Latest Posts

Meeke s-a simțit „ca un copil în ziua de Crăciun” la primul test de la Raliul Dakar

Vizualizări: 22983

Veteranul Campionatului Mondial de Raliuri Kris Meeke s-a simțit „ca un copil în ziua de Crăciun” în timpul primului său test pentru PH Sport, cu care va concura în Raliul Dakar din 2021. Meeke va conduce un Zephyr T3 al PH Sport în Raliul Dakar de luna viitoare, care va avea loc în Arabia Saudită pe un total de 4750 de mile.

Nord-irlandezul concurează pentru prima dată la renumitul eveniment și se angajase inițial în discuții cu PH Sport pentru a concura în Abu Dhabi Desert Challenge și Dubai Baja, înainte ca ambele evenimente să fie anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Înainte de izolările din întreaga lume, Meeke testase anterior Zephyr-ul în dunele de nisip din jurul Dubaiului și efectuase teste suplimentare în sudul Franței în timpul verii.

Meeke a comparat testul inițial din Dubai cu snowboarding-ul și a spus despre conducerea în mijlocul dunelor că ar fi un „sentiment cu adevărat special”.

“Acum am 41 de ani, dar dacă mi-ai fi văzut fața după ce am condus prin primele dune, eram aproape ca un tânăr – m-am simțit ca un copil în ziua de Crăciun!” spuse Meeke. „Pentru mine sentimentul a fost cu adevărat special, dar chiar înveți repede cât de mult respect trebuie să ai pentru deșert. Lucrul simplu pe care l-am învățat este cât de mult se poate schimba totul când soarele se mișcă pe cer; la prânz nu vezi marginile dunelor, totul arată aproape la fel și asta poate fi cu adevărat dificil. Ți-e dor de umbra dunelor și trebuie să fii foarte atent. Dar este cu adevărat uimitor să conduc în dune și am fost captivat de asta.”

Meeke s-a simțit „ca un copil în ziua de Crăciun” la primul test de la Raliul Dakar

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Meeke îl va avea pe Wouter Rosegaar, experimentat cu raliurile din Dakar, ca şi copilot al său – olandezul a fost pe locul pasagerului pentru 13 din ultimele 14 raliuri din Dakar. Întrebat dacă copilotul său WRC din 2019, Sebastian Marshall, este o opțiune, Meeke a spus că Marshall nu era interesat de Dakar și că a avea doi oameni fără experiență în cursele de deșert „nu era o alegere înțeleaptă”.

“M-am gândit să fac asta cu Seb, dar este încă tânăr, are încă 30-31 de ani. Poate că este prea tânăr pentru Dakar. El a spus pentru moment că nu este atât de interesat.”

„Neavând nicio șansă să mă pregătesc în cursa Abu Dhabi sau Dubai, să ajung la Dakar cu doi oameni care nu au mai fost în deșert înainte, cred că nu a fost o alegere înțeleaptă. Acesta este motivul pentru care l-am ales pe Wouter, are multă experiență. Planul său inițial era să participe la Dakar cu Conrad Rautenbach, dar nu o va face; era disponibil și cred că a fost cea mai bună opțiune pentru mine.”

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss