GP24 Media

LATEST POSTS

Max Verstappen întinde avantajul asupra Lewis Hamilton la 12 puncte – Marele Premiu al Franței – Pirelli Report – Cursa.

Max Verstappen
Vizualizări: 10378

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Franței printr-o strategie de maestru cu două opriri Medium-Hard-Medium. Verstappen a început din pole-position, dar a pierdut conducerea în turul de deschidere după ce a pierdut aderența și a ieșit larg în virajul 2, iar Lewis Hamilton a preluat conducerea ca rezultat. În cele din urmă, Olandezul a găsit o cale de a depăși Hamilton în penultimul tur după ce Red Bull Racing a executat o strategie mai bună cu opriri la boxe.

Max Verstappen

Momente cheie:

  • Pilotul Red Bull Racing, Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Franței printr-o strategie neobișnuită cu două opriri, schimbând de pe P Zero Galben medium pe P Zero Alb hard, apoi pe medium din nou. Verstappen a fost singurul pilot din față care a oprit de două ori azi, preluând conducerea din nou exact cu un tur înainte de steagul de final.
  • Pilotul Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton a preluat conducerea după primul viraj, dar când Verstappen a făcut cel de-al doilea Pit-stop, el a ales să stea pe pistă pe o strategie cu o singură oprire medium-hard: tactică utilizată de majoritatea plutonului. Singurul pilot care a mai oprit de două ori a fost pilotul Ferrari, Charles Leclerc, clasat în final pe 16.
  • Majoritatea piloților, inclusiv bineînțeles primii 10 de pe grilă, au ales să pornească cu pneurile medium. Ambii piloți Aston Martin, precum și piloții Alfa Romeo, plus Esteban Ocon și pilotul Haas, Nikita Mazepin au fost singurii piloți care au pornit pe pneul hard. Pneul soft nu a fost utilizat de nimeni în cursă.
  • Cum primii opt finaliști au pornit pe pneuri medium, Sebastian Vettel de la Aston Martin a fost cel mai bine clasat pilot care a pornit pe o strategie alternativă. El a rulat un stint de 37 de tururi cu pneul hard, înainte de a trece pe medium și să încheie în final pe nouă înaintea coechipierul său, care a mers pe aceeași strategie.
  • Temperaturile au fost considerabil mai reci decât în zilele precedente, ploaia de duminică dimineață spălând guma depusă, dar pista uscându-se până la cursă. În timp ce temperaturile ambientale au rămas în jurul a 27 de grade, temperatura la nivelul pistei a fost în jurul a 37 de grade: aproape 15 grade sub calificări și antrenamente.

Max Verstappen

Strategii Pitstop în timpul cursei:

Max Verstappen Max Verstappen

Cum a performat fiecare pneu:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • HARD C2: Acesta a fost utilizat pentru un stint secund foarte lung de către majoritatea concurenților, precum și în primul stint foarte lung al lui Vettel. Această compoziție a permis unor piloți să ruleze 37 de tururi cu el, Hamilton luptându-se pentru victorie.
  • MEDIUM C3: Un element cheie în victoria lui Verstappen, după ce Red Bull a decis să-l treacă pe această compoziție pentru cea de-a doua oprire și stintul final până la sosire. Pilotul McLaren, Lando Norris a utilizat pneul pentru un mare efect, efectuând un prin stint foarte lung, înainte de a schimba pe hard și a încheia în final pe cinci.
  • SOFT C4: Nu a fost utilizat în cursă, toate condițiile favorizând pneurile mai dure, în locul P Zero Roșu Soft, care are o rezistență mai mică și produce graining.

Max Verstappen Max Verstappen

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Această cursă s-a transformat într-o intensă luptă strategică, cu un număr de factor necunoscuți precum temperaturile mai reci, ploaie de dimineață și vântul care a continuat să bată, toate jucând un rol. Aceste aspecte au contribuit de asemenea și la creșterea grainingului față-stânga, care a fost cheia azi.

Drept rezultat, deși o strategie cu o singură oprire era de așteptat, a existat posibilitatea efectuării a două opriri, ceea ce s-a dovedit decisiv pentru Max Verstappen. Diferențele au fost foarte mici, așa cum fiecare a putut vedea dintre una și două opriri, și a necesitat foarte multă determinare pentru a face această strategie să funcționeze. Felicitări lui Max Verstappen și Red Bull pentru strategia de azi.”

Rezultate complete, Marelui Premiu al Principatului Monaco:

Max Verstappen

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES