Latest Posts

Mercedes recunoaște că a făcut o eroare crucială.

Vizualizări: 11822

Pilotul echipei Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton nu a reușit să treacă de plutonierii de la mijlocul clasamentului și a terminat pe locul 13 după un weekend oribil în Marele Premiu al Emiliei Romagna.

Mercedes AMG F1 a recunoscut că ar fi trebuit să-l cheme la boxe pe Lewis Hamilton mai devreme, deoarece pista a început să se usuce la Imola. Septuplul campion se afla pe locul 11 înainte de primul set de opriri la boxe, dar a pierdut poziții, deoarece echipa a refuzat să parieze. Pierre Gasly și Alex Albon s-au oprit mai devreme pentru slick-uri, ceea ce a însemnat că au ieșit în fața pilotului Mercedes AMG F1. Eliberarea nesigură a lui Esteban Ocon l-a împins pe Lewis Hamilton pe locul 14, iar britanicul a fost blocat în trenul DRS toată după-amiaza.

Acest lucru a însemnat că nu a reușit să progreseze în zona mediană și a terminat pe locul 13, după ce penalizarea de cinci secunde a lui Esteban Ocon a fost acordată ulterior. Directorul de inginerie pe pistă al Mercedes AMG F1, Andrew Shovlin, a declarat că, „retrospectiv”, ar fi trebuit să îl introducă la boxe pe Lewis Hamilton mai devreme. Cu toate acestea, el a explicat că o parte din decizie s-a datorat problemelor legate de generarea încălzirii pneurilor de la noua lor mașină.

Mercedes, Hamilton

Shovlin a afirmat că echipa Mercedes AMG F1 nu a putut să parieze pe schimbări de pneuri până când nu au rezolvat „problemele de fond” ale mașinii lor. El a spus: „De ce nu l-am oprit pe Lewis Hamilton cu un tur sau două mai devreme. Ei bine, cu ajutorul retrospectivului, am fi făcut-o. Dacă vă uitați la problemele totuși de ce nu am făcut asta. A existat un dialog cu Lewis, dar am avut o mașină tot weekendul care s-a luptat cu încălzirea pneurilor”.

„Să ieșim cu pneuri slick pe o pistă umedă a fost o situație foarte dificilă. Într-adevăr, trebuie să înțelegem de ce avem această problemă la încălzire pneurilor. Știm din cursele anterioare, știm din calificările anterioare pe teren umed, acestea sunt condiții în care Lewis excelează. Este foarte, foarte bun în aceste condiții schimbătoare”.

„Există o problemă de fond pe care o avem la această mașină, ne este foarte greu să generăm temperatură și trebuie să o rezolvăm înainte de a ne întoarce într-o situație în care putem miza cu adevărat pe aceste condiții schimbătoare”. Rezultatul îl lasă pe Lewis Hamilton pe locul șapte în clasamentul piloților și la 58 de puncte în spatele liderului campionatului, Charles Leclerc.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mercedes, Hamilton

Este al doilea rezultat slab al lui Lewis Hamilton în acest sezon, după un loc 10 la Marele Premiu al Arabiei Saudite. Între timp, debutantul Mercedes AMG F1 George Russell continuă să se bucure de un început de sezon consistent, cu patru clasări succesive în primele cinci locuri. Acest lucru înseamnă că George Russell aproape a dublat numărul de puncte al coechipierului său și se află la „doar” 37 de puncte în spatele lui Charles Leclerc.

Performanța dezastruoasă a lui Lewis Hamilton la Marele Premiu al Emiliei Romagna de la sfârșitul săptămânii trecute a marcat cel mai scăzut nivel din ultimii nouă ani în cariera strălucitoare a pilotului de 37 de ani în Formula 1. Hamilton nu a putut înregistra decât un loc 13 la finalul celor 63 de tururi ale competiției, după ce a rămas blocat într-un tren DRS în spatele lui Pierre Gasly, în partea inferioară a plutonului mijlociu, în ultimele etape ale cursei.

În urma acestui rezultat, Lewis Hamilton a rămas și mai mult în urma unor piloți precum Max Verstappen și Charles Leclerc în lupta din acest an pentru supremația în Formula 1, după ce nu a reușit să obțină niciun punct pe circuitul istoric de la Imola. De asemenea, a fost pentru prima dată din 2013 când Hamilton a ratat o clasare pe podium timp de trei curse consecutive, septuplul campion nereușind să urce pe podium și în Arabia Saudită și Australia la începutul acestui sezon.

Mercedes, Hamilton

Lewis Hamilton pare să fie acum în afara competiției pentru un al optulea titlu de campion al piloților, un record, iar Mercedes AMG F1 va fi de asemenea privat de un al nouălea titlu consecutiv în Campionatul Constructorilor, ca urmare a formei sale șocante de la începutul cursei. Săgețile argintii au reușit să urce pe podium doar de două ori în acest sezon, cu un loc trei în Bahrain, după ce Lewis Hamilton a terminat pe locul trei în Bahrain și a fost urmat de efortul impresionant al lui George Russell pe străzile din Melbourne la începutul acestei luni.

Lewis Hamilton s-a luptat, de asemenea, să țină pasul cu noul său coechipier de la Mercedes AMG F1 în marea majoritate a campaniei și se confruntă cu amenințarea de a fi forțat să joace rolul de vioara a doua dacă nu reușește să îndrepte lucrurile în următoarele săptămâni și luni. El și-a anulat șansele de a-și asigura gloria în Campionatul Piloților după ultimul său coșmar de la Imola, insistând că este prea mult în urmă pentru a ridica o provocare realistă până la sfârșitul anului.

„A fost dificil, dar nu prea știu ce să spun, cu siguranță nu este ușor”, a declarat Lewis Hamilton pentru Sky Sports F1 când a fost întrebat ce nu a mers bine la Marele Premiu din Emilia Romagna. „Cel puțin George Russell a obținut câteva puncte astăzi, așa că îmi cer scuze tuturor că nu am reușit să fac același lucru. Am ieșit din campionat și nu există nicio îndoială în legătură cu asta. A fost un weekend de uitat”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss