Latest Posts

Mick Schumacher va rupe legăturile cu Ferrari la finalul sezonului 2022.

Vizualizări: 17942

Relația lui Mick Schumacher cu Scuderia Ferrari se va încheia în luna decembrie, ceea ce înseamnă că germanul va fi agent liber în căutarea unui loc in Formula 1 pentru 2023.

Contractul inițial al lui Mick Schumacher cu Ferrari Driver Academy va ajunge la ceea ce o sursă a numit un “sfârșit natural” după acest sezon. Deși nu a existat nicio confirmare din partea Haas F1, în paddock este acceptat faptul că Mick Schumacher nu va fi păstrat de echipa deținută de americanii de la Haas F1 pentru un al treilea sezon în 2023, Antonio Giovinazzi fiind în prezent favorit pentru a obține locul alături de Kevin Magnussen. Celelalte locuri rămase libere pe grilă includ Alpine F1 și Williams Racing, iar Esteban Ocon, prietenul apropiat al lui Mick Schumacher, îl susține ca și candidat pentru Alpine F1.

De asemenea, el a fost asociat cu un loc la AlphaTauri, deși Colton Herta a apărut acum ca un candidat mai probabil în cazul în care ar apărea un loc vacant. Există posibilitatea ca Mick Schumacher să piardă în amestecul de pe piața piloților în zilele următoare, lăsând Germania potențial fără niciun reprezentant pe grila de start din 2023, cu excepția cazului în care Nico Hulkenberg este ales de Alpine F1.

Schumacher

Mick Schumacher a fost asociat pentru prima dată cu Scuderia Ferrari la începutul anului 2019, când a fost anunțat ca membru al Scuderia Ferrari Driver Academy, după ce a câștigat campionatul european de F3 din anul precedent. El s-a alăturat astfel unui grup puternic care îi includea pe Callum Ilott, Marcus Armstrong, Robert Shwartzman și Enzo Fittipaldi. La momentul respectiv, echipa a subliniat că legăturile tatălui său, Michael, cu Scuderia Ferrari nu au fost forța motrice care a stat la baza deciziei de a-l lua și că a câștigat sprijinul FDA pe merit.

Directorul echipei, Mattia Binotto, a comentat: „Pentru cineva ca mine, care îl cunoaște de la naștere, nu există nicio îndoială că primirea lui Mick la Scuderia Ferrari are o semnificație emoțională deosebită, dar l-am ales pentru talentul său și pentru calitățile umane și profesionale care l-au distins deja în ciuda vârstei sale tinere”. El a avut parte de primul său test de F1 la bordul SF90 în Bahrain în aprilie 2019, înainte de a avea o a doua ieșire pentru Alfa Romeo F1 în ziua următoare. A concurat cu sprijinul Scuderia Ferrari pentru echipa Prema F2 în 2019 și 2020, câștigând titlul în cel de-al doilea sezon al său.

Schumacher

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În septembrie 2020, a câștigat mai multe kilometri în F1 cu SF71H 2018 la Fiorano, înainte de ceea ce trebuia să fie prima sa cursă FP1 cu Alfa Romeo F1 la Nurburgring. Cu toate acestea, vremea rea a făcut ca acest lucru să nu se întâmple. În cele din urmă, a avut prima sesiune FP1 cu Haas F1 la Abu Dhabi. Legătura cu Scuderia Ferrari a ajutat Mick Schumacher la un loc in F1 cu echipa Haas F1 pe un loc la Haas F1 în 2021 și, după un sezon frustrant cu o mașină necompetitivă, a continuat cu echipa în acest sezon.

O serie nefericită de accidentări nu l-a ajutat să progreseze, dar a obținut primele sale puncte cu un loc opt la Silverstone, urmat de un loc șase în Austria. Mick Schumacher a fost la un moment dat prezentat ca un potențial pilot de uzină, dar sprijinul pentru el în cadrul taberei s-a diminuat în ultima vreme. Cu Charles Leclerc și apoi, mai recent, cu Carlos Sainz blocat în contracte pe termen lung, a devenit evident că nu există niciun loc de cursă la orizont pentru Mick Schumacher la echipa de uzină.

Schumacher

În plus, Valtteri Bottas și Zhou Guanyu sunt stabiliți la echipa parteneră a Scuderia Ferrari, Alfa Romeo F1, iar pilotul chinez ar trebui să fie confirmat în curând pentru 2023. Conform acordului actual cu Sauber, sponsorul principal nu mai are dreptul de a revendica în primul rând unul dintre locurile pentru un pilot afiliat la Scuderia Ferrari. Recent, Alfa Romeo a anunțat, de asemenea, că își va retrage sponsorizarea de la Sauber F1 Team, acum că aceasta va fi preluată de Audi. Legătura cu Audi foarte probabil însemna sfârșitul pentru Ferrari ca furnizor de motoare pentru echipă.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Schumacher
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss