More

  Latest Posts

  Miller se alătură KTM pentru sezonul 2023 al MotoGP.

  KTM a anunțat că Jack Miller se va alătura mărcii austriece pentru sezonul 2023 MotoGP, înlocuindu-l pe Miguel Oliveira.

  Miguel Oliveira a confirmat luna trecută că i s-a oferit o revenire la echipa Tech3 pentru 2023, dacă dorește să rămână la KTM, în timp ce marca austriaca încearcă să își reînnoiască linia de piloți. Câștigătorul de patru ori al cursei MotoGP a refuzat această opțiune, Miguel Oliveira fiind legat de o mutare la Ducati cu echipa Gresini în 2023. Jack Miller a fost legat de echipa de uzină KTM încă de la Marele Premiu al Franței, Alex Rins confirmând, de asemenea, discuțiile cu KTM după decizia șocantă a lui Suzuki de a părăsi MotoGP la sfârșitul anului.

  În ultimele săptămâni, legăturile lui Jack Miller cu KTM s-au întărit, marca anunțând joi dimineață semnarea sa pentru 2023. „Faptul că îl avem pe Jack Miller alături de Brad Binder în echipa noastră înseamnă că avem un alt atu puternic. Îl cunosc bine, știu cum îi place să lucreze și ce poate aduce la echipa”, a declarat Francesco Guidotti, managerul echipei KTM.

  Miller, KTM

  „Cred că caracterul său și modul în care va pilota și va împinge KTM RC16 ne vor ajuta foarte mult în această etapă a proiectului nostru. La fel ca Brad Binder, Jack Miller este un pilot pur: va găsi limitele și maximul oricărei condiții și oricărui pachet și totuși „va merge la limită” pentru a obține rezultatul, iar aceasta este o calitate destul de rară. Următoarele două sezoane vor fi incitante. Bineînțeles că îl cunoaștem pe Jack de când a făcut un boom cu Aki și cu programul nostru de Moto3 și este o mare plăcere să aducem un pilot de talia lui în structura noastră de MotoGP”, a adăugat Pit Beirer, directorul de motorsport al KTM.

  „Ne-a lăsat o impresie pozitivă și am rămas în contact. Abordarea și atitudinea lui Jack Miller față de curse sunt foarte asemănătoare cu ale noastre. Sunt foarte mândru că se întoarce din nou la Red Bull KTM și va fi un mare plus pentru misiunea noastră”. Lui Jack Miller i s-a oferit o cursă cu KTM încă din 2019 pentru a-l înlocui pe Johann Zarco, care a plecat în 2020, când viitorul lui Jack Miller la Ducati părea incert la Pramac, când producătorul italian a încercat să-l aducă înapoi pe Jorge Lorenzo.

  Triplul câștigător al cursei de MotoGP îl va avea ca partener pe Brad Binder din 2023, care are un contract până la sfârșitul anului 2024. Este de așteptat ca KTM să își revizuiască și mai mult linia de piloți în 2023, existând zvonuri că Pol Espargaro se va întoarce la Tech3 – cu care și-a făcut debutul în MotoGP în 2014, când aceasta a aliniat motocicletele Yamaha – în timp ce Joan Mir pare să îi ia locul la Honda.

  Miller, KTM

  Săptămâna trecută, înainte de Marele Premiu al Italiei, Yamaha a confirmat că a semnat un nou contract pe doi ani cu Fabio Quartararo. Campionul mondial în exercițiu este cel mai recent nume de profil înalt care și-a asigurat viitorul în 2023, după ce Aprilia a anunțat că îi va păstra atât pe Aleix Espargaro, cât și pe Maverick Vinales până la sfârșitul anului 2024. Aprilia își va uni forțele cu RNF Racing în 2023 pentru a alinia pentru prima dată motociclete satelit, lăsând Yamaha doar cu perechea sa de participanți de fabrică anul viitor.

  Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss