GP24 Media

LATEST POSTS

Mercedes și Red Bull la mai puțin de o zecime de secundă în FP1

Vizualizări: 25988

Prima sesiune de antrenamente din Monaco a fost adjudecată de liderul clasamentului mondial la doar 6 sutimi de secundă în fața lui Max Verstappen. Monopostul Red Bull are un avantaj istoric pe circuitul din principat, iar cei doi piloți țintesc prima treaptă a podiumului pentru cursa de duminică. Pierre Gasly nu a fost la fel de impresionant ca și colegul său, terminând abia pe poziția a 6-a la mai mult de o secundă în spatele lui Hamilton, semn că încă nu s-a adaptat complet noului monopost.

Mercedes și Red Bull la mai puțin de o zecime de secundă în FP1

Cele două Ferrari-uri au venit unul lângă celălalt pe pozițiile 4 și 5, despărțiți de 4 zecimi de secundă. Ritmul slab arătat de monopostul Ferrari în virajele lente din primele 5 etape ne sugerează faptul că acest weekend nu o să fie unul strălucit pentru formația de la Maranello, iar un podium în cursa de duminică ar fi un rezultat pozitiv.

Un monopost Renault a venit în urma primelor trei echipe, pe locul 7, arătând din nou că aceștia au ritmul necesar pentru rezultate foarte bun, doar că încă le lipsește fiabilitatea și consistența pentru a converti acest ritm bun în puncte duminică. Daniel Ricciardo a terminat pe locul 11, la două zecimi în spatele colegului său. Australianul cunoaște foarte bine acest circuit, fiind câștigătorul de anul trecut după o cursă în care a trebuit să se lupte cu mașina pentru acea victorie.

Piloții Alfa Romeo au venit destul de sus cu Kimi Raikkonen pe locul 9, la o secundă și două zecimi în spatele lui Hamilton. Acest weekend marchează cel de-al 300-lea Mare Premiu pentru pilotul finlandez, performanță reușită doar de încă 4 piloți în toată istoria acestui sport.

Echipa americană Haas a fost și ea la limita top 10, cu Kevin Magnussen pe locul 8 și Romain Grosjean pe 10. Un incident ciudat i-a avut ca și protagoniști pe cei doi piloți după ce le-a fost arătat steagul negru în timpul sesiunii, steag care înseamnă descalificarea. Incidentul a fost lămurit după o perioadă scurtă de timp când am aflat că sistemul de comunicare dintre piloți și echipă a cedat, iar inginerii au apelat la oficiali pentru a chema mașinile înapoi la boxe.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Cea de-a doua sesiune de antrenamente va avea loc începând cu ora 16, ora României.

Photocredit: FormulaPassion

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES