More

  Latest Posts

  McLaren și Mercedes își vor împărți piloții de rezervă

  La fel ca în 2020, McLaren și Mercedes au ajuns la un acord comun pentru a împărți din nou piloții de rezervă. Astfel, cele două echipe vor folosi, la nevoie, serviciile lui Stoffel Vandoorne și Nyck de Vries.

  Stoffel Vandoorne și Nyck de Vries sunt actualmente angajați ca piloți în proiectul din Formula E al celor de la Mercedes. Conform angajamentului dintre McLaren și Mercedes, cei doi vor fi folosiți, la nevoie de ambele echipe. De altfel, anul trecut, Mercedes a fost nevoită să apeleze la serviciile lui George Russell, după ce, Lewis Hamilton a fost depistat pozitiv cu noul Coronavirus.

  Atât Vandoorne, cât și de Vries sunt familiari cu atmosfera ambelor echipe. Stoffel Vandoorne a pilotat pentru McLaren în 2017 și 2018, în timp ce, de Vries a fost unul dintre juniorii echipei McLaren în trecut. De altfel, în această calitate, olandezul și-a adjudecat titlul din Formula 2 în 2019.

  “Vom proceda la fel ca anul trecut. Avem o înțelegere cu Toto, cu Mercedes, să le folosim piloții de rezervă în caz de urgență. Suntem foarte încântați de asta.” a declarat Andreas Seidl, team principalul echipei McLaren. Totodată, Mercedes negociază și cu Nico Hulkenberg pentru un posibil rol de pilot de rezervă, în cazul în care Vandoorne și de Vries sunt indisponibili.

  Nico Hulkenberg a fost prezent anul trecut la trei grand prix-uri alături de Racing Point. Pilotul german a fost adus de urgență după ce rând pe rând, atât Sergio Perez, cât și Lance Stroll au fost depistați cu noul Coronavirus.

  “Este o situație dificilă, mai ales că piloții noștri de rezervă, Stoffel și Nyck, concurează în Formula E și există câteva suprapuneri în calendar. Cred că Nico cunoaște foarte bine actuala generație a monoposturilor și pneurilor folosite în Formula 1.” a declarat Toto Wolff, team principalul echipei Mercedes.

  De altfel, McLaren revine în 2021 la motorizarea Mercedes, folosită în trecut între 1995 și 2014. Echipa britanică va miza în acest sezon pe serviciile lui Lando Norris și Daniel Ricciardo.

  Sursa: Racing News 365

  Photocredit: Mercedes-Benz EQ Formula E Team


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss