GP24 Media

LATEST POSTS

Max Verstappen și-a sunat familia înainte de restart în Marele Premiu al Bahrain-ului

Vizualizări: 10338

Max Verstappen dezvăluie faptul că, după ce a văzut accidentul lui Romain Grosjean și-a sunat familia, înainte de restart. Grand Prix-ul Bahrain-ului a fost întrerupt de steagul roșu, rezultat în urma incidentului grav al pilotului Haas – monopostul său a fost sfâșiat în două; partea din față a rămas prinsă în parapet și a izbucnit în flăcări. În mod impresionant a reușit să iasă din flăcări aproape nevătămat, dar imaginile difuzate cu accidentul au avut un impact emoțional puternic, atât asupra fanilor, cât și a piloților.

Verstappen a spus că dacă ar fi directorul unei echipei, ar da afară orice pilot care refuză să revină în cursă după un astfel de incident. Cu toate acestea, și el a fost destul de afectat – în timpul pauzei generate de steagul roșu, și-a sunat familia.

„Accidentul lui Grosjean a fost fioros. I-am apelat video pe tata și sora mea, am povestit puțin și am trimis câteva mesaje”, a afirmat olandezul. „Când au afișat steagul roșu, ne îndreptam spre linia boxelor, deci am văzut flăcările. Acela a fost cel mai dureros moment. Nu știam ce se întâmplase atunci și nici dacă reușise să iasă din monopost.”

„Când am ajuns la boxe, am văzut că Grosjean a scapăt. Atunci știi abia că lucrurile sunt relativ ok. Accidente se mai întâmplă și nu e niciodată frumos. Dar asta a fost o lovitură de care speri mereu să nu ai parte.”

Supraviețuirea lui Grosjean se datorează în mare parte măsurilor de siguranță luate de FIA, incluzând sistemul Halo și prezența echipajului medical la fața locului. Verstappen nu a fost printre fanii Halo-ului, la început, însă acum este recunoscător.

„A fost înfricoșător să vedem flăcările, dar din fericire a reușit să iasă de acolo de unul singur. Se poate observa cu ochiul liber cât de bune sunt măsurile de siguranță. Cred că și Halo-ul i-a salvat viața. La început, când a fost adăugat, am fost destul de critic la adresa lui, pentru că arata rău, dar nu mai pot spune nimic acum, deoarece și-a făcut treaba și i-a salvat viața lui Romain. M-am gândit la el, și desigur la familia lui, pentru că se uita din fața televizorului și asta nu e nicioadata ok. Deci sper să se recupereze rapid și să se întoarcă la noi.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES