Latest Posts

Michelin spune ”au revoir” WRC

Vizualizări: 16092

Michelin s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, cu o serie de titluri în principalele categorii de la ACI Rally Monza weekendul trecut.

Cel de-al șaptelea titlu al lui Sébastien Ogier și Julien Ingrassia a fost dublat de succesul Hyundai Motorsport în seria producătorilor. Compania franceză de anvelope a revendicat și argintul WRC 2 cu Mads Østberg și Torstein Eriksen, iar în WRC 3 cu Jari Huttunen și Mikko Lukka.

Michelin a câștigat prima rundă a WRC în 1973 la Rallye Monte-Carlo, iar victoria lui Ogier la Monza a crescut numărul companiei la 347 de victorii la eveniment. A revendicat 28 de titluri ale piloților, cu 12 piloți diferiți și 30 de coroane de producători cu 11 producători auto diferiți.

Directorul Michelin Motorsport, Matthieu Bonardel, a declarat că WRC i-a oferit lui Michelin atât de mult.

“De când seria a fost organizată pentru prima dată în 1973, am ratat doar șapte sezoane, iar anvelopele noastre sunt asociate cu unele dintre cele mai memorabile episoade ale sale”, a adăugat el. „Deși Michelin și-a adus expertiza și pasiunea la masă de mulți ani, WRC a contribuit la rândul său la progresul înregistrat de anvelopele noastre și la creșterea gradului de conștientizare globală a mărcii noastre.”

„Pe parcursul celor 41 de ani de implicare, Michelin a introdus o gamă de tehnologii unice de dezvoltate pentru a combina siguranța, performanța și rezistența. În acest sens, WRC a servit ca un laborator de înaltă tehnologie de neprețuit pentru departamentul nostru de cercetare și dezvoltare. ”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pirelli se va întoarce la raliuri top-tier pentru prima dată într-un deceniu în sezonul viitor, începând cu un acord de furnizare unic de patru ani. Testarea cu echipele producătorilor WRC începe săptămâna aceasta.

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss