More

  Latest Posts

  Mercedes și Red Bull la mai puțin de o zecime de secundă în FP1

  Prima sesiune de antrenamente din Monaco a fost adjudecată de liderul clasamentului mondial la doar 6 sutimi de secundă în fața lui Max Verstappen. Monopostul Red Bull are un avantaj istoric pe circuitul din principat, iar cei doi piloți țintesc prima treaptă a podiumului pentru cursa de duminică. Pierre Gasly nu a fost la fel de impresionant ca și colegul său, terminând abia pe poziția a 6-a la mai mult de o secundă în spatele lui Hamilton, semn că încă nu s-a adaptat complet noului monopost.

  Cele două Ferrari-uri au venit unul lângă celălalt pe pozițiile 4 și 5, despărțiți de 4 zecimi de secundă. Ritmul slab arătat de monopostul Ferrari în virajele lente din primele 5 etape ne sugerează faptul că acest weekend nu o să fie unul strălucit pentru formația de la Maranello, iar un podium în cursa de duminică ar fi un rezultat pozitiv.

  Un monopost Renault a venit în urma primelor trei echipe, pe locul 7, arătând din nou că aceștia au ritmul necesar pentru rezultate foarte bun, doar că încă le lipsește fiabilitatea și consistența pentru a converti acest ritm bun în puncte duminică. Daniel Ricciardo a terminat pe locul 11, la două zecimi în spatele colegului său. Australianul cunoaște foarte bine acest circuit, fiind câștigătorul de anul trecut după o cursă în care a trebuit să se lupte cu mașina pentru acea victorie.

  Piloții Alfa Romeo au venit destul de sus cu Kimi Raikkonen pe locul 9, la o secundă și două zecimi în spatele lui Hamilton. Acest weekend marchează cel de-al 300-lea Mare Premiu pentru pilotul finlandez, performanță reușită doar de încă 4 piloți în toată istoria acestui sport.

  Echipa americană Haas a fost și ea la limita top 10, cu Kevin Magnussen pe locul 8 și Romain Grosjean pe 10. Un incident ciudat i-a avut ca și protagoniști pe cei doi piloți după ce le-a fost arătat steagul negru în timpul sesiunii, steag care înseamnă descalificarea. Incidentul a fost lămurit după o perioadă scurtă de timp când am aflat că sistemul de comunicare dintre piloți și echipă a cedat, iar inginerii au apelat la oficiali pentru a chema mașinile înapoi la boxe.

  Cea de-a doua sesiune de antrenamente va avea loc începând cu ora 16, ora României.

  Photocredit: FormulaPassion

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss