Latest Posts

MotoGP Argentina: Bezzecchi aduce prima victorie pentru VR46

Vizualizări: 33637

Marco Bezzecchi a câștigat cursa principală MotoGP din Argentina! Acest succes este primul pentru echipa lui Valentino Rossi (VR46), la clasa regină. Francesco Bagnaia a suferit un accident, care l-a aruncat la coada plutonului și implicit în afara punctelor. După această victorie, Bezzecchi a preluat șefia clasamentului general.

 Având la dispoziție modelul Ducati de specificație 2022, Marco Bezzecchi a fost protagonistul unei succes impresionant la categoria MotoGP, în Argentina. Ostilitățile (la fel ca la clasele mici) s-au desfășurat pe pistă udă. Victoria de astăzi încununează poziția a 2-a, obținută sâmbătă în cursa de sprint. 

 Italianul a condus întrecerea, de la un capăt la altul. Pe podium, a fost însoțit de Johan Zarco (autor al unei curse de recuperare incredibile) și de autorul pole-ului, Alex Marquez. Astfel, primele 3 poziții au fost apanajul celor de la Ducati. 

MotoGP

 

 Condițiile meteo de pe Autodromul Termas de Rio Hondo, au fost departe de a fi perfecte. Prin urmare, datorită apei depuse pe circuit în urma vremii nefavorabile, am avut parte de primul start pe pistă udă, de la MP al Thailandei de anul trecut.

Datorită acestor condiții, alegerile de pneuri nu au surprins pe nimeni: mediu față, mediu spate (anvelope de ploaie). Nici un pilot nu a ales o strategie alternativă, pentru această cursă. 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 La start, Bezzecchi a plecat cel mai bine. Marquez a ajuns pe 2, cu Bagnaia în spatele lui. Franco Morbidelli a reușit să se „agațe” și el de plutonul fruntaș, grup care a început să se distanțeze considerabil de ceilalți urmăritori. 

MotoGP

 Învingătorul cursei de sprint, sud-africanul Brad Binder, a fost protagonistul unui accident în virajul 5, în urma unui contact cu Maverick Vinales.  În 7, Fabio Quartararo a fost și el scos de pe pistă, de către Taka Nakagami. Rezultatul? O coborâre bruscă în clasament, de pe 10 până pe 16. 

 Ambele incidente au intrat sub atenția stewarzilor. În urma analizelor, s-a hotărât că nu este necesară impunerea unei penalizări (atât în cazul lui Vinales și în cazul lui Nakagami).

 Având un ritm susținut de cursă, Bezzecchi se îndepărta încet, dar sigur, de urmăritori. La jumătatea întrecerii, ecartul dintre el și Alex Marquez era de deja 3.6 secunde. La fel ca la categoria Moto3, victoria părea deja acontată, cu mult înainte de afișarea steagului în pătrățele. 

MotoGP

 În urma unui duel scurt cu pilotul celor de la Gresini, Bagnaia a reușit să urce pe poziția secundă, la finalul turului 15. Bucuria nu a durat însă extraordinar de mult. În penultimul viraj, 2 tururi mai târziu, Peco a ieșit și el din luptă, în urma unui accident. 

 Bagnaia s-a reîntors pe pistă, însă nu a putut obține mai mult de poziția a 16-a (amenințată și ea de atacurile lui Brad Binder, de la finalul GP-ului). 

În a doua jumătate a acestui MP, a ieșit la rampă Johan Zarco. Pilotul celor de la Pramac Ducati, a fost autorul unei curse de recuperare fantastice. 

MotoGP

 Francezul a „croșetat” prin pluton, ajungând în final pe locul secund. Printre cei pe care i-a depășit, trebuie să îi amintim pe Franco Morbidelli sau pe Alex Marquez. Coechipierul lui Quartararo, a obținut astăzi cel mai bun rezultat din ultimii 2 ani. Poziția a 4-a este cu atât mai remarcabilă, încât ea a venit în fața unui Ducati (Jorge Martin) și a lui Jack Miller. Noul rider al celor de la KTM, este cunoscut pentru abilitatea sa pe pistă udă. 

 Locul 7 obținut de Fabio, este la rândul său unul impresionant (având în vedere dificultățile pe care francezul le are cu prototipul Yamaha). Quartararo a revenit după acel incident cu Nakagami, care îl aruncase până pe 16. 

 Luca Marini, Alex Rins și Fabio Di Giannantonio au completat topul 10. Augusto Fernandez a obținut cel mai bun rezultat din carieră, în MotoGP. Cei de la Aprilia, au avut parte de o cursă dezastruoasă. Vinales a terminat pe 12, iar învingătorul de anul trecut, Aleix Espargaro, a încheiat pe ultima poziție din puncte. 

MotoGP

 În urma acroșajului cu pilotul și totodată campionul celor de la Yamaha, Nakagami a obținut poziția a 13-a, în fața lui Raul Fernandez. Acesta a reușit astfel, să aducă 2 puncte pentru echipa secundă a celor de la Aprilia. 

 Bagnaia și Brad Binder au fost principalii pierzători ai zilei de duminică. De menționat că Joan Mir nu a fost prezent la start. Pilotul Honda HRC, a fost declarat inapt din punct de vedere fizic, pentru a participa la cursă. Astfel, echipa de uzină niponă repetă „performanța neagră”, de la MP al Valenciei din 2021, când nu a avut nici un rider la start.

Clasamentul cursei principale

ClaRiderBikeLapsGap
1Italy Marco BezzecchiDucati25
2France Johann ZarcoDucati254.085
3Spain Alex MarquezDucati254.681
4Italy Franco MorbidelliYamaha257.581
5Spain Jorge MartinDucati259.746
6Australia Jack MillerKTM2510.562
7France Fabio QuartararoYamaha2511.095
8Italy Luca MariniDucati2513.694
9Spain Alex RinsHonda2514.327
10Italy Fabio Di GiannantonioDucati2518.515
11Spain Augusto FernandezKTM2519.380
12Spain Maverick ViñalesAprilia2526.091
13Japan Takaaki NakagamiHonda2528.394
14Spain Raúl FernándezAprilia2529.894
15Spain Aleix EspargaroAprilia2536.183
16Italy Francesco BagnaiaDucati2547.753
17South Africa Brad BinderKTM2548.106

 

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Timofte
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Timofte

Latest Posts

Don't Miss