Latest Posts

McLaren plănuiește ultima actualizare majoră – schimbarea tunelului aerodinamic este în curs de realizare

Vizualizări: 15312

McLaren lucrează la o ultimă actualizare pentru MCL60 înainte de a se concentra pe 2024 și pe noul său tunel aerodinamic

Înainte ca McLaren să-și trimită pentru prima dată mașina în noul tunel aerodinamic pentru sezonul 2024 al Formulei 1, echipa din Woking plănuiește o ultimă actualizare majoră pentru actualul său MCL60.

În afară de soluțiile personalizate necesare pentru circuitele de mare viteză, cum ar fi Monza și Las Vegas în acest an, vor exista și alte îmbunătățiri care să se bazeze pe recentele podiumuri din Marea Britanie și Ungaria.

“Lucrăm în continuare la dezvoltare a acestor concept”, dezvăluie Andrea Stella, șeful echipei McLaren. “Există modificări la caroserie și la partea inferioară a caroseriei. Încă trebuie să validăm acest lucru și mai avem câteva zile de lucru, dar dacă vom avea succes, vom încerca cu siguranță să le folosim la unul dintre evenimentele de la scurt timp după shutdown.”

În ciuda marelui pas înainte pe care McLaren l-a făcut cu cea mai recentă modernizare, Stella se ferește să pună prea multe așteptări în ceea ce privește următorul pas. Deși ultima actualizare a adus mai mult decât se aștepta, el este conștient că următoarea actualizare ar putea să nu aducă atât de mult pe cât se spera.

McLaren
McLaren

Stella vorbește de “evoluție a conceptului”
“Cred că știm ce s-a întâmplat cu ultima actualizare, dar ceea ce lucrăm nu sunt doar lucruri mărunte, ci un fel de evoluție a conceptului”, spune el.

“Așadar, există o oarecare incertitudine în ceea ce privește evoluțiile aerodinamice. Iar singura modalitate de a o dovedi este de a testa aceste lucruri pe pistă, deoarece chiar dacă ai o bună corelare a tunelului aerodinamic și a CFD, tot nu știi totul nici pe departe. Cred că acesta este cazul fiecărei echipe.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ultimele lucrări la monopost pentru acest sezon au loc într-un moment în care McLaren se pregătește, de asemenea, să introducă o primă versiune a challenger-ului său din 2024 în noul său tunel aerodinamic din Woking.

Echipa încă se gândește dacă să facă acest lucru în această săptămână sau imediat după oprirea obligatorie din timpul vacanței de vară. Dar acest lucru se va întâmpla înainte ca Formula 1 să se reia la Zandvoort la sfârșitul acestei luni.

Stella spune că acest moment va reprezenta transferul de dezvoltare pentru anul viitor: “Vom înceta să mai lucrăm la vechea mașină atunci când vom părăsi tunelul aerodinamic Toyota. Nu vom pune vechea mașină în noul tunel aerodinamic”.

McLaren

2023 și 2024 sunt două lucruri diferite
“O mare parte din ceea ce lucrăm la mașina din acest an este relevant pentru anul viitor”, explică șeful echipei, “dar modelul din acest an nu va intra în noul tunel aerodinamic. Acolo vom lucra doar cu modelul de anul viitor”.

Chiar dacă unele echipe au vorbit despre folosirea ideilor pe care le au deja pentru 2024 pentru challengerii din acest an, Stella este sceptic. “Cu modelul de anul viitor, nu sunt multe lucruri pe care le poți dezvolta și pe care să le poți transfera pe mașina de anul acesta. Este foarte dificil să găsești o soluție care să funcționeze pe noua mașină și pe care să o poți aplica la mașina de anul acesta.”

“Cu siguranță ai lua în considerare o piesă de test pentru a vedea dacă funcționează. Dar chiar dacă pregătești așa ceva, înseamnă că cineva trebuie să o inventeze, să o deseneze și să o producă într-un moment în care noi suntem concentrați în totalitate pe anul viitor. Nu cred că este probabil.”

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

McLaren
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss