More

  Latest Posts

  Mecanic de la Dakar decedat pe ultimul tronson de legătură

  Un mecanic al echipei PH Sport a murit în urma unui accident rutier pe ultimul tronson de legătură a Raliului Dakar de la Bisha la Jeddah.

  Quentin Lavallee, mecanicul șef al maşinii Peugeot 205 Turbo 16 #726 pe care echipa PH Sport reușise să o aducă înapoi la Dakar Classic, a murit din cauza rănilor suferite într-un accident rutier la 234 km pe tronsonul de legătură.

  Incidentul s-a produs la ora locală 11:30 și, potrivit autorităților locale, a fost implicat autoturismul de asistență și un camion local.

  Francezul avea doar 20 de ani.

  Copilotul echipei, belgianul Maxime Frere, a fost dus la Spitalul Gărzii Naționale din Jeddah pentru teste pentru a stabili amploarea rănilor sale. Inițial s-au raportat contuzii abdominale și toracice.

  Incidentul a avut loc la sfârșitul unei ediții care a fost marcată de explozia mașinii de asistență a echipei Sodicar Racing din 30 decembrie care i-a rănit ambele picioare ale pilotului Philippe Bourton și l-a forțat pe organizator să întărească securitatea taberelor.

  Autoritățile franceze și saudite desfășoară în continuare o anchetă pentru a stabili cauza exploziei. „În această dimineață la ora 11:30, pe traseul de legătură a asistenței, la kilometrul 234 s-a produs un accident în care au fost implicate un autoturism de asistență și un autocamion local, potrivit autorităților locale de poliție”, se arată într-un comunicat oficial al ASO.

  „Șoferul mașinii aparținând echipei PH Sport, Quentin Lavalee, din Franța, a murit în accident. Avea 20 de ani. Pasagerul său, belgianul Maxime Frère, a fost rănit și a fost transportat la Spitalul Național din Jeddah.

  “Era conștient și se efectuează o analiză completă. A suferit o contuzie abdominală și toracică. Quentin a fost mecanic șef pe 205 Turbo 16 în cursa Dakar Classic (n°726). Dakarul oferă cele mai sincere condoleanțe familiei lui Quentin și echipei PH Sport.”

  Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss