GP24 Media

LATEST POSTS

Mercedes F1 au câștigat un al cincilea titlu consecutiv la echipe în Brazilia

Vizualizări: 17652

Mercedes și-au adjudecat titlul F1 la echipe din 2018 în Brazilia, cu o cursă rămasă pe calendar. Aceștia i-au învins pe cei de la Ferrari și au ridicat trofeul pentru a cincea oară la rând la Marele Premiu al Braziliei.

Victoria care a adus titlul acasă pentru uzina germană, a fost a zecea victorie din acest sezon a lui Lewis Hamilton, venind într-o cursă dramatică și foarte tensionată, dar, rezultatul final a adus cu el un moment de bucurie fără margini pentru membrii echipei.

Uzina germană a intrat în weekend-ul acesta cu un avantaj confortabil de 55 de puncte față de Ferrari în clasament, echipe Italiană fiind conștientă că trebuie să termine cursa de astăzi cu cel puțin 13 puncte mai mult decât Mercedes pentru a duce lupta mai departe, la Abu Dhabi.

Mercedes pierduseră 23 de puncte față de Ferrari în ultimele două curse, unde, nu au avut parte de cele mai bune rezultate, specific, în Austin și Mexico City. Dar, săgețile argintii și-au revenit în timp pentru Interlagos, câștigând al cincilea lor titlu de la revenirea în F1 din 2010.

Hamilton câștigase deja titlul la piloți încă de cursa trecută, marele premiu al Mexicului. Dar pilotul englez nu s-a lăsat pe tânjeală și a tras din greu pentru a aduce și titlul la echipe acasă la Mercedes.

Mercedes au devenit doar a doua echipă din istorie cu cinci titluri duble (echipe și piloți) la rând, cealaltă fiind Ferrari între anii 2000-2004. Echipe germană fiind acum foarte aproape de a egala recordul de victorii la rând în campionatul constructorilor, adică șase titluri la rând, record deținut tot de Ferrari, între 1999 și 2004.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Foto-credit: Mercedes AMG F1

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES