More

  Latest Posts

  Mercedes nu va depune recurs împotriva deciziei comisarilor din Abu Dhabi, deoarece FIA anunță o anchetă

  Mercedes a anunțat că nu va depune un recurs pentru respingerea făcută de comisarii de cursă a protestului lor la Marele Premiu din Abu Dhabi de duminică trecută, în care pilotul Red Bull Max Verstappen a fost încoronat Campion.

  După cursa de la Yas Marina, Mercedes a depus două proteste împotriva rezultatului cursei – pe care Lewis Hamilton a condus-o, înainte ca Verstappen să-l depășească în ultimul tur, după ce a schimbat pneurile sub Safety Car.

  Aceste proteste s-au referit, mai întâi, la faptul că Verstappen l-ar fi depășit pe Hamilton sub Safety Car și, în al doilea rând, decizia de a permite cinci mașini depăşite cu un tur să treacă în spatele Safety Car-ului imediat înainte ca ultimul tur al cursei să fie reluat.

  Duminică seara, comisarii au respins protestele Mercedes, echipa anunțând ulterior că au intenția de a contesta decizia – oferindu-i echipei Mercedes 96 de ore pentru a evalua dacă să depună sau nu motivele de recurs.

  Cu toate acestea, joi dimineață, echipa a anunțat că nu va continua problema, în urma unui anunț din partea FIA că va fi efectuată o investigație cu privire la evenimentele din jurul Marelui Premiu de la Abu Dhabi.

  „Ne retragem apelul”, a spus o declarație a echipei. „Împreună cu Lewis, am deliberat cu atenție cum să răspundem la evenimentele de la finalul sezonului de Formula 1.

  „Am făcut apel în interesul echității sportive și de atunci am fost într-un dialog constructiv cu FIA și Formula 1 pentru a crea claritate pentru viitor, astfel încât toți concurenții să cunoască regulile în conformitate cu care concurează și cum vor fi puse în aplicare.

  „Astfel, salutăm decizia FIA de a instala o comisie care să analizeze în detaliu ceea ce s-a întâmplat în Abu Dhabi și să îmbunătățească regulile, guvernarea și luarea deciziilor în Formula 1. De asemenea, salutăm faptul că au invitat echipele și piloții să ia parte.”

  Mercedes a oferit, de asemenea, felicitări lui Verstappen și Red Bull în declarația lor, scriind: „Am dori să ne exprimăm respectul sincer pentru realizările dumneavoastră în acest sezon. Aţi făcut această luptă pentru titlul de Formula 1 cu adevărat epică. Max, te felicităm pe tine și întreaga ta echipă. Așteptăm cu nerăbdare să readucem lupta pe pistă sezonul viitor.”

  Anunțul Mercedes a venit miercuri seara în urma unei declarații a FIA, în care organismul de conducere al sportului și-a propus să efectueze „un exercițiu de analiză detaliată și de clarificare” în jurul evenimentelor din Marele Premiu de la Abu Dhabi.

  Declarația susținea: „În urma prezentării unui raport privind succesiunea evenimentelor care au avut loc în urma incidentului din turul 53 al Marelui Premiu și într-o constantă tendință de îmbunătățire, președintele FIA ​​a propus Consiliului Mondial al Sporturilor Automobile ca un exercițiu detaliat de analiză și clarificare pentru viitor să aibe loc.

  „Această chestiune va fi discutată și abordată cu toate echipele și piloții pentru a trage orice lecții din această situație și claritatea care va fi oferită participanților, presei și fanilor cu privire la reglementările actuale pentru a păstra natura competitivă a sportului nostru, asigurând în același timp siguranța piloţilor și a oficialilor. Nu doar Formula 1 poate beneficia de această analiză, ci și, în general, toate celelalte campionate de circuit FIA.

  „În urma acelei prezentări și a unei discuții ample, Consiliul Mondial a decis să susțină în unanimitate propunerea președintelui.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss