Latest Posts

Max Verstappen, interviul de dinaintea sezonului.

Vizualizări: 18036

Max Verstappen, pregătit pentru o nouă bătălie cu Hamilton: „Ne vom lupta din nou”

Presiunea de a câștiga acel râvnit prim titlu mondial a dispărut. Dar Max Verstappen vrea mai mult, mai mult, mai mult, mai mult. Susținut de echipa sa Red Bull Racing – și de un mega contract până în 2028 – este pregătit pentru o nouă eră în Formula 1. Un interviu despre acea ultimă cursă de la Abu Dhabi, despre sărbători, despre pierderea în greutate și despre goana după mai multe premii.

Max Verstappen face o impresie veselă, vorbăreață și mai ales proaspătă. Acesta din urmă este la fel de bine. Ne așteaptă un sezon epuizant, cu nu mai puțin de 23 de curse în opt luni. După ultimele zile de teste din Bahrain, săptămâna viitoare, urmează cursa de deschidere, pe 20 martie.

Max Verstappen
Nu există numărul 33 pe mașina lui Max Verstappen în acest an, ci numărul 1 al campionului mondial.

Numărul 1 pe mașină, pantofi aurii. Ești mândru de acest titlu mondial, nu-i așa?
„Știți, când eram mic și conduceam karturi, am visat întotdeauna să devin pilot de Formula 1. Apoi i-am văzut pe acei bărbați la televizor stând pe podium după o cursă. Atunci m-am gândit: Vreau și eu asta. Și apoi, bineînțeles, să stau în mijloc și să aud imnul național”.

„Tatăl meu a mai spus: acolo trebuie să mergem. Bineînțeles că am câștigat curse, dar a câștiga un campionat este altceva. Poate că nu se va mai întâmpla niciodată, nimeni nu știe. De aceea trebuie să accepți și să te bucuri de asta. În acest fel, încă fac asta. Împreună cu echipa sărbătorim sfârșitul unui an special”.

Așadar, a dispărut acum adevăratul “trebuie să reușească”?

„Vreau să câștig. Dar graba, aproape disperarea, de a trebui să câștige a dispărut. Asta nu înseamnă că sunt mai puțin motivat. Sunt încă la același nivel. Poate că sunt mai motivată pentru că vreau să o fac din nou. Dar mi se pare un mod bun de a gândi. Este un pic mai relaxat. În primele șase sezoane nu am avut niciodată șansa de a face o ofertă serioasă pentru titlu. În primul an am făcut-o, a funcționat”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Max Verstappen
Max Verstappen se antrenează din greu pentru a fi în cea mai bună formă posibilă pentru sezonul 2022 al Formulei 1.

Arăți în formă, te-au durut mai mult antrenamentele după această pauză de iarnă?
„M-am îngrășat mai puțin în această iarnă decât în toți anii anteriori în Formula 1. Așa că asta e bine. La începutul lunii ianuarie m-am întors la Monaco. M-am privit în oglindă și m-am gândit: “Îmi place mâncarea bună, dar acum e timpul să încep să mă antrenez din nou”.

„Vorbesc de patru kilograme acum. Nu e ca și cum m-aș fi îngrășat zece kilograme. Dar se poate vedea această diferență. Aveam ceva mai multe mânere ale dragostei, haha! Odată ce acele kilograme au dispărut din nou, te simți mai bine, mai proaspăt și mai motivat. Am reluat antrenamentele în ianuarie și, de asemenea, am făcut din nou o mulțime de curse de sim-racing”.

Și tu iei foarte în serios cursele de sim-racing, nu-i așa?
„Am aceeași etică a muncii acolo ca în Formula 1. Dacă concurez, vreau să câștig și să încerc să domin. Și acolo este dificil. De exemplu, am concurat la Cursa de 24 de ore de la Le Mans cu echipa noastră Redline, atunci sunt și eu complet implicat în configurarea mașinii. Cred că este grozav. Deși am făcut și eu o greșeală de începător în acea cursă, în timp ce eram mult în față. Din fericire, cealaltă mașină a echipei noastre a câștigat”.

Max Verstappen
Tradiționala duș cu șampanie pentru un campion mondial de Formula 1.

Ai avut ocazia să sărbătorești cum se cuvine titlul mondial?
„Acea duminică seara de la Abu Dhabi a fost o nebunie, desigur. Și foarte distractiv. Săptămâna următoare nu prea am avut timp să petrec, pentru că aveam o mulțime de obligații și trebuia să călătoresc. Am vrut, de asemenea, să-mi vizitez familia, pentru că nu o mai văzusem de mult timp. Sora mea, Victoria, tocmai devenise mamă pentru a doua oară. Apoi am mers în Brazilia și la Miami și nu m-am gândit la Formula 1 timp de două săptămâni și jumătate”.

Ți se pare ușor să-ți iei gândul de la lucruri?
„În ceea ce privește Formula 1, da, dar este dificil să mă izolez complet. Pe telefonul meu sunt în tot felul de aplicații de grup despre curse, în special curse de sim-racing. Și apoi mă implic, pentru că vreau să știu ce fac acești băieți și sper să câștige. Era vorba de ping, ping, ping, ping: un alt mesaj. Este greu să nu te implici deloc în curse”.

Max Verstappen
Max Verstappen își duce noul Red Bull Racing RB18 pe circuit în prima zi de teste de iarnă de la Barcelona.

Te gândești adesea la ultima cursă din Abu Dhabi?
„Uneori. Dar a fost o săptămână atât de agitată, încât nu mă bucur de tot când mă gândesc în urmă. Îmi readuce în minte și sentimentul de tensiune din acea perioadă. Mă bucur mai mult de momentele de după. Nu, nu am coșmaruri în legătură cu asta, vă rog să știți. Doar că prefer să mă gândesc la momentele în care totul s-a terminat”.

S-a vorbit mult despre acea ultimă cursă, acel ultim tur.
„Adevărat, dar un campionat se câștigă pe parcursul unui sezon întreg. Nu printr-o singură decizie în ultima cursă. De asemenea, cred că am meritat titlul, absolut. S-ar putea să existe oameni care au urmărit doar ultimul Mare Premiu. Ei ar putea crede că am fost norocos. Dar, în mod normal, campionatul ar fi fost decis în favoarea mea cu mult timp în urmă. Am pierdut multe puncte de două ori după ce am fost lovit de o altă mașină și am avut acea explozie la Baku. Din cauza acestui ghinion, s-a ajuns la ultima cursă”.

Max Verstappen
Gesturi sportive între cei mai tari rivali din ultimele decenii ale Formulei 1.

Ați înțeles dezamăgirea lui Lewis Hamilton?
„Da, dacă te uiți la cum a mers în Abu Dhabi da. Dar, așa cum am spus, trebuie să te uiți la întregul sezon. Nu câștigi un titlu pe baza unei singure curse”.

Simțiți că anumite părți încearcă să vă ia din strălucirea titlului ta?
„S-ar putea. Dar dacă mă cunosc bine, știu că nu-mi pasă. La sfârșitul zilei, a fost un sezon de Formula 1 nebun și epic. Echipa care a pierdut va încerca să îi ia puțin din strălucire. Dar pe partea câștigătoare încă se simte bine, vă asigur”.

În orice caz, ați fost clar în comentariile tale cu privire la demiterea Directorul de curse, Michael Masi.
„Da, cred că este nedrept. Au existat presiuni asupra FIA pentru a lua această decizie. Cred că cursele ar trebui să fie întotdeauna prioritatea principală, iar Michael a avut această mentalitate. Toată lumea are nevoie de ajutor în acest sport. Este ușor pentru mine să vorbesc, am o întreagă echipă în jurul meu. Poate că și ei (Formula 1) ar fi putut să-i ofere lui Michael mai mult ajutor”.

„L-au abandonat acum. I-am trimis un mesaj și a apreciat asta. Nu am nimic împotriva noilor directori de cursă, dar ei vor alterna. Apoi mă gândesc: atunci veți avea și mai multe diferențe în evaluare. Cred că este mai bine să avem o singură persoană ca director de cursă, cu ceva mai mult ajutor”.

Max Verstappen
Max Verstappen după primele tururi cu RB18 din sezonul 2022.

I-ai trimis și lui Lewis Hamilton un mesaj în timpul iernii?
„Nu, nu aveam niciun motiv. Nici noi nu ne-am văzut încă. Este în regulă, suntem amândoi șoferi. Așteptăm cu nerăbdare și mergem din nou cu toată viteza înainte”.

A mers prea departe rivalitatea dintre voi, dintre Red Bull și Mercedes, în sezonul trecut? 
„Cred că toată lumea a fost atât de dornică să câștige titlul încât nu s-au precupețit eforturile. A fost atât de teribil de aproape. În mod normal, o echipă se impune puțin mai mult. Atunci nu trebuie să fie atât de dur și de aprins”.

„Nu mă aștept să se întâmple des ca anul trecut. Dar a arătat cât de important este să ai o echipă bună. Și asta mă face să mă simt mai bine. Știu că am o echipă care mă susține pe deplin. Și ei știu că întotdeauna dau 110 la sută din mine, de îndată ce mă urc în mașină”.

Max Verstappen
Max Verstappen se întoarce la boxe după primele tururi cu RB18 din sezonul 2022.

Sunteți foarte elogios la adresa echipei, de unde și acel nou contract. Această bună colaborare a contribuit și la faptul că ați fost atât de emoționat după câștigarea titlului?
„Bineînțeles, nu știam dinainte cum voi reacționa dacă se va întâmpla. A fost mai mult modul dramatic în care s-a întâmplat, după ce părea că nu va funcționa pentru o perioadă foarte lungă de timp. Toată lumea din echipă a fost emoționată. A însemnat atât de mult pentru toată lumea. Un moment foarte special. Lucrăm împreună de foarte mult timp. Și vom continua să facem acest lucru și în anii următori, din fericire”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: De Telegraaf
Photocredit: Fromula 1 Fans Romania / Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

De Telegraaf

Latest Posts

Don't Miss