Latest Posts

Horner: Atât de mare este partea lui Adrian Newey din cele 100 de victorii Red Bull

Vizualizări: 27275

Adrian Newey, legenda aerodinamicii, este una dintre figurile cheie din spatele celebrării a celei de-a 100-a victorie din istoria echipei Red Bull în Canada.

Red
MONTREAL, QUEBEC – JUNE 18: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates his teams 100th race win following the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2023 in Montreal, Quebec. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202306190019 // Usage for editorial use only //

Potrivit lui Christian Horner, contribuția lui Adrian Newey la echipa Red Bull merge dincolo de designul monoposturilor. Prezența legendarului inginer de Formula 1 inspiră, de asemenea, noul staff tehnic.

Newey a fost o figură centrală în ascensiunea Red Bull. De la statutul de nou-venit în Formula 1, atunci când echipa a preluat de la Jaguar în 2005, până la statutul de super-echipă pe care l-a obținut în anii care au urmat.

După ce a devenit a cincea echipă de Formula 1, după Ferrari, McLaren, Williams și Mercedes, care a câștigat 100 de curse cu victoria lui Max Verstappen în Marele Premiu al Canadei. Red Bull privește acum în urmă la realizările sale.

Newey, Horner

Horner: Înainte eram “foarte dependenți de Adrian
Într-un interviu acordat, Horner laudă eforturile lui Newey de a face din Red Bull o echipă câștigătoare. Lucru care a durat trei ani după ce acesta s-a alăturat de echipa Red Bull la începutul anului 2006. Newey a fost ajutat de modificările aduse în 2009 regulilor aerodinamice care au redus forța de apăsare.

Horner explică, de asemenea, cum s-a schimbat rolul lui Newey de-a lungul anilor, deși titlul postului său – director tehnic – nu s-a schimbat. Newey supraveghează acum departamentul tehnic al Red Bull, care este condus de Pierre Wache în calitate de director tehnic din 2018.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Newey a semnat un nou contract la scurt timp după începerea sezonului 2023, care îl va menține în funcție timp de mai mulți ani. Durata exactă a contractului său după 2023 nu a fost dezvăluită. Rolul său include acum lucrul la detaliile de proiectare pentru echipa de Formula 1 Red Bull, precum și dezvoltarea diviziei Advanced Technology și a noului departament Powertrains.

“Adrian a avut o contribuție fenomenală la toate succesele noastre”, a declarat Horner. “Evident, am fost foarte dependenți la încept și am construit în jurul lui Adrian o echipă, care a fost capabilă să treacă de la planșa de desen la monopost cât mai repede posibil.”

Adrian Newey

Horner laudă: Newey, un mentor pentru tinerii ingineri
“Și cu o schimbare mare a regulilor și cu sprijinul unor oameni precum Rob Marshall și al altor oameni cheie din organizație în perioada 2010-2013, a făcut o treabă extraordinară pentru noi.”

“În timpul epocii hibride, era puțin dezamăgit pentru că nu eram competitivi. Iar când motorul a devenit mai competitiv, entuziasmul său pentru Formula 1 a revenit”, explică Horner. “A fost o componentă cheie, dar, bineînțeles, totul evoluează și cred că unul dintre succese a fost modul în care a evoluat grupul”.

“Grupul de aerodinamică, cu Pierre Wache lucrând cu Adrian în calitate de director tehnic, poate beneficia de experiența lui Adrian fără a fi dependent de el.”

“Este un model pentru toți constructorii din echipă – în special pentru cei tineri care vin, iar lui îi place foarte mult să lucreze cu tinerii, să lanseze provocări și așa mai departe. Așa că a jucat un rol cheie în succesul celor 100 de victorii pe care le-am obținut, dar acest rol, ca toate rolurile, a evoluat de-a lungul anilor”, a rezumat șeful echipei Red Bull.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Bagnaia
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss