GP24 Media

LATEST POSTS

„Mi s-a părut că merge prost” – Sainz supraviețuiește ploii târzii de la Sochi pentru a-și asigura al treilea podium cu Ferrari

Sainz
Vizualizări: 10308

Carlos Sainz a început Marele Premiu al Rusiei din P2, dar pilotul Ferrari a spus că speranțele sale în clasamentul primilor trei ar fi putut fi spulberate de ploaie – până când decizia de a trece la anvelopele intermediare „a funcționat frumos” și i-a asigurat al 5-lea podium din carieră.

Sainz nu numai că s-a calificat pe locul al doilea, dar a preluat conducerea în fața pole-sitterului Lando Norris intrând în virajul 2 după un start electric la Sochi. Cu toate acestea, Norris a reluat conducerea câteva tururi mai târziu cu ușurință, iar Sainz a fost forțat să treacă de la anvelope medii la dure. Dar cea de-a doua etapă a sa a fost mai competitivă și, odată ce rivalii lui s-au oprit şi ei la boxe, Sainz s-a trezit înapoi pe podium.

Întrebat cât de multă plăcere a luat de la terminarea pe locul trei, Sainz a spus: „Destul de mult. În principal pentru că la un moment dat al cursei chiar părea că merge prost.

„După ce am suferit atât de mult graining pe anvelopa medie, după ce am condus cursa destul de confortabil în primele șapte, opt tururi, și m-am confruntat cu atâta degradare și am pierdut poziția față de Lando și am fost unul dintre primii care a intrat în boxe. Apoi am reintrat în cursă în spatele lui Valtteri și suferind în tot traficul, la un moment dat am crezut că podiumul nu se mai întâmplă.”

„Mi s-a părut că merge prost” - Sainz supraviețuiește ploii târzii de la Sochi pentru a-și asigura al treilea podium cu Ferrari

Dar această explicație a venit cu o avertizare, deoarece spaniolul a recunoscut că nu este mulțumit de cât de greu a fost să păstreze conducerea înainte ca Norris să treacă pentru a o recupera în turul 12.

„Este în principal fericit, dar cred că, în cadrul echipei Ferrari, trebuie să continuăm să analizăm și să vedem în continuare ce putem face mai bine cu anvelopele, cu combustibilul, cu viteza maximă, pentru a ne asigura că data viitoare când un Ferrari va conduce un Grand Prix, nu vom fi depășiți atât de ușor cum s-a întâmplat astăzi”, a continuat Sainz.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Dar, în general, astăzi cred că a fost o cursă foarte puternică. Am avut un început perfect, am riscat prin exteriorul lui Lando, am reușit să gestionăm foarte bine stintul pe hards în spatele traficului și apoi am reușit să împingem. Am fost pe curs pentru un P3 rezonabil de confortabil înainte ca ploaia să vină și să facă totul mult mai dificil. Dar totuși am reușit să mă menţin.”

„Mi s-a părut că merge prost” - Sainz supraviețuiește ploii târzii de la Sochi pentru a-și asigura al treilea podium cu Ferrari

Cu toate acestea, el a lăudat decizia echipei de a schimba pentru intermediare, Sainz spunând: „Da, am luat exact decizia corectă la momentul potrivit. Aproape că am pierdut mașina de două sau trei ori, așa că [ei] m-au chemat să vină pentru intermediare doar pentru a mă asigura că am ajuns până la capăt.

„În cele din urmă am decis să mergem pe inters în cele patru ture rapide și a funcționat frumos și am ajuns pe locul trei, nu? Deci, apeluri bune, management bun. Doar ceva mai multe obstacole decât mă așteptam după ce am condus în viraj 2”, a conchis Sainz.

Al treilea podium pentru tânărul de 27 de ani pentru Scuderie menține echipa la 17,5 puncte în spatele Mclaren în clasament, în P4.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES