More

  Latest Posts

  Max Verstappen și-a sunat familia înainte de restart în Marele Premiu al Bahrain-ului

  Max Verstappen dezvăluie faptul că, după ce a văzut accidentul lui Romain Grosjean și-a sunat familia, înainte de restart. Grand Prix-ul Bahrain-ului a fost întrerupt de steagul roșu, rezultat în urma incidentului grav al pilotului Haas – monopostul său a fost sfâșiat în două; partea din față a rămas prinsă în parapet și a izbucnit în flăcări. În mod impresionant a reușit să iasă din flăcări aproape nevătămat, dar imaginile difuzate cu accidentul au avut un impact emoțional puternic, atât asupra fanilor, cât și a piloților.

  Verstappen a spus că dacă ar fi directorul unei echipei, ar da afară orice pilot care refuză să revină în cursă după un astfel de incident. Cu toate acestea, și el a fost destul de afectat – în timpul pauzei generate de steagul roșu, și-a sunat familia.

  „Accidentul lui Grosjean a fost fioros. I-am apelat video pe tata și sora mea, am povestit puțin și am trimis câteva mesaje”, a afirmat olandezul. „Când au afișat steagul roșu, ne îndreptam spre linia boxelor, deci am văzut flăcările. Acela a fost cel mai dureros moment. Nu știam ce se întâmplase atunci și nici dacă reușise să iasă din monopost.”

  „Când am ajuns la boxe, am văzut că Grosjean a scapăt. Atunci știi abia că lucrurile sunt relativ ok. Accidente se mai întâmplă și nu e niciodată frumos. Dar asta a fost o lovitură de care speri mereu să nu ai parte.”

  Supraviețuirea lui Grosjean se datorează în mare parte măsurilor de siguranță luate de FIA, incluzând sistemul Halo și prezența echipajului medical la fața locului. Verstappen nu a fost printre fanii Halo-ului, la început, însă acum este recunoscător.

  „A fost înfricoșător să vedem flăcările, dar din fericire a reușit să iasă de acolo de unul singur. Se poate observa cu ochiul liber cât de bune sunt măsurile de siguranță. Cred că și Halo-ul i-a salvat viața. La început, când a fost adăugat, am fost destul de critic la adresa lui, pentru că arata rău, dar nu mai pot spune nimic acum, deoarece și-a făcut treaba și i-a salvat viața lui Romain. M-am gândit la el, și desigur la familia lui, pentru că se uita din fața televizorului și asta nu e nicioadata ok. Deci sper să se recupereze rapid și să se întoarcă la noi.”

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss