Latest Posts

Mecanic de la Dakar decedat pe ultimul tronson de legătură

Vizualizări: 19280

Un mecanic al echipei PH Sport a murit în urma unui accident rutier pe ultimul tronson de legătură a Raliului Dakar de la Bisha la Jeddah.

Quentin Lavallee, mecanicul șef al maşinii Peugeot 205 Turbo 16 #726 pe care echipa PH Sport reușise să o aducă înapoi la Dakar Classic, a murit din cauza rănilor suferite într-un accident rutier la 234 km pe tronsonul de legătură.

Incidentul s-a produs la ora locală 11:30 și, potrivit autorităților locale, a fost implicat autoturismul de asistență și un camion local.

Francezul avea doar 20 de ani.

Copilotul echipei, belgianul Maxime Frere, a fost dus la Spitalul Gărzii Naționale din Jeddah pentru teste pentru a stabili amploarea rănilor sale. Inițial s-au raportat contuzii abdominale și toracice.

Incidentul a avut loc la sfârșitul unei ediții care a fost marcată de explozia mașinii de asistență a echipei Sodicar Racing din 30 decembrie care i-a rănit ambele picioare ale pilotului Philippe Bourton și l-a forțat pe organizator să întărească securitatea taberelor.

Autoritățile franceze și saudite desfășoară în continuare o anchetă pentru a stabili cauza exploziei. „În această dimineață la ora 11:30, pe traseul de legătură a asistenței, la kilometrul 234 s-a produs un accident în care au fost implicate un autoturism de asistență și un autocamion local, potrivit autorităților locale de poliție”, se arată într-un comunicat oficial al ASO.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Șoferul mașinii aparținând echipei PH Sport, Quentin Lavalee, din Franța, a murit în accident. Avea 20 de ani. Pasagerul său, belgianul Maxime Frère, a fost rănit și a fost transportat la Spitalul Național din Jeddah.

“Era conștient și se efectuează o analiză completă. A suferit o contuzie abdominală și toracică. Quentin a fost mecanic șef pe 205 Turbo 16 în cursa Dakar Classic (n°726). Dakarul oferă cele mai sincere condoleanțe familiei lui Quentin și echipei PH Sport.”

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss