Latest Posts

Michelin va fi distribuitorul oficial de pneuri pentru noua clasă Hypercar

Vizualizări: 51637

Automobile Club de l’Ouest (ACO) au anunțat că Michelin for fi principalii furnizori de pneuri pentru viitoarea clasă regină din mondialul de anduranță care va porni la drum începând cu sezonul 2020-2021.

Înțelegerea dintre ACO și producătorul francez de pneuri este deocamdată încheiată pentru trei sezoane. Michelin deja furnizează anvelope pentru toate clasele actuale ale campionatului, fiind de asemenea unic furnizor la LMP1, GTE Pro și GTE Am. LMP2 este singura clasă din formatul actual unde aceștia au o mică concurentă din partea celor de la Goodyear care începând cu sezonul acesta încalță trei mașini de la clasă.

“De foarte mulți ani mondialul de anduranță dar și Le Mans 24 beneficiază de expertiza tehnică și multele inovații din partea celor de la Michelin”, a comentat Pierre Fillon, președintele ACO. “În postura lor de furnizori oficiali ai noii clase Hypercar, aceștia vor contribui din plin la viitorul curselor de anduranță.”

Regulamentul tehnic pentru noua clasă Hypercar a fost anunțat oficial anul acesta cu ocazia cursei de 24 de ore de la Le Mans și de asemenea rafinat de curând de către FIA World Motor Sport Council. Toyota și Aston Martin și-au anunțat implicarea oficială pentru această clasă în același weekend Le Mans, iar o serie de structuri private precum Glikenhaus și ByKolles s-au arătat la rândul lor interesate de noul set de reguli.

Suntem foarte încântați de faptul că am fost aleși drept furnizor oficial de pneuri pentru noua clasă, fapt care va menține în continuare Michelin implicată în cursele de anduranță la cel mai înalt nivel, și unde brand-ul nostru excelează de mai bine de 20 de ani”, a adăugat Scott Clark, Vicepreședinte executiv Michelin pentru regiunea Americilor. Clark este responsabilul global Michelin pe partea de automotive, motorsport și segmentul de business.

“Noua categorie Hypercar, modele similare cu supercar-urile exotice, constituie pentru noi o nouă și interesantă provocare, oferindu-ne și posibilitatea de a ne consolida relațiile cu anumiți producători din lumea auto.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ca și până acum, țelul nostru este să dezvoltăm anvelope cât mai performante și cu o durată de viață prelungită. Pe lângă asta încercăm să oferim și soluții sustenabile campionatului, în completare bineînțeles cu strategia grupului Michelin”.

Sursa: Automobile Club de l'Ouest (ACO)
Photocredit: Michelin
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Automobile Club de l'Ouest (ACO)

Latest Posts

Don't Miss