Latest Posts

Monza FP2: Sainz a stabilit cel mai bun timp pentru Ferrari

Vizualizări: 9343

Semne de viață la Monza din partea celor de la Ferrari în a doua sesiune de antrenamente libere de Formula 1. Carlos Sainz stabilește cel mai bun timp al zilei. Campionul mondial Max Verstappen rămâne blocat în trafic.

Ferrari a revenit pe primul loc în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere de Formula 1 de la Monza. Carlos Sainz l-a înlocuit pe campionul mondial Max Verstappen în cea de-a doua sesiune de vineri și a stabilit cel mai bun timp pentru Scuderia. În spatele său s-au clasat Lando Norris, pilotul echipei McLaren, și Sergio Perez. Verstappen a fost blocat de trafic în simularea sa de calificare și a trebuit să se mulțumească cu locul cinci. Sesiunea a fost întreruptă de două ori de steaguri roșii din cauza unei defecțiuni a lui Lance Stroll și a unui accident al lui Sergio Perez.

Monza

Rezultat: Cu un timp de 1:21,355 minute, Carlos Sainz a stabilit cel mai bun timp în ziua antrenamentelor de pe Autodromo Nazionale di Monza, în ziua în care a împlinit 29 de ani. Spaniolul a fost cu 0,019 secunde mai rapid pe pneul moale decât Lando Norris, care și-a realizat recordul personal cu o poziție optimă pe pistă și un slipstream corespunzător. Același lucru a fost valabil și pentru coechipierul său de la McLaren, Oscar Piastri, care a fost al patrulea în spatele lui Perez.

În turele de performanță cu pneuri soft, căutarea de slipstream, asociat cu condusul lent, a jucat un rol important. Verstappen s-a plâns de traficul din sectorul de mijloc, care l-a împiedicat în încercarea sa cu compoziția moale. Strategii de la Red Bull nu au vrut să-i dea o a doua sansă la Monza, după care campionul în exercițiu s-a plâns la radio că nu are niciun indiciu despre mașina în regim de calificări.

Monza

Olandezul a pierdut două zecimi și jumătate de secundă față de cel mai bun timp al lui Sainz. În spatele său s-a aflat Charles Leclerc. Între pilotul de la Ferrari, aflat pe locul șase, și cel de la Williams, Alex Albon, aflat pe locul șapte, a existat o diferență de trei zecimi de secundă. Thailandezul a stabilit cel mai bun timp personal pe pneul mediu. Fernando Alonso, George Russell și Nico Hülkenberg au completat top 10 in FP2 la Monza.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Lewis Hamilton nu a efectuat un tur utilizabil pe pneul soft. Campionul mondial care a doborât recordurile a fost al 17-lea cu timpul obținut pe pneul mediu la începutul sesiunii de 60 de minute. Lanterna roșie i-a revenit lui Guanyu Zhou, la Alfa Romeo, care a pierdut aproape două secunde față de cel mai bun timp. Lance Stroll a fost singurul pilot fără timp pe tur după o defecțiune timpurie.
Din păcate, doar două tururi pentru Lance Stroll la Monza

Monza

Incidentele: Primul steag roșu nu a întârziat să apară. După ce Lance Stroll a predat Aston Martin-ul său pilotului de dezvoltare Felipe Drugovich pentru FP1, ziua sa de lucru, deja scurtă, s-a încheiat rapid în a doua sesiune. Încă din primul tur, a pierdut propulsia în drum spre șicana Ascari din cauza unei defecțiuni la alimentarea cu combustibil și s-a rostogolit pe iarbă la ieșirea din pasaj. Sesiunea de la Monza a fost astfel întreruptă după abia trei minute.

Ulterior, canadianul a comunicat cu echipajul său de la boxe, care a încercat să îl pună să pornească motorul pentru a se întoarce la boxe cu forțe proprii. Timpul a continuat să se scurgă ca de obicei în timpul întreruperilor din timpul antrenamentelor, iar comisarii i-au cerut în curând pilotului să părăsească mașina. Inginerii Aston Martin au abandonat tentativa de salvare la scurt timp după aceea, iar mașina lui Stroll a fost împinsă în spatele barierei de protecție. Pentru el, acesta a fost sfârșitul zilei de antrenamente. Cu 51 de minute pe ceas, FP2 a continuat la Monza.

Monza

Așa cum este tipic pentru Monza, antrenamentul a continuat apoi cu obișnuitele jocuri de slipstream. Chiar înainte ca piloții să-și repete cursele de calificare, s-au format trenuri lente pe care niciun pilot nu dorea să le conducă. În traficul intens de mașini târâtoare, o scenă delicată a avut loc între Piastri și Hamilton. Australianul se afla într-un tur rapid și s-a lovit de pilotul Mercedes în cea de-a doua șicană cu un exces clar. Hamilton a ieșit încă de pe linia de rulare, dar Piastri a trebuit deja să deschidă direcția și să ia drumul prin zona de fugă pentru a evita o coliziune.

Al doilea steag roșu al sesiunii a fost arborat cu nouă minute înainte de final. Sergio Perez a pierdut controlul Red Bull-ului său în timpul cursei lungi cu pneul mediu în Parabolica și s-a oprit în pietriș.Mexicanul a fost prea rapid la intrare, a subvirat și nu a mai putut să țină linia.A derapat apoi pe pietriș, s-a rotit și a lovit ușor partea din spate a mașinii de bariera pistei de la Monza.

Monza

Vremea: Sfârșitul verii italiene nu a dezamăgit Formula 1 la Monza, chiar și la sfârșitul după-amiezii. La ora de începere a sesiunii, 17:00, temperatura exterioară era de 27 de grade Celsius, sub un soare strălucitor. Temperatura asfaltului a fost măsurată la 37 de grade Celsius. Umiditatea a fost de 43%.

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Italiei în acest weekend:

  • Sâmbăta 02.09.2023, 12:30 – 13:30, Antrenamente Libere 3
    F1TV Pro, Digisport 2, (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 3
  • Sâmbăta 02.09.2023, 16:00 – 17:00, Calificări
    F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 3
  • Duminica 03.09.2023, 16:00 – 18:00, Cursa
    F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 1

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Monza
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss