More

  Latest Posts

  „Mi s-a părut că merge prost” – Sainz supraviețuiește ploii târzii de la Sochi pentru a-și asigura al treilea podium cu Ferrari

  Carlos Sainz a început Marele Premiu al Rusiei din P2, dar pilotul Ferrari a spus că speranțele sale în clasamentul primilor trei ar fi putut fi spulberate de ploaie – până când decizia de a trece la anvelopele intermediare „a funcționat frumos” și i-a asigurat al 5-lea podium din carieră.

  Sainz nu numai că s-a calificat pe locul al doilea, dar a preluat conducerea în fața pole-sitterului Lando Norris intrând în virajul 2 după un start electric la Sochi. Cu toate acestea, Norris a reluat conducerea câteva tururi mai târziu cu ușurință, iar Sainz a fost forțat să treacă de la anvelope medii la dure. Dar cea de-a doua etapă a sa a fost mai competitivă și, odată ce rivalii lui s-au oprit şi ei la boxe, Sainz s-a trezit înapoi pe podium.

  Întrebat cât de multă plăcere a luat de la terminarea pe locul trei, Sainz a spus: „Destul de mult. În principal pentru că la un moment dat al cursei chiar părea că merge prost.

  „După ce am suferit atât de mult graining pe anvelopa medie, după ce am condus cursa destul de confortabil în primele șapte, opt tururi, și m-am confruntat cu atâta degradare și am pierdut poziția față de Lando și am fost unul dintre primii care a intrat în boxe. Apoi am reintrat în cursă în spatele lui Valtteri și suferind în tot traficul, la un moment dat am crezut că podiumul nu se mai întâmplă.”

  image 4 3

  Dar această explicație a venit cu o avertizare, deoarece spaniolul a recunoscut că nu este mulțumit de cât de greu a fost să păstreze conducerea înainte ca Norris să treacă pentru a o recupera în turul 12.

  „Este în principal fericit, dar cred că, în cadrul echipei Ferrari, trebuie să continuăm să analizăm și să vedem în continuare ce putem face mai bine cu anvelopele, cu combustibilul, cu viteza maximă, pentru a ne asigura că data viitoare când un Ferrari va conduce un Grand Prix, nu vom fi depășiți atât de ușor cum s-a întâmplat astăzi”, a continuat Sainz.

  „Dar, în general, astăzi cred că a fost o cursă foarte puternică. Am avut un început perfect, am riscat prin exteriorul lui Lando, am reușit să gestionăm foarte bine stintul pe hards în spatele traficului și apoi am reușit să împingem. Am fost pe curs pentru un P3 rezonabil de confortabil înainte ca ploaia să vină și să facă totul mult mai dificil. Dar totuși am reușit să mă menţin.”

  image 5 4

  Cu toate acestea, el a lăudat decizia echipei de a schimba pentru intermediare, Sainz spunând: „Da, am luat exact decizia corectă la momentul potrivit. Aproape că am pierdut mașina de două sau trei ori, așa că [ei] m-au chemat să vină pentru intermediare doar pentru a mă asigura că am ajuns până la capăt.

  „În cele din urmă am decis să mergem pe inters în cele patru ture rapide și a funcționat frumos și am ajuns pe locul trei, nu? Deci, apeluri bune, management bun. Doar ceva mai multe obstacole decât mă așteptam după ce am condus în viraj 2”, a conchis Sainz.

  Al treilea podium pentru tânărul de 27 de ani pentru Scuderie menține echipa la 17,5 puncte în spatele Mclaren în clasament, în P4.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss