More

  Latest Posts

  Monza FP2: Sainz a stabilit cel mai bun timp pentru Ferrari

  Vizualizări: 4518

  Semne de viață la Monza din partea celor de la Ferrari în a doua sesiune de antrenamente libere de Formula 1. Carlos Sainz stabilește cel mai bun timp al zilei. Campionul mondial Max Verstappen rămâne blocat în trafic.

  Ferrari a revenit pe primul loc în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere de Formula 1 de la Monza. Carlos Sainz l-a înlocuit pe campionul mondial Max Verstappen în cea de-a doua sesiune de vineri și a stabilit cel mai bun timp pentru Scuderia. În spatele său s-au clasat Lando Norris, pilotul echipei McLaren, și Sergio Perez. Verstappen a fost blocat de trafic în simularea sa de calificare și a trebuit să se mulțumească cu locul cinci. Sesiunea a fost întreruptă de două ori de steaguri roșii din cauza unei defecțiuni a lui Lance Stroll și a unui accident al lui Sergio Perez.

  Monza

  Rezultat: Cu un timp de 1:21,355 minute, Carlos Sainz a stabilit cel mai bun timp în ziua antrenamentelor de pe Autodromo Nazionale di Monza, în ziua în care a împlinit 29 de ani. Spaniolul a fost cu 0,019 secunde mai rapid pe pneul moale decât Lando Norris, care și-a realizat recordul personal cu o poziție optimă pe pistă și un slipstream corespunzător. Același lucru a fost valabil și pentru coechipierul său de la McLaren, Oscar Piastri, care a fost al patrulea în spatele lui Perez.

  În turele de performanță cu pneuri soft, căutarea de slipstream, asociat cu condusul lent, a jucat un rol important. Verstappen s-a plâns de traficul din sectorul de mijloc, care l-a împiedicat în încercarea sa cu compoziția moale. Strategii de la Red Bull nu au vrut să-i dea o a doua sansă la Monza, după care campionul în exercițiu s-a plâns la radio că nu are niciun indiciu despre mașina în regim de calificări.

  Monza

  Olandezul a pierdut două zecimi și jumătate de secundă față de cel mai bun timp al lui Sainz. În spatele său s-a aflat Charles Leclerc. Între pilotul de la Ferrari, aflat pe locul șase, și cel de la Williams, Alex Albon, aflat pe locul șapte, a existat o diferență de trei zecimi de secundă. Thailandezul a stabilit cel mai bun timp personal pe pneul mediu. Fernando Alonso, George Russell și Nico Hülkenberg au completat top 10 in FP2 la Monza.

  Lewis Hamilton nu a efectuat un tur utilizabil pe pneul soft. Campionul mondial care a doborât recordurile a fost al 17-lea cu timpul obținut pe pneul mediu la începutul sesiunii de 60 de minute. Lanterna roșie i-a revenit lui Guanyu Zhou, la Alfa Romeo, care a pierdut aproape două secunde față de cel mai bun timp. Lance Stroll a fost singurul pilot fără timp pe tur după o defecțiune timpurie.
  Din păcate, doar două tururi pentru Lance Stroll la Monza

  Monza

  Incidentele: Primul steag roșu nu a întârziat să apară. După ce Lance Stroll a predat Aston Martin-ul său pilotului de dezvoltare Felipe Drugovich pentru FP1, ziua sa de lucru, deja scurtă, s-a încheiat rapid în a doua sesiune. Încă din primul tur, a pierdut propulsia în drum spre șicana Ascari din cauza unei defecțiuni la alimentarea cu combustibil și s-a rostogolit pe iarbă la ieșirea din pasaj. Sesiunea de la Monza a fost astfel întreruptă după abia trei minute.

  Ulterior, canadianul a comunicat cu echipajul său de la boxe, care a încercat să îl pună să pornească motorul pentru a se întoarce la boxe cu forțe proprii. Timpul a continuat să se scurgă ca de obicei în timpul întreruperilor din timpul antrenamentelor, iar comisarii i-au cerut în curând pilotului să părăsească mașina. Inginerii Aston Martin au abandonat tentativa de salvare la scurt timp după aceea, iar mașina lui Stroll a fost împinsă în spatele barierei de protecție. Pentru el, acesta a fost sfârșitul zilei de antrenamente. Cu 51 de minute pe ceas, FP2 a continuat la Monza.

  Monza

  Așa cum este tipic pentru Monza, antrenamentul a continuat apoi cu obișnuitele jocuri de slipstream. Chiar înainte ca piloții să-și repete cursele de calificare, s-au format trenuri lente pe care niciun pilot nu dorea să le conducă. În traficul intens de mașini târâtoare, o scenă delicată a avut loc între Piastri și Hamilton. Australianul se afla într-un tur rapid și s-a lovit de pilotul Mercedes în cea de-a doua șicană cu un exces clar. Hamilton a ieșit încă de pe linia de rulare, dar Piastri a trebuit deja să deschidă direcția și să ia drumul prin zona de fugă pentru a evita o coliziune.

  Al doilea steag roșu al sesiunii a fost arborat cu nouă minute înainte de final. Sergio Perez a pierdut controlul Red Bull-ului său în timpul cursei lungi cu pneul mediu în Parabolica și s-a oprit în pietriș.Mexicanul a fost prea rapid la intrare, a subvirat și nu a mai putut să țină linia.A derapat apoi pe pietriș, s-a rotit și a lovit ușor partea din spate a mașinii de bariera pistei de la Monza.

  Monza

  Vremea: Sfârșitul verii italiene nu a dezamăgit Formula 1 la Monza, chiar și la sfârșitul după-amiezii. La ora de începere a sesiunii, 17:00, temperatura exterioară era de 27 de grade Celsius, sub un soare strălucitor. Temperatura asfaltului a fost măsurată la 37 de grade Celsius. Umiditatea a fost de 43%.

  Când și unde să urmărești Marele Premiu al Italiei în acest weekend:

  • Sâmbăta 02.09.2023, 12:30 – 13:30, Antrenamente Libere 3
   F1TV Pro, Digisport 2, (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 3
  • Sâmbăta 02.09.2023, 16:00 – 17:00, Calificări
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 3
  • Duminica 03.09.2023, 16:00 – 18:00, Cursa
   F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 1

  GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

  Monza
  Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

  Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 Media
  Photocredit: Formula 1 Fans Romania
  Sponsor: TricouMania

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  GP24 Media

  Latest Posts

  Don't Miss