More

  Latest Posts

  Michelin spune ”au revoir” WRC

  Michelin s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, cu o serie de titluri în principalele categorii de la ACI Rally Monza weekendul trecut.

  Cel de-al șaptelea titlu al lui Sébastien Ogier și Julien Ingrassia a fost dublat de succesul Hyundai Motorsport în seria producătorilor. Compania franceză de anvelope a revendicat și argintul WRC 2 cu Mads Østberg și Torstein Eriksen, iar în WRC 3 cu Jari Huttunen și Mikko Lukka.

  Michelin a câștigat prima rundă a WRC în 1973 la Rallye Monte-Carlo, iar victoria lui Ogier la Monza a crescut numărul companiei la 347 de victorii la eveniment. A revendicat 28 de titluri ale piloților, cu 12 piloți diferiți și 30 de coroane de producători cu 11 producători auto diferiți.

  Directorul Michelin Motorsport, Matthieu Bonardel, a declarat că WRC i-a oferit lui Michelin atât de mult.

  “De când seria a fost organizată pentru prima dată în 1973, am ratat doar șapte sezoane, iar anvelopele noastre sunt asociate cu unele dintre cele mai memorabile episoade ale sale”, a adăugat el. „Deși Michelin și-a adus expertiza și pasiunea la masă de mulți ani, WRC a contribuit la rândul său la progresul înregistrat de anvelopele noastre și la creșterea gradului de conștientizare globală a mărcii noastre.”

  „Pe parcursul celor 41 de ani de implicare, Michelin a introdus o gamă de tehnologii unice de dezvoltate pentru a combina siguranța, performanța și rezistența. În acest sens, WRC a servit ca un laborator de înaltă tehnologie de neprețuit pentru departamentul nostru de cercetare și dezvoltare. ”

  Pirelli se va întoarce la raliuri top-tier pentru prima dată într-un deceniu în sezonul viitor, începând cu un acord de furnizare unic de patru ani. Testarea cu echipele producătorilor WRC începe săptămâna aceasta.

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss