GP24 Media

LATEST POSTS

Mercedes a lansat două proteste împotriva clasamentului final al Marelui Premiu din Abu Dhabi

Mercedes
Vizualizări: 11530

Mercedes a protestat împotriva clasamentului final al Marelui Premiu din Abu Dhabi, invocând încălcarea a două articole din Regulamentul Sportiv.

Aceast protest vine din partea Mercedes după o cursă dramatică câștigată de Max Verstappen după ce l-a depășit pe Lewis Hamilton în ultimul tur pentru a obține victoria – și, odată cu aceasta, un prim titlu mondial.

Hamilton (Mercedes) a părut cel mai probabil să obțină acea victorie decisivă, bucurându-se de un avans confortabil față de Verstappen (Red Bull), care a condus cursa, când Nicholas Latifi s-a prăbușit cu șase tururi rămase până la final, declanșând un Safety Car.

Red Bull l-a chemat pe Verstappen la boxe și l-a echipat cu cauciucuri moi. Hamilton nu a intrat la boxe și a rămas cu cauciucuri dure vechi de 38 de tururi. Cursa s-a reluat cu un tur rămas până la final, Verstappen deținând un avantaj semnificativ la anvelope. Verstappen l-a prins pe Hamilton și a trecut pe lângă pilotul Mercedes pentru a lua victoria.

În 30 de minute de la încheierea cursei, Mercedes a lansat două proteste. Unul a fost „împotriva clasificării stabilite la sfârșitul competiției, presupusa încălcare a articolului 48.12 din Regulamentul Sportiv FIA Formula 1 2021”.

Acea regulă spune: „Dacă directorul de cursă consideră că este sigur să facă acest lucru, iar mesajul „MAȘINILE DEPĂŞITE CU UN TUR POT DEPĂȘI ACUM” a fost trimis tuturor concurenților prin intermediul sistemului de mesagerie oficial, orice mașini care au fost depăşite de lider vor fi obligate să depășească mașinile din turul lider și Safety Car.

Mercedes a lansat două proteste împotriva clasamentului final al Marelui Premiu din Abu Dhabi

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„După ce au depășit mașinile din turul lider și mașina de siguranță, aceste mașini ar trebui să ocolească pistă cu o viteză adecvată, fără a depăși și să depună toate eforturile pentru a lua poziția în spatele șirului de mașini din spatele mașinii de siguranță.

„În timp ce depășesc și pentru a se asigura că acest lucru poate fi efectuat în siguranță, mașinile din turul lider trebuie să rămână întotdeauna pe trasa ideală, cu excepția cazului în care devierea de la aceasta este inevitabilă.

„Cu excepția cazului în care directorul de cursă consideră că prezența mașinii de siguranță este încă necesară, odată ce ultima mașină depăşită cu un tur a trecut de lider, Safety Car-ul se va întoarce la boxe la sfârșitul turului următor.

„Dacă directorul de cursă consideră că prezentele condiții ale pistei sunt nepotrivite pentru depășire, mesajul „DEPĂSIREA NU VA FI PERMISĂ” va fi trimis tuturor concurenților prin intermediul sistemului oficial de mesagerie.”

În timpul cursei, controlul cursei a emis inițial un mesaj în care spunea că mașinilor depăşite cu un tur nu le va fi permis să depășească. La acea vreme, cinci mașini se aflau între Hamilton și Verstappen.

Apoi au spus că acele cinci mașini vor avea voie să se dezlege singure. Mai era doar un tur de cursă rămas – ceea ce a fost suficient pentru ca Verstappen să-l prindă și să-l depășească pe Hamilton pentru a câștiga.

Al doilea protest se referă la presupusa încălcare a articolului 48.8 din Regulamentul Sportiv. Această regulă spune că „niciun pilot nu poate depăși o altă mașină pe pistă, inclusiv mașina de siguranță, până când trece de linie (a se vedea articolul 5.3) pentru prima dată după ce mașina de siguranță a revenit la boxe”.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES