GP24 Media

LATEST POSTS

Mercedes plănuiește schimbări radicale pentru monopostul de Formula 1 din 2023

Hamilton Mercedes
Vizualizări: 21293

Andrew Shovlin, directorul tehnic Mercedes din Formula 1, a indicat că echipa are în vedere “schimbări radicale” pentru problematicul W14. Șeful echipei, Toto Wolff, a promis luna trecută, cu ocazia lansării monopostului, că un design revizuit al sidepod-urilor este deja pe drum, unul care ar face ca mașina să se îndepărteze de designul “size-zero” preluat de la W13 de anul trecut.

După o performanță dezamăgitoare în Bahrain, Toto Wolff a sugerat că acest concept al monopostului Mercedes nu funcționează, iar Shovlin a confirmat că echipa va trebui să privească dincolo de modificările aduse la sidepods.

“Oamenii au avut tendința de a folosi cuvântul concept atunci când se referă la designul sidepodurilor”, a declarat Shovlin în videoclipul Mercedes.

“Iar Toto a spus recent că ne uităm la o revizuire care va apărea oricum în următoarele curse. Având în vedere decalajul față de Red Bull, bineînțeles că ne vom uita la schimbări mai radicale.”

“Dar aceste schimbări necesită timp pentru a se transforma într-o soluție în tunelul aerodinamic – nu le poți face peste noapte. Există destul de multă dezvoltare pe care trebuie să o faci în jurul oricărui fel de schimbare mare a geometriei în acea zonă.

“Bineînțeles, ne uităm unde putem îmbunătăți mașina, căutăm potențialul de a o dezvolta și veți vedea schimbări vizibile pe mașină în următoarele curse.”

Mercedes plănuiește schimbări radicale pentru monopostul de Formula 1 din 2023

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Întrebat ce a învățat echipa în Bahrain, Shovlin a explicat că echipa a trebuit să recupereze mult timp, în special în ceea ce privește gestionarea pneurilor.

“În cele din urmă, avem mult de lucru”, a spus el. “Diferența din calificări a fost destul de mare, am fost la peste o jumătate de secundă față de etalon. În cursă a fost și mai mare.

“Acest lucru a fost agravat de faptul că, atunci când ai degradarea pneurilor, obții un pic mai multă alunecare, pneurile se încălzesc mai mult și ajungi să ți se pare foarte dificil să le ții sub orice fel de control.

“Sunt multe lucruri pe care trebuie să le înțelegem, dar lucrurile cheie sunt să ajungem cu adevărat deasupra acestei degradări pe termen lung, care anul trecut a fost un punct forte pentru noi.

“În mod clar, avem ceva care nu este la locul potrivit și la care trebuie să lucrăm, dar, în cele din urmă, celălalt punct slab este ritmul pur de cursă. Ritmul brut al mașinii nu este suficient de bun.

“Lucrăm foarte mult în acest moment pentru a înțelege ce putem face în viitorul pe termen scurt și pe termen mediu pentru a încerca să ne situăm într-un loc mai bun.”

Mercedes plănuiește schimbări radicale pentru monopostul de Formula 1 din 2023

Shovlin a declarat că echipa reacționează bine la începutul dezamăgitor de sezon.

“Cred că văzând cât de bine lucrează echipa împreună”, a spus el atunci când i s-a cerut să găsească aspecte pozitive din weekendul de deschidere a cursei.

“Este un început de an foarte dificil și, după sezonul pe care l-am avut în 2022, cu siguranță nu ne-am dorit un astfel de început dificil. Dar toată lumea a fost foarte rapidă în a recunoaște această problemă. Știm că ne așteaptă o călătorie dificilă, dar ne angajăm să îmbunătățim mașina, pentru a încerca să o aducem înapoi în față.”

“Piloții sunt de acord cu acest lucru și au lucrat foarte bine împreună pentru a încerca să ne ajute să dezvoltăm și să îmbunătățim mașina. Este plăcut să vezi cum toată lumea este foarte sinceră în legătură cu provocarea care ne așteaptă, foarte umilă în legătură cu locul în care ne aflăm și cu ceea ce trebuie să facem pentru a merge mai departe și angajată în găsirea de soluții, deoarece nu suntem mulțumiți de performanța noastră actuală. Știm că nu este suficient de bună, dar vom face tot ce putem pentru a o îmbunătăți”.

Mercedes plănuiește schimbări radicale pentru monopostul de Formula 1 din 2023

  • Mai multe știri despre Campionatului Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ionut Popa

Ionut Popa

Cu o scriere clară și coerentă, Ionuț este recunoscut în motosportul național pentru articolele despre Formula 1. Știe istoria F1 de la Farina la Verstappen și spune cu mâna pe inimă că Ascari, Moss, Clark, Stewart, Prost, Senna și Schumacher au fost piloții care s-au apropiat de pilotajul pur, perfect. Mai mult decât atât, recent a debutat în lumea vitezei în coastă, fiind pasionat atât de urcările pe picioare în munți, cât și de cele cu accelerația la sol.

RELATED ARTICLES