More

  Latest Posts

  Mazepin își dă 4 din 5 pentru că a trecut prin primul său sezon de F1

  Nikita Mazepin evaluează sezonul său de începător în Formula 1 cu 4 din 5 pentru că a trecut prin niște momente „cu adevărat grele”.

  Rusul și-a făcut debutul cu echipa Haas după ce a încheiat sezonul 2020 de Formula 2 pe poziția a cincea, cu un loc 14 în Marele Premiu al Azerbaidjanului, cel mai bun rezultat al anului în F1.

  Având în vedere că Haas a avut cea mai lentă mașină din F1 pe tot parcursul sezonului, Mazepin s-a luptat în spatele grilei, de cele mai multe ori luptând doar împotriva coechipierului Mick Schumacher.

  Mazepin recunoaște că, deși este mândru de felul în care a trecut printr-un an dificil, ar fi putut face o treabă mai bună adaptându-se la cerințele sportului.

  „Am terminat școala în urmă cu patru ani și a fost ultima dată când am primit note și chiar nu mi-e dor atât de mult de asta”, a spus Mazepin.

  „Nu cred niciodată că ar trebui să obții un cinci pentru că cinci este excelență [în Rusia notele școlare sunt de la 2 la 5] și nu știu ce este excelenţa. Azi poate fi excelent, dar mâine îmi dau seama că pot face mai mult.

  „Deci patru este maximul pe care mi-l pot oferi. Așa că presupun că patru pentru că am trecut prin asta, deoarece vremurile au fost foarte grele anul acesta în anumite momente.

  „Probabil un trei pentru adaptare, pentru că acesta nu a fost punctul meu forte și continui să-l îmbunătățesc.”

  Mazepin

  Sezonul de începător al lui Mazepin a prezentat mai multe greșeli de-a lungul anului, inclusiv o prăbușire la începutul GP-ului din Bahrain, despre care el admite că a fost unul dintre cele mai proaste momente ale sezonului.

  „Am folosit câteva mașini diferite anul acesta, așa că, cu siguranță, când am folosit mașinile pe care le-am găsit dificile sau grele, au fost momentele proaste”, a spus el, referindu-se la faptul că a trebuit să folosească un șasiu mai greu în mai multe curse anul acesta.

  „Apoi am făcut și niște greșeli, cum ar fi în cursa din Bahrain și în alte evenimente când nu am simțit că am performat bine sau am încercat prea mult și apoi am pierdut timpul pe tur ca în Brazilia, când cred că am avut o șansă să depășesc Williams sau să intru în Q2.

  “Acestea au fost cu siguranță momentele de jos, dar momentele înalte sunt… multe curse. Am avut o cursă bună la Silverstone, în Brazilia și Mexic.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss