Latest Posts

Mazepin spune că a condus GP-ul din Qatar ca și cum ar fi fost o „cursă de calificare” după drama cu șasiul Haas

Vizualizări: 11525

Când luminile s-au stins în Qatar, Nikita Mazepin parcursese doar 27 de tururi ale circuitului Losail într-o mașină de Formula 1, așa că nu este de mirare că această cursă a fost o provocare semnificativă.

Mazepin a suferit daune la șasiu în FP1, ceea ce l-a forțat să rateze sfârșitul sesiunii și tot FP2, în timp ce echipa a observat o problemă în timp ce părăsea boxele pentru primul său tur în antrenamentele finale și a trebuit să-i ordone să oprească mașină.

Mazepin a fost ultimul dintre clasați în cursa de duminică, dar a văzut Marele Premiu ca o șansă de a concura împotriva lui însuși în ceea ce privește cât de mult progres ar putea face.

„Nu sunt fericit și mulțumit, dar nu prea simt că am lăsat prea multe pe masă”, a spus Mazepin. „Am condus cea mai mare parte a acelei curse ca și cum ar fi o cursă de calificare și am fost uimit de cât de mult am reușit să mă îmbunătățesc de la turul cinci la turul 55 al cursei prin propria mea putere.

Cred că pune lucrurile în perspectivă când am spus că mă duc nepregătit să mă calific pe o pistă nouă – făcusem o singură cursă în FP, așa că…

Asta este. Este un loc foarte tare, este o pistă tare și cred că aș fi putut face lucruri foarte bune, dar weekendul pur și simplu nu ne-a mers așa.

„A fost cu siguranță un efort de echipă, echipa mea a fost grozavă în a mă ajuta să înțeleg unde mă pot îmbunătăți și, evident, ei văd datele. Dar a fost dificil pentru că a fost un echilibru diferit în diferite viraje în funcție de vânt așa că, spre deosebire de Brazilia, am cerut puțin mai mult să fiu singur și să mă concentrez doar pe ceea ce face mașina.”, a spus Mazepin.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mazepin spune că a condus GP-ul din Qatar ca și cum ar fi fost o „cursă de calificare” după drama cu șasiul Haas

Schimbarea șasiului a însemnat că Mazepin a revenit la cel mai greu de care s-a plâns la începutul acestui sezon, dar rusul este mai puțin îngrijorat dacă nu este reparat suficient de rapid pentru a concura din nou în acest an.

„Înapoi cu șasiul greu. După cum am spus anterior, se descurcă bine, dar atunci când porți greutate suplimentară asupra ta, pur și simplu nu este optim pentru timpul de tur. Cred că există un motiv pentru care piloţii nu mănâncă cartofi prăjiți și sandvișuri! Ei încearcă să aibă greutatea potrivită și apoi șasiul este puțin prea gras pentru mine!

„Evident că mai avem două curse, sper că șasiul meu va merge în aceeași cutie ca a lui Charles Leclerc și sper că se va întoarce pentru Abu Dhabi. Dar mă asigur că mă concentrez pe mine și am nevoie să maximizez lucrurile. Dacă nu se întoarce până la sfârșitul anului, sunt doar norocos că am fost prezentat cu noul șasiu și am văzut potențialul pe care l-am văzut cu toții în Mexic și Brazilia.”

În timp ce Mazepin a fost învins de Mick Schumacher, cursa coechipierului său aproape s-a încheiat când a ieșit la penultimul viraj, reluându-se brusc în fața lui Fernando Alonso într-un moment ușor nervos pentru ambii piloți.

„Am împins intrarea puțin prea mult, cred că am ajuns pe bordură și asta a aruncat spatele afară”, a spus Schumacher. „M-am bucurat că l-am ținut pe drumul cel bun, să fiu sincer, pentru că la acea viteză este destul de ușor să-l pierzi corect și să tragi în sens invers.

„Ca să fiu sincer, încercam doar să mă concentrez pe readucerea mașinii pe pistă pentru că aveam un petic de pietriș în fața mea, așa că nu aveam unde să merg, dar eram conștient de faptul că aveam să revin în siguranță și am făcut-o.

„A fost o cursă grea, dar distractivă. Cred că a fost prima dată când am avut oportunitatea de a avansa până la capăt și, de fapt, mergeam mai repede spre final de cursă, așa că a fost o premieră pentru mine.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss