota lui Fabio, Honda a avut și ea o zi de coșmar. Cel mai bine clasat pilot al companiei nipone, a fost chiar conaționalul Nakagami. Mir a greșit din nou în primul tur, la fel ca în sprintul de la Portimao.

MotoGP Argentina

 Di Giannantonio, Zarco, Rins, Raul Fernandez și Augusto Fernandez nu au intrat în puncte. În ciuda evoluției șterse, Bagnaia și-a extins șefia la general, cu un punct în fața lui Vinales (13 în total), înaintea etapei de duminică. 

Clasament Sprint

ClaRiderBikeLapsTime
1South Africa Brad BinderKTM12
2Italy Marco BezzecchiDucati120.072
3Italy Luca MariniDucati120.877
4Italy Franco MorbidelliYamaha122.354
5Spain Alex MarquezDucati122.462
6Italy Francesco BagnaiaDucati122.537
7Spain Maverick ViñalesAprilia122.643
8Spain Jorge MartinDucati123.754
9France Fabio QuartararoYamaha123.856
10Australia Jack MillerKTM125.143
11Japan Takaaki NakagamiHonda125.574
12Italy Fabio Di GiannantonioDucati126.965
13France Johann ZarcoDucati127.568
14Spain Raúl FernándezAprilia127.725
15Spain Alex RinsHonda128.687
16Spain Augusto FernandezKTM129.040
17Spain Aleix EspargaroAprilia8
18Spain Joan MirHonda0
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.

 

Sursa: GP24 Media / Ionut Timofte
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Timofte

Latest Posts

Don't Miss