Latest Posts

Mesajul de catre Presedintele FRAS, Norris Mageanu. / How to Video

Vizualizări: 18464

Dragi colegi și prieteni din motorsport,

Așa cum am anunțat în hotărârea Biroului Executiv FRAS din 12 martie, toate competițiile din luna martie au fost anulate sau amânate. Probabil va urma zilele acestea un comunicat care va stabili și situația lunilor aprilie și mai. Se lucrează la diverse scenarii privind startul în competiții, în funcție de deciziile autorităților. Majoritatea competițiilor vor fi reprogramate, iar, dacă nu vor fi restricții, campionatele se vor desfășura și în lunile august și noiembrie. Dar ne este din ce în ce mai clar că cel puțin până spre finalul lunii aprilie nu vom avea competiții outdoor.

ÎN SCHIMB, așa cum am mai spus, încă de acum zece zile am format un grup de lucru într-un domeniu nou pentru noi, Digital Motorsport. Acest grup a lucrat și lucrează pentru găsirea de platforme online care să permită construirea unor Campionate Naționale desfășurate de către concurenți de pe simulatoarele de acasă în sistem multiplayer.

Vom avea în 2020 minim 6 etape/campionat, cu acordarea de titluri de Câștigători de Etape și de Campioni Naționali. Premierea Campionilor se va face la Gala Campionilor 2020 și cei mai buni vor putea participa la FIA Motorsport Games, la finalul anului. Competițiile vor fi transmise și comentate live (poate chiar pe TV).

Probabil vom demara cu un Campionat Național Digital de Circuit, urmând să implementăm ulterior și raliuri, coastă, rally cross sau drift.
Toți piloții licențiați FRAS pentru anul 2020 vor avea automat și licență gratuită pentru această nouă disciplină. Campionatele digitale vor fi deschise însă și nelicențiaților, care vor trebui să urmeze procesul de licențiere (care va fi mai simplu pentru această disciplină) și plata unei taxe.

Vom reveni în cel mai scurt timp cu prezentarea Comisiei Naționale de Digital Motorsport, cu regulamente, informații și prezentarea calendarului 2020. Sper să reușim să avem prima etapă cât mai curând, poate chiar în weekend-ul din aprilie în care ar fi trebuit să se desfășoare etapa de coastă de la Râșnov.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Deci, pregătiți simulatoarele, sau computere și volane, găsiți-vă un loc cu net bun în casă pentru instalarea “cockpit-ului” și haideți să ne menținem instinctele vii!

Sper să ne revedem cât mai curând “live”, până atunci, aveți grijă de voi și în special de părinții și bunicii voștri!

YouTube video
Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: SIMracing UK
Sponsor: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

Latest Posts

Don't Miss