GP24 Media

LATEST POSTS

McLaren „nu a reușit să lucreze ca o echipă”, spune Seidl

McLaren
Vizualizări: 10566

Șeful McLaren, Andreas Seidl, a insistat că întreaga echipă trebuie să își asume responsabilitatea pentru suferința lui Lando Norris din Rusia, după ce pilotul britanic părea că va înscrie prima sa victorie în F1.

După ce s-a dovedit eroul pe o pista umedă sâmbătă, când și-a adjudecat primul pole în F1, Norris a trecut la zero – sau mai bine zis de la P1 la P7 – în ultimele tururi umede de la Sochi, după ce a făcut un apel greșit pentru a rămâne pe pneuri slick pe măsură ce ploaia a venit în ultimele ture.

“Desigur, suntem dezamăgiți, el este foarte dezamăgit în acest moment, dar asta face parte din sportul în care suntem”, a spus Seidl. „În retrospectivă, este întotdeauna ușor să judecăm ce am fi putut face altfel, ce ar fi putut face el în mod diferit.

“În cele din urmă nu am reușit să facem echipă – a fost o decizie greșită să rămânem în afara – dar din nou face parte din sport.”

După ce și-a pierdut conducerea în fața lui Carlos Sainz la început, Norris, care a plecat din pole, a preluat controlul cursei după oprirea programată la boxe și a căutat să aibă suficient ritm în mână pentru a controla Mercedes-ul lui Lewis Hamilton.

McLaren „nu a reușit să lucreze ca o echipă”, spune Seidl

La început, ambii piloţi au respins apelurile echipelor lor de a trece pe la boxe, ploaia inițială slabă arătând câteva semne ale haosului care părea să urmeze. Dar, în timp ce Hamilton a optat apoi pentru a urma sfaturile Mercedes și s-a oprit pentru anvelopele intermediare, McLaren a fost de acord să meargă cu decizia lui Norris de a rămâne în afara.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

“La final, împreună am făcut acest apel pentru a rămâne afară”, a spus Seidl. „Cred că din partea lui Lewis am auzit și discuțiile – a fost cam la fel, în curs de desfășurare – și din partea lui Lewis, evident, a avut șansa să aștepte [și să vadă] ceea ce facem și să facem opusul, deoarece el era în P2 in acest punct.

„Nu am avut această ocazie. Și am vrut să câștigăm victoria – de aceea am decis împreună să rămânem în afară – pur și simplu nu a funcționat”.

McLaren „nu a reușit să lucreze ca o echipă”, spune Seidl

În ciuda dezamăgirii de a pierde ceea ce ar fi fost a doua victorie succesivă pentru McLaren, Seidl a fost plin de laude pentru Norris, sprijinindu-l pe pilot să revină puternic și insistând că întreaga echipă va învăța din experiența lor de la Sochi.

„El este suficient de experimentat în acest sport acum, că știe că aceasta face parte din joc, face parte și din învățare – dar nu doar de partea lui, ci și de echipă. La final, împreună am făcut acest apel să rămânem pe pistă.

„Cred că ceea ce a văzut toată lumea este talentul său – ieri când a ieșit din calificări și tot astăzi în cursă – este impresionant ceea ce scoate doar în al treilea an de Formula 1.

McLaren „nu a reușit să lucreze ca o echipă”, spune Seidl

„De aceea trebuie, desigur, să analizăm împreună cu el ceea ce am fi putut face mai bine astăzi și să învățăm din asta – dar, în același timp, cred că este de asemenea important să vedem toate pozitivele din acest weekend, tot de partea lui, și să revenim mai puternici în Turcia”.

Cealaltă consolare pentru McLaren a fost că Daniel Ricciardo a terminat pe locul patru, iar Norris a luat un punct suplimentar pentru cel mai rapid tur, au depășit încă cu patru puncte rivalii Ferrari, iar acum conduc Scuderia cu 17,5 puncte în lupta pentru locul trei în campionatul constructorilor.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

 

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES