More

  Latest Posts

  Mesajul de catre Presedintele FRAS, Norris Mageanu. / How to Video

  Dragi colegi și prieteni din motorsport,

  Așa cum am anunțat în hotărârea Biroului Executiv FRAS din 12 martie, toate competițiile din luna martie au fost anulate sau amânate. Probabil va urma zilele acestea un comunicat care va stabili și situația lunilor aprilie și mai. Se lucrează la diverse scenarii privind startul în competiții, în funcție de deciziile autorităților. Majoritatea competițiilor vor fi reprogramate, iar, dacă nu vor fi restricții, campionatele se vor desfășura și în lunile august și noiembrie. Dar ne este din ce în ce mai clar că cel puțin până spre finalul lunii aprilie nu vom avea competiții outdoor.

  ÎN SCHIMB, așa cum am mai spus, încă de acum zece zile am format un grup de lucru într-un domeniu nou pentru noi, Digital Motorsport. Acest grup a lucrat și lucrează pentru găsirea de platforme online care să permită construirea unor Campionate Naționale desfășurate de către concurenți de pe simulatoarele de acasă în sistem multiplayer.

  Vom avea în 2020 minim 6 etape/campionat, cu acordarea de titluri de Câștigători de Etape și de Campioni Naționali. Premierea Campionilor se va face la Gala Campionilor 2020 și cei mai buni vor putea participa la FIA Motorsport Games, la finalul anului. Competițiile vor fi transmise și comentate live (poate chiar pe TV).

  Probabil vom demara cu un Campionat Național Digital de Circuit, urmând să implementăm ulterior și raliuri, coastă, rally cross sau drift.
  Toți piloții licențiați FRAS pentru anul 2020 vor avea automat și licență gratuită pentru această nouă disciplină. Campionatele digitale vor fi deschise însă și nelicențiaților, care vor trebui să urmeze procesul de licențiere (care va fi mai simplu pentru această disciplină) și plata unei taxe.

  Vom reveni în cel mai scurt timp cu prezentarea Comisiei Naționale de Digital Motorsport, cu regulamente, informații și prezentarea calendarului 2020. Sper să reușim să avem prima etapă cât mai curând, poate chiar în weekend-ul din aprilie în care ar fi trebuit să se desfășoare etapa de coastă de la Râșnov.

  Deci, pregătiți simulatoarele, sau computere și volane, găsiți-vă un loc cu net bun în casă pentru instalarea “cockpit-ului” și haideți să ne menținem instinctele vii!

  Sper să ne revedem cât mai curând “live”, până atunci, aveți grijă de voi și în special de părinții și bunicii voștri!

  Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

  Photocredit: SIMracing UK

  Sponsor: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss