More

  Latest Posts

  Mick Schumacher va împărți rolul de pilot de rezervă la Ferrari cu Giovinazzi în 2022

  Ferrari l-a numit pe Mick Schumacher drept pilot de rezervă pentru 11 din cele 23 de curse de anul viitor, împărțind rolul cu Antonio Giovinazzi.

  Schumacher va intra în al doilea sezon 2022 cu Haas în 2022, după ce anul acesta a absolvit Formula 1 ca membru al Academiei de Piloți Ferrari. Campionul de Formula 2 din 2020, este fiul multiplului campion mondial Michael Schumacher, care a câștigat cinci titluri cu Ferrari la începutul anilor 2000.

  În timp ce Schumacher va concura cu normă întreagă pentru Haas, el va acționa ca rezervă pentru Ferrari în 11 curse din sezonul viitor. Înseamnă că va schimba echipe în cazul în care piloții cu normă întreagă de la Ferrari Charles Leclerc sau Carlos Sainz ar fi indisponibili, așa cum s-a convenit cu Haas.

  „Va fi al doilea sezon al său anul viitor în F1, este un pilot Ferrari, care provine din academia Ferrari”, a spus directorul echipei Ferrari, Mattia Binotto. “Sunt foarte fericit că poate face parte din echipă ca pilot de rezervă ori de câte ori va fi necesar, dar sper că nu.”

  Pentru celelalte 12 curse, Giovinazzi va continua să servească ca pilot de rezervă al Ferrari, după ce a avut o afacere similară cu Schumacher până în 2021. Giovinazzi și-a pierdut locul la Alfa Romeo la sfârșitul acestui sezon și de atunci s-a mutat în Formula E, unde va concura pentru Dragon.

  Schumacher

  Binotto a confirmat că Giovinazzi va fi disponibil și pentru echipele clienților Ferrari, Alfa Romeo și Haas, anul viitor, dacă oricare dintre ele va avea nevoie de un pilot de rezervă.

  Schumacher nu a reușit să marcheze niciun punct în sezonul său de începător în F1 cu echipa Haas, dar Binotto a fost impresionat de rata sa de dezvoltare și progres de-a lungul anului.

  „Motivul pentru care avem o Academia de Piloți Ferrari este să identificăm cine poate fi pilotul Ferrari pentru viitor și o parte din asta este că dacă te descurci bine, fără îndoială că ai putea avea oportunități”, a spus Binotto.

  „Cred că Mick Schumacher s-a descurcat bine de-a lungul sezonului. S-a îmbunătățit, nu numai în ceea ce privește consistența, ci și în ceea ce privește viteza.

  „Dacă mă uit la ultimele curse, a fost mult mai aproape de mașinile din față, în timp ce Haas nu a dezvoltat deloc mașina. Deci faptul că a fost mai aproape este din simplul fapt că a avut o îmbunătățire bună a vitezei.”

  Binotto a considerat că este, de asemenea, important să se asigure că cel puțin unul dintre piloţii de rezervă ai Ferrari pentru anul viitor are experiență cu mașinile de stil nou planificate pentru 2022.

  „Acele mașini vor fi într-adevăr foarte diferite de cele actuale pentru stilul de condus și cred că va fi important să avem un pilot care să cunoască acele mașini ca pilot de rezervă”, a spus Binotto. „Mă pot baza în continuare pe Antonio pentru că este un pilot bun.

  „Antonio va avea un program complet de simulator pentru a-l aduce la curent în ceea ce privește stilul de condus din 2022”.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss