GP24 Media

LATEST POSTS

McLaren pe podium în clasamentul constructorilor, după un sezon deosebit

Vizualizări: 19289

McLaren și-a început bine campania din 2020 cu un podium, obținut de Lando Norris, în prima cursă a acestui sezon special – în Austria. De atunci, formația a mai urcat o dată pe primele trepte ale grilei, prin intermediul lui Carlos Sainz, la Monza. Însă ceea ce a făcut cu adevărat diferența, în lupta cu Renault și Racing Point, pentru locul 3 în campionatul constructorilor, au fost rezultatele constante, în top 10, ale piloților McLaren.

Performanța formației din Woking îi aduce aproximativ 5 milioane de dolari în plus față de suma pentru locul 4, pe lângă investiția de 244 de milioane de dolari, făcută de MSP Sports Capital, cu o zi înainte de cursa din Abu Dhabi. Așadar, acesta pare să fi fost un weekend profitabil pentru McLaren.

Se vede clar că acest rezultat și toate lucrurile bune care vin după, se datorează muncii asidue a unei echipe bine închegate. Totodată, relația incredibilă de amiciție dintre piloți, pe care Lando Norris o numește simplu „bromance”, i-a determinat pe cei doi să lupte pentru campionatul constructorilor, în loc să își vadă individual, de rezultatul din clasamentul piloților.

McLaren pe podium în clasamentul constructorilor, după un sezon deosebit

În final, pare că nu există vreun plan în care echipa să nu fi excelat în 2020. Condițiile dure impuse de pandemie, nu i-au oprit să progreseze, să dezvolte un monopost care să aibă șanse, poate cât de curând la un titlu, să se lupte pentru a ajunge în fruntea plutonului și chiar la fel de important, să patreze o conexiune incredibilă, atât unii cu ceilalți, cât și cu fanii din întreaga lume.

„Nu știu cum aș putea să îmi exprim recunoștința față de fiecare membru al echipei, pentru acești doi ani minunați, atât pe circuit, cât și în fabrică”, a declarat Carlos Sainz. „Iau cu mine cele mai frumoase amintiri. A fost o adevărată onoare să ajut echipa, cât de mult am putut, aducând McLaren, mai aproape de locul cuvenit. Abia aștept să mă lupt cu ei la anul! Le doresc tot binele.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Deși pilotul spaniol părăsește formația după doar doi ani, pentru a pleca la Ferrari, nu se poate contesta contribuția pe care a avut-o. Cum a și afirmat în repetate rânduri, s-a simțit ca într-o familie adevărată și a avut un coechipier cu care s-a înțeles perfect din primul moment. Toți acești factori au adus echipa pe un drum care este aproape imposibil de urmat în Formula 1. Fiecare constructor caută simbioza perfectă, și deși s-ar putea pomeni aici de Mercedes (fiindcă a dominat în ultimii ani), probabil că cei de la McLaren sunt și mai câștigați în acest moment, pentru că au făcut un salt fantastic, fără să recurgă la jocuri, politici și alte ordine de echipă, care să le fi dăunat piloților.

McLaren pe podium în clasamentul constructorilor, după un sezon deosebit

„P3 împreună cu echipa este fantastic și un mod perfect de a încheia sezonul”, a spus Lando Norris. „Nu aș putea fi mai fericit! Le mulțumesc tuturor fetelor și băieților de la McLaren pentru cât au muncit pe tot parcursul sezonului – ați făcut o treabă excelentă tot anul, iar acest rezultat vi se datorează. În final, îi doresc tot norocul lui Carlos, în viitor. Abia aștept să mă lupt cu el, la anul pe pistă și poate și pe terenul de golf.”

Având în vedere că, a fost o confruntare directă cu echipa de uzină care le furniza motoarele (Renault), pentru poziția a 3-a, este clar că McLaren a găsit rețeta perfectă, unde toate ingredientele puse împreună și un dram de noroc (care poate a constat în defecțiunile apărute pe monoposturile rivale), au condus la acest triumf. Astfel, directorul echipei, Andreas Seidl le mulțumește și celor de la Renault pentru contribuție:

„Am reușit! P3 în Campionatul Constructorilor. Felicitări întregii echipe, împreună cu colegii de la Renault și piloților nostrii, care s-au descurcat foarte bine sub presiune și au dat totul pentru a ne aduce aici. Ce rezultat exemplar, la finalul unui sezon dificil și plin de provocări. Sunt foarte mândru că sunt un membru al echipei McLaren F1. Le-am cerut multe oamenilor noștri anul acesta, dar chiar și în timul pandemiei și fiind vorba despre atâtea incertitudini, au rămas toți concentrați pe ce trebuia. Echipa de acasă a dezvoltat monopostul pe tot parcursul anului, aducând îmbunătățiri mereu, iar noi am muncit pe circuit, ca să progresam weekend de weekend.”

„Privind în viitor, rezultatele de acum, alături de anunțul pe care l-am făcut, legat de aspectul financiar, ne oferă o bază solidă pe care putem continua să dezvoltăm, ca să ajungem înapoi pe culmile Formulei 1. În același timp, ne păstrăm simțul realismului, deci știm unde ne aflăm, în această călătorie. Am avut parte de mult sprijin anul acesta: din partea fanilor, a partenerilor și totodată a muncii depuse de FIA și F1 pentru a putea avea un sezon sigur și complet. Le mulțumim tuturor. Aș vrea să le mulțumesc în special piloților noștri care au făcut o treabă superbă. Abia așteptăm să continuăm colaborarea cu Lando, iar Carlos, pleacă de la noi, cu cele mai bune urări. Totodată, mulțumim Renault pentru tot sprijinul acordat în ultimii 3 ani.”

McLaren pe podium în clasamentul constructorilor, după un sezon deosebit

Pentru prima dată după 8 ani, McLaren revine în top 3: „Asta a fost o zi bună – un an bun, de fapt”, a declarat directorul executiv, Zak Brown pentru Sky Sports F1. „A fost un sezon foarte dificil, în lumina reflectoarelor din păcate, dar este extraordinar că am putut aduce acea investiție și că Lando și Carlos s-au descurcat atât de bine tot anul – de fapt toți bărbații și toate femeile de la McLAren au făcut-o. Acest loc 3 reprezintă un efort de echipă. A fost fantastic. Puțin stresant de pe linia boxelor (în Abu Dhabi). Poate că a părut o cursă plictisitoare pentru Lando și Carlos, dar de la boxe, a fost captivantă.”

În 2021 vom putea urmări din nou, în Formula 1, celebrul parteneriat dintre Mercedes și McLaren, de această dată, în noua eră – poate că asta va reprezenta un salt și mai mare pentru formația din Woking. Și pe lângă noua motorizare, se schimba și unul dintre piloți. Deși fanii simt că nu se pot desparți de „Carlando” (Carlos + Lando), este clar că viitorul coechipier al lui Norris, Daniel Ricciardo, va agita și mai mult atmosfera. Împreună probabil că vor da peste cap rețelele sociale, în timp ce avansează pe grilă.

Sursa: GP24 Editor in Chief - Ana Dănilă
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES