More

  Latest Posts

  Mercedes a lansat două proteste împotriva clasamentului final al Marelui Premiu din Abu Dhabi

  Mercedes a protestat împotriva clasamentului final al Marelui Premiu din Abu Dhabi, invocând încălcarea a două articole din Regulamentul Sportiv.

  Aceast protest vine din partea Mercedes după o cursă dramatică câștigată de Max Verstappen după ce l-a depășit pe Lewis Hamilton în ultimul tur pentru a obține victoria – și, odată cu aceasta, un prim titlu mondial.

  Hamilton (Mercedes) a părut cel mai probabil să obțină acea victorie decisivă, bucurându-se de un avans confortabil față de Verstappen (Red Bull), care a condus cursa, când Nicholas Latifi s-a prăbușit cu șase tururi rămase până la final, declanșând un Safety Car.

  Red Bull l-a chemat pe Verstappen la boxe și l-a echipat cu cauciucuri moi. Hamilton nu a intrat la boxe și a rămas cu cauciucuri dure vechi de 38 de tururi. Cursa s-a reluat cu un tur rămas până la final, Verstappen deținând un avantaj semnificativ la anvelope. Verstappen l-a prins pe Hamilton și a trecut pe lângă pilotul Mercedes pentru a lua victoria.

  În 30 de minute de la încheierea cursei, Mercedes a lansat două proteste. Unul a fost „împotriva clasificării stabilite la sfârșitul competiției, presupusa încălcare a articolului 48.12 din Regulamentul Sportiv FIA Formula 1 2021”.

  Acea regulă spune: „Dacă directorul de cursă consideră că este sigur să facă acest lucru, iar mesajul „MAȘINILE DEPĂŞITE CU UN TUR POT DEPĂȘI ACUM” a fost trimis tuturor concurenților prin intermediul sistemului de mesagerie oficial, orice mașini care au fost depăşite de lider vor fi obligate să depășească mașinile din turul lider și Safety Car.

  Mercedes

  „După ce au depășit mașinile din turul lider și mașina de siguranță, aceste mașini ar trebui să ocolească pistă cu o viteză adecvată, fără a depăși și să depună toate eforturile pentru a lua poziția în spatele șirului de mașini din spatele mașinii de siguranță.

  „În timp ce depășesc și pentru a se asigura că acest lucru poate fi efectuat în siguranță, mașinile din turul lider trebuie să rămână întotdeauna pe trasa ideală, cu excepția cazului în care devierea de la aceasta este inevitabilă.

  „Cu excepția cazului în care directorul de cursă consideră că prezența mașinii de siguranță este încă necesară, odată ce ultima mașină depăşită cu un tur a trecut de lider, Safety Car-ul se va întoarce la boxe la sfârșitul turului următor.

  „Dacă directorul de cursă consideră că prezentele condiții ale pistei sunt nepotrivite pentru depășire, mesajul „DEPĂSIREA NU VA FI PERMISĂ” va fi trimis tuturor concurenților prin intermediul sistemului oficial de mesagerie.”

  În timpul cursei, controlul cursei a emis inițial un mesaj în care spunea că mașinilor depăşite cu un tur nu le va fi permis să depășească. La acea vreme, cinci mașini se aflau între Hamilton și Verstappen.

  Apoi au spus că acele cinci mașini vor avea voie să se dezlege singure. Mai era doar un tur de cursă rămas – ceea ce a fost suficient pentru ca Verstappen să-l prindă și să-l depășească pe Hamilton pentru a câștiga.

  Al doilea protest se referă la presupusa încălcare a articolului 48.8 din Regulamentul Sportiv. Această regulă spune că „niciun pilot nu poate depăși o altă mașină pe pistă, inclusiv mașina de siguranță, până când trece de linie (a se vedea articolul 5.3) pentru prima dată după ce mașina de siguranță a revenit la boxe”.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss