Latest Posts

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Olandei – Pirelli Report –

Vizualizări: 18626

Max Verstappen de la Red Bull Racing a câștigat Marele Premiu al Olandei de Formula 1 din 2022, în fața pilotul echipei Mercedes AMG F1, George Russell și Charles Leclerc de la Scuderia Ferrari, reușind să respingă diversele atacuri ale celor de la Mercedes AMG F și Scuderia Ferrari în timpul unor proceduri foarte perturbate.

Verstappen, Max, Premiu Verstappen, Max, Premiu

Povestea pneurilor: cum a fost câștigată cursa

  • Performanța fenomenală al pneului Pirelli P Zero Alb HARD, împreună cu apariția safety-car-ului virtual și fizic, au influențat rezultatul cursei, Verstappen a pornit din Pole Position cu pneuri Pirelli P Zero Roșu SOFT pe mașina sa Red Bull Racing, iar apoi a schimbat pe pneuri Pirelli P Zero Galben MEDIUM, ceea ce i-a permis pilotului echipei Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton – care a pornit pe MEDIUM – un avantaj în privința câștigării pozițiilor pe pistă. Îndată ce Lewis Hamilton a trecut pe HARD, el a reușit să impună ritmul cursei.
  • Dar în timpul neutralizărilor, echipa Red Bull Racing a luat deciziile perfecte în privința strategiei, toți piloții din față efectuând în final același număr de opriri. La ultimul restart, Max Verstappen s-a regăsit pe pneuri SOFT, în spatele lui Lewis Hamilton pe MEDIUM și a putut beneficia astfel de viteza suplimentară a compoziției mai moi pentru a face diferența.

Verstappen, Max, Premiu

Vorbind despre pneuri: Stefano Domenicali, Chief Executive Officer, F1 Group

  • „Cu energia și pasiunea fanilor de la Zandvoort încă auzindu-se în urechile noastre, ne îndreptăm către Monza: o locație incredibilă pentru Formula 1, unde vom aniversa 100 de ani ai circuitului și 150 de ani Pirelli: o instituție italiană care este sinonimă cu motorsportul”.
  • „Azi, încă odată pneurile s-au dovedit perfecte, permițând strategii diferite, crescând numărul duelurilor de pe pistă precum și manevrele de depășire, și ajutându-ne să livrăm publicului un produs de succes și spectaculos, garantând în același timp siguranța esențială într-un sport precum F1. Este un succes global pe care dorim să-l celebrăm la Monza în mare stil, sperând că mai este loc acolo și pentru roșu după atâta portocaliu”.

Verstappen, Max, Premiu

Verstappen, Max, Premiu

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am văzut o cursă interesantă și plină de emoții, influențată în final de două variabile care pot apărea pe un circuit tricky cum este Zandvoort: strategii diferite grație degradării controlate a soft-ului și performațe solide pentru compoziția hard. A existat un safety car virtual și un safety car, ceea ce a dus suspansul și acțiunea imprevizibilă până în ultimul tur, cu multe depășiri grație noului regulament”.

„Am văzut o mare portocalie în tribune, și aș vrea să adaug încă o culoare în tabloul Marelui Premiu al Olandei: alb, culoarea pneului HARD. Pneul hard a fost una dintre vedetele spectacolului, datorită degradării reduse și a vitezei. Evoluția pistei de-a lungul întregului weekend a fost impresionantă, multe echipe adaptându-și strategiile pentru a profita de aderența ridicată”.

„Toate cele trei compozițiile au jucat un rol important pe circuitul ca un rollercoaster de la Zandvoort, cu trei piloți diferiți din trei echipe diferite pe podiumul final”.

Verstappen, Max, Premiu

Best of the rest: cea mai bună strategie alternativă

  • Dintre cei 20 de piloți de pe grilă, 16 au pornit cu pneuri soft și doar patru cu medium – inclusiv cele două Mercedes. Aceasta a determinat o strategie alternativă briliantă, deschizând ușa pentru o singură oprire, grație degradării incredibil de scăzute a pneului hard de-a lungul unui stint lung.
  • Mercedes a fost prima care a realizat asta, ceea ce i-a adus în poziția de a se lupta pentru victorie după ce au plecat de pe poziția a patra – dar apoi perioadele de safety car au încurcat socotelile.

Verstappen, Max, Premiu

Rezultatele Marele Premiu de Formula 1 al Olandei:

Verstappen, Max, Premiu

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Verstappen, Max, Premiu
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss