Latest Posts

Moncet: Echipa Hyundai WRC încă lucrează cu “complicații”

Vizualizări: 20460

Hyundai Motorsport încă „se confruntă cu unele complicații”, dar directorul adjunct al echipei, Julien Moncet, speră că structura echipei din Campionatul Mondial de Raliuri va fi rezolvată în curând.

Marca sud-coreeană a avut un început dificil în sezonul 2022 din cauza unui angajament întârziat față de noile reglementări hibride Rally1, lăsând echipa să joace la recuperare față de rivalii Toyota Gazoo Racing și M-Sport Ford. Graba de a dezvolta noul i20 N a sosit pe fondul unei răsturnări a organizării Hyundai în motorsport. Andrea Adamo, directorul echipei timp de șase ani, a plecat în decembrie anul trecut, invocând motive personale.

De atunci, echipa a lucrat fără un director de echipă confirmat și cu fostul director de sisteme de transmisie Julien Moncet instalat ca șef de echipă de facto. După șase etape din campanie, încă nu a fost numit un director de echipă. La începutul acestui sezon, Moncet a dezvăluit că echipa a rămas în urmă cu până la șase luni în ceea ce privește dezvoltarea noii sale mașini WRC, iar problemele de fiabilitate au afectat piloții săi în acest an.

WRC, Safari
Ott Tanak, Safari Rally – Kenya 2022. Photocredit: Red Bull Content Pool

Dar, deși i20 N s-a dovedit a fi fragil, a avut un ritm impresionant în unele momente și a obținut podiumuri în patru din cele șase etape de până acum. Ott Tanak a obținut o victorie importantă în Sardinia, la începutul acestei luni. Raliul Safari de la sfârșitul săptămânii trecute a evidențiat încă o dată slăbiciunile lui i20 N, toate cele trei participanți suferind o anumită formă de problemă mecanică. Ott Tanak și Thierry Neuville erau ambii în cursa pentru podium când au apărut problemele mecanice, ceea ce l-a determinat pe Julien Moncet să ceară să se ia măsuri pentru a rezolva problemele de fiabilitate ale echipei.

Julien Moncet a dezvăluit în Sardinia că echipa a lucrat la o serie de complicații interne și speră că acestea vor fi rezolvate în curând. „A fost un weekend extrem de dificil pentru noi”, a declarat Moncet pentru presei în Kenya. „Desigur, putem vedea la fel de bine că am reușit să aducem două mașini la final, iar Thierry Neuville a câștigat etapa de putere. Dar a fost frustrant, au fost multe probleme. Îi vom aborda pe aceștia unul câte unul, deoarece lista este foarte lungă. Unele dintre ele vor dura ceva timp, iar unele dintre ele sunt legate direct de Kenya și de evenimentele cu macadam dur”.

„Următoarea etapa dură va fi în Grecia, așa că pentru unele probleme vom avea puțin timp la dispoziție – pe altele trebuie să le abordăm acum și am început deja în acest weekend. Acum, în acest moment dificil, vom vedea cât de puternică este echipa și acum trebuie să reacționăm. Ca să fiu sincer, ne confruntăm în continuare cu unele complicații în acest moment, acest lucru este clar. Îmi doresc și sper să începem să vedem capătul tunelului și trebuie să avem ceva mai multă răbdare. Știu că în motorsport nu avem timp”.

Hyundai, Moncet
Julien Moncet, Safari Rally – Kenya 2022. Photocredit: RTBF

„Cu siguranță trebuie să terminăm de aranjat organizarea echipei și am sentimentul că acest lucru se va întâmpla în zilele următoare. Trebuie să lucrăm la mai multe subiecte pe plan intern, și cu piloții și cu biroul de proiectare cu toată lumea. Am identificat câteva probleme, știm ce avem de făcut și acum trebuie să facem acest lucru”. Hyundai a început deja să lucreze la pregătirea pentru Raliul Estoniei de luna viitoare. Tanak s-a întors la volan la două zile după Raliul Safari, testând marți un I20 N.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

• Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss