More

  Latest Posts

  Mazepin va rata Marele Premiu din Abu Dhabi după un test pozitiv pentru Covid-19

  Pilotul Haas Nikita Mazepin va rata Marele Premiu de la Abu Dhabi după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

  Rusul a fost testat la fața locului la Circuitul Yas Marina, iar rezultatul a fost pozitiv atât la primul test cât şi la cel de-al doilea.

  Pilotul de rezervă Pietro Fittipaldi se află în Abu Dhabi, însă, deoarece brazilianul nu a participat la cel puțin o sesiune în acest weekend, nu este eligibil să participe.

  Drept urmare, Haas va conduce doar o mașină – cu Mick Schumacher la volan – pentru cursa de duminică. Germanul va ocupa locul 19. Mazepin trebuia să înceapă din P20.

  O declarație comună privind testul pozitiv al lui Mazepin a spus: „Echipa FIA, Formula 1 și Haas F1 pot confirma astăzi că în timpul testării PCR la fața locului pentru Marele Premiu FIA Formula 1 Abu Dhabi 2021, Nikita Mazepin a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Cu protocoalele COVID-19, el nu va mai participa la acest eveniment. Toate contactele au fost declarate.

  „Nu va exista un pilot înlocuitor în conformitate cu articolul 31.1 din Regulamentul Sportiv FIA 2021 de Formula 1, care interzice oricărui pilot să înceapă cursa care nu a participat la cel puțin o sesiune de antrenamente.

  „Procedurile stabilite de FIA și Formula 1 nu vor asigura un impact mai larg asupra Marelui Premiu de la Abu Dhabi”.

  Haas a adăugat într-o declarație suplimentară: „Nikita este bine din punct de vedere fizic, fiind asimptomatic, dar acum se va autoizola și va adera la liniile directoare ale autorităților relevante de sănătate publică, siguranța fiind prioritatea supremă pentru toate părțile implicate.

  „Echipa Uralkali Haas F1 îi urează numai bine lui Nikita și așteptăm cu nerăbdare să se întoarcă pe pista de curse la începutul anului 2022 pentru teste de pre-sezon.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss