Latest Posts

Oliveira “nu a făcut ceea ce am vrut” cu KTM în MotoGP.

Vizualizări: 19157

Miguel Oliveira părăsește KTM în termeni buni, dar recunoaște că „nu a făcut ceea ce mi-am dorit în ceea ce privește rezultatele”, plecând la Aprilia și RNF pentru sezonul 2023 al MotoGP.

Pilotul portughez și-a făcut debutul în MotoGP cu Tech3 KTM în 2019, după ce în anul precedent a terminat pe locul al doilea în clasa Moto2 cu marca austriacă. Miguel Oliveira a câștigat cinci curse în perioada petrecută la KTM cu echipa de uzină și cu Tech3 între 2020 și 2022, obținând cel mai bun rezultat în campionat, al nouălea în 2020. După ce a fost mutat de la echipa sa de fabrică pentru a-i face loc lui Jack Miller și a ales să nu revină la Tech3, Miguel Oliveira se va refugia la RNF Racing în sezonul următor, când va începe colaborarea cu Aprilia.

Miguel

Vorbind la Valencia în timpul finalului sezonului 2022, Miguel Oliveira consideră că perioada petrecută la KTM a fost una de succes, dar consideră că pleacă după ce nu a obținut ceea ce și-a dorit cu marca. „Cred că au fost patru ani de succes”, a spus el când a fost întrebat de Autosport dacă a realizat ceea ce și-a dorit cu KTM. „Cu siguranță că lucrurile nu au mers atât de bine pe cât mi-aș fi dorit. Cu siguranță 2019 și 2020, cu jumătate de sezon cu accidentări, cu siguranță ne-a costat mult, unele rezultate bune”.

„Dar cred că progresia a fost cu siguranță acolo de când am început în 2019 cu specificațiile diferite ale bicicletei pe care băieții le-au adus la un nivel bun. Cred că plec cu sentimentul că nu am făcut ceea ce mi-am dorit în ceea ce privește rezultatele. Probabil că mai mult timp ar fi grozav, dar lucrurile sunt așa și sperăm că putem mai departe”. Alegând un punct culminant din timpul petrecut la KTM, Miguel Oliveira a obținut prima sa victorie la MotoGP cu Tech3 la GP Styrian 2020, când i-a învins pe Pol Aleix Espargaro și Jack Miller cu o mișcare în ultimul viraj: „Prima victorie cu siguranță. Prima victorie a fost grozavă”.

Miguel

„Aceste două victorii din acest sezon [pe ploaie în Indonezia și Thailanda] au fost grozave. Dar prima victorie este cea care te afectează cel mai mult”. Miguel Oliveira și-a făcut debutul la Aprilia marți, după Marele Premiu de la Valencia, în primul test de pre-sezon 2023 și a fost primul pilot care a schimbat producătorul pe foaia de parcurs la sfârșitul zilei, pe locul patru. Întrebat de presa înainte de test dacă simte că este momentul potrivit pentru a trece de la KTM, Miguel Oliveira a adăugat: „Este momentul potrivit pentru a accepta o altă provocare. Asta este ceea ce simt”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Așa cum am spus și în trecut, sunt super recunoscător sau oportunitățile pe care KTM mi le-a oferit. Deci, sentimentul este acesta: a devenit momentul să merg la un alt proiect”. Lui Miguel Oliveira i se va alătura la RNF un alt fostul pilot KTM, Raul Fernandez, în timp ce Tech3 îl primește înapoi pe Pol Aleix Espargaro, iar KTM îl promovează pe campionul Moto2 Augusto Fernandez pentru a-i fi coechipier.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss