Latest Posts

Mika Hakkinen vorbește despre situația perfectă de la Red Bull Racing

Vizualizări: 12330

După spusele lui Mika Hakkinen, campion mondial în Formula 1, de două ori, există o situație perfectă la Red Bull Racing, cu prezența pilotului Max Verstappen, designerul de top Adrian Newey și Honda în calitate de partener dedicat al motorului.

După ani în care a lucrat cu Renault, Red Bull Racing a trecut la producătorul japonez pentru sezonul de Formula 1 din 2019. Noua combinație a avut un început promițător cu trei victorii, două  pole position și un loc trei al lui Max Verstappen în clasamentul final al Campionatului Mondial pentru șoferi.

După cum spune Mika Hakkinen, acum există o situație perfectă la Red Bull, datorită demersurilor pe care Honda le-a făcut în sezonul trecut. “L-am lăudat adesea pe Adrian Newey, dar el are o influență uriașă asupra modului în care echipa se îmbunătățește în anumite zone și face mașina mai rapidă”, spune Hakkinen într-un podcast de la biroul de pariuri online Unibet. “Dar dacă te uiți la echipă, la finalul poveștii există un singur câștigător și acesta este Honda. Au luat un angajament financiar imens pentru a face proiectul un succes și acum știu să se potrivească cu performanțele Ferrari și Mercedes. Deci Cred că Honda este marele câștigător al acestei povești. Dar, bineînțeles, Max Verstappen aduce tot timpul o contribuție solidă și fantastică. “Pe scurt:„ Este perfect. ”

Potrivit lui Hakkinen, Pierre Gasly a avut dificultăți cu Red Bull Racing, deoarece RB15 a fost proiectat complet în jurul Verstappen. “Cert este că Verstappen are un stil de conducere foarte agresiv. Nu există nicio îndoială în acest sens. Când proiectanții și inginerii construiesc o mașină pentru Verstappen, ei trebuie să țină cont de asta”, spune Hakkinen. “Deci, întreaga geometrie a suspensiei, echilibrul aerodinamic, rigiditatea din față și din spate, diferite setări în cutia de viteze, modul în care motorul reacționează în timpul accelerației, echilibrul frânei, garda la sol; este o listă lungă de lucruri concepute special pentru Verstappen: dacă puneți brusc pe altcineva lângă Verstappen, persoana se va ,,îneca” complet. Este absolut de neconceput că pilotul va primi ceva schimbat pe mașină dacă, de exemplu, dorește ca partea din spate a mașina să se comporte diferit la frânare, dacă coechipierul tău preia poziția și devii al cincilea, nu vor regla suspensia pentru tine, echipa nu va schimba lucrurile pentru celălalt pilot, chiar dacă au un stil de conducere diferit și dacă echipa vede pe cineva care se potrivește mai bine cu Verstappen, atunci poți pleca. E dur, dar din punctul de vedere al echipei nu este greșit. ”

”Pot spune din experiență că este foarte dificil să schimbi echipe și trebuie să conduci o mașină diferită”, continuă finlandezul, care a plecat de la Lotus la McLaren pentru sezonul 1993, dar a condus primele sale curse pentru echipă doar la sfârșitul sezonului, în locul lui Michael Andretti. „M-am gândit uneori,„ Ce este asta? Acest lucru este groaznic! “Dar este nevoie de luni pentru ca anumite elemente să se schimbe cu mașina, deoarece nu există aproape nicio testare în Formula 1. Deși poți petrece timp în simulator, rămâne diferit de testarea pe circuit. Este dificil să convingi echipa să poți adapta ceva la mașină, chiar dacă ești convins că anumite schimbări pot face ca echipa să fie prima și a doua pe grilă “.

Sursa: GP24 Author, Adrian Gros
Photocredit: Getty Images / Vladimir Rys
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Adrian Gros

Latest Posts

Don't Miss