Latest Posts

Mercedes anunță că George Russell va fi partenerul lui Lewis Hamilton în 2022

Vizualizări: 10551

George Russell i se va alătura lui Lewis Hamilton în 2022 după ce britanicul a semnat un acord pe termen lung cu Mercedes.

Echipa multiplă câștigătoare a campionatului mondial a petrecut ultimele luni evaluând dacă să-l păstreze pe Valtteri Bottas în funcție sau să îl promoveze pe protejatul lor Russell – care conduce în prezent pentru Williams – în locul său.

Luni, planul lor a devenit clar atunci când Bottas a anunțat că se va alătura Alfa Romeo sezonul viitor într-un acord de mai mulți ani. Și asta a pregătit calea pentru ca Mercedes să-l confirme pe Russell marți.

Russell, în vârstă de 23 de ani, se bucură de cel mai fructuos sezon al său în Formula 1, după ce a debutat în F1 cu Williams în 2019. Britanicul și-a luat primul podium în Belgia luna trecută în cadrul evenimentului limitat de ploaie, în timp ce a câștigat porecla „Mr. Saturday’ datorită performanțelor sale calificative impresionante – inclusiv P2 la Spa-Francorchamps.

Mercedes anunță că George Russell va fi partenerul lui Lewis Hamilton în 2022

„Este o zi specială pentru mine personal și profesional, dar și o zi de emoții mixte”, a spus Russell. „Sunt încântat și măguit să mă alătur Mercedes anul viitor, ceea ce reprezintă un pas uriaș în carieră, dar înseamnă și că îmi voi lua rămas bun de la colegii mei și prietenii de la Williams. A fost o onoare să lucrez alături de fiecare membru al echipei și o onoare să reprezint numele Williams în F1.

„Privind spre sezonul viitor, aș minți dacă aș spune că nu bâzâi absolut. Este o oportunitate imensă și pe care vreau să o apuc cu ambele mâini. Dar nu-mi fac iluzii cu privire la amploarea provocării; va fi o curbă de învățare abruptă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Valtteri a stabilit un nivel ridicat, oferind în mod constant săptămână de săptămână, marcând victorii, pole positions și ajutând la câștigarea mai multor titluri de campionat. Ținta mea trebuie să fie recompensarea încrederii pe care Toto [Wolff, directorul echipei], echipa și consiliul de administrație mi-au acordat-o asigurându-mă că voi juca rolul meu în continuarea acelui succes și vreau să-i mândresc pe noii mei colegi de echipă.

Mercedes anunță că George Russell va fi partenerul lui Lewis Hamilton în 2022

„Desigur, unul dintre acei noi colegi de echipă este în opinia mea cel mai mare pilot din toate timpurile. M-am uitat la Lewis de când eram în karturi și oportunitatea de a învăța de la cineva care a devenit un model de urmărire atât pe pistă, cât și în afara pistei îmi poate aduce beneficii nu doar ca pilot profesionist, dar și ca om.

„Deocamdată, am încă nouă curse ca pilot Williams și vreau să mă asigur că sunt cele mai bune nouă din timpul meu cu echipa. Apoi și numai atunci, îmi pot îndrepta atenția spre 2022.”

Wolff s-a grăbit să-i aducă un omagiu lui Bottas, numindu-l pe pilot ca parte a unui „parteneriat de referință” cu Hamilton, înainte de a privi anul viitor și perspectiva interesantă de a vedea unul dintre piloţii juniori ai Mercedes-ului având șansa de a-și conduce mașinile F1 pentru prima data.

„Acesta nu a fost un proces ușor sau o decizie simplă pentru noi”, a spus el.

Mercedes anunță că George Russell va fi partenerul lui Lewis Hamilton în 2022

„Valtteri a făcut o treabă fantastică în ultimele cinci sezoane și a adus o contribuție esențială la succesul nostru și la creșterea noastră. Împreună cu Lewis, el a construit un parteneriat de referință între doi coechipieri din acest sport și aceasta a fost o armă valoroasă în luptele noastre de campionat și ne-a împins să obținem un succes fără precedent.

“Suntem foarte bucuroși să confirmăm că George va avea ocazia să facă următorul pas în carieră și să se alăture Mercedes”, a spus Wolff. „A fost un câștigător în fiecare categorie de curse – iar ultimele trei sezoane cu Williams ne-au oferit o probă a ceea ce viitorul ar putea avea pentru el în F1.

„Acum, este provocarea noastră împreună să-l ajutăm să continue să învețe în mediul nostru și alături de Lewis, cel mai mare pilot de F1 din toate timpurile. Sunt încrezător că, pe măsură ce relația lor va crește, vor forma o echipă puternică și vor livra pentru Mercedes pe și în afara pistei în anii următori.

Mercedes anunță că George Russell va fi partenerul lui Lewis Hamilton în 2022

„Este foarte greu să avem planurile noastre pentru 2022 clare și anunțate; dar acum, atenția noastră revine la ultimele nouă curse din acest sezon și pune totul în provocarea noastră pentru campionatele mondiale din acest an.”

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss