Latest Posts

Max Verstappen domină Daniel Ricciardo?

Vizualizări: 16106

Piloții Red Bull Racing Max Verstappen și Daniel Ricciardo sunt în prezent al cincilea și al șaselea în Campionatul Mondial al Piloților. Verstappen sa reînviat după un început dur al sezonului 2018. În timp ce rezultatele lui Ricciardo pare să scadă după ce a câștigat două din primele șase GP.

Verstappen a înregistrat 173 de puncte în comparație cu 146 de puncte ale lui Ricciardo. De la Marele Premiu Monaco, când Ricciardo a câștigat al doilea și ultimul Grand Prix până acum, Verstappen are 138 de puncte, în timp ce australianul a marcat 74 de puncte. Evident, Ricciardo la depășit pe Verstappen de la 72 la 35 în primele șase GP.

Pilotul olandez domină său coechipier? Să aruncăm o privire asupra numerelor.

Victorii:

Există întotdeauna necesitatea de a compara victoriile de cursă între piloți cu o șansă mai mult decât de obicei de a câștiga curse. Ricciardo a câștigat două în campania actuală, Marele Premiu al Chinei și Marele Premiu Monaco. Verstappen, pe de altă parte, a câștigat victoria la cursa națională a Red Bull din Austria.

Victoria lui Ricciardo la Shanghai a fost o lecție grea pentru Verstappen. Olandezul se afla in fata coechipierului si se indrepta spre partea din fata a clasamentului dupa strategia Red Bull inainte de situatia Safety Car sa-i impinga in fata.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu toate acestea, Verstappen nu a reușit să-și facă treaba după ce sa ciocnit cu Sebastian Vettel de la Ferrari la parul de ac la Shanghai International Circuit și a ratat șansa de victorie. Ricciardo a pornit înspre fața câmpului și a fugit cu o victorie solidă.

Monaco GP a fost greu și pentru Verstappen. Olandezul sa prăbușit în FP3 și nu a putut participa la sesiunea de calificare. Ricciardo a condus cele trei sesiuni de practică, a luat Poziția Pole și a luat la victorie duminică.

La GP austriac, Verstappen și-a cimentat victoria după ce a început al patrulea pe grilă și a depășit pe Ferraria a lui Kimi Raikkonen în prima etapă și a apărat cu înverșunare poziția sa. După ce piloții de la Mercedes au ieșit din cursa de la Red Bull Ring, Verstappen a preluat conducerea în cursa, pe care a câștigat cu siguranță în lupta cu Raikkonen, și a câștigat Marele Premiu cu o cursă excelentă.

Podiumurile:

Numărul de podium este șocant. În timp ce Verstappen are șapte podiumuri în numele său, Ricciardo a pășit pe podium numai în timpul victoriilor sale de la China și Monaco.

Cu doar patru curse rămase în calendar, Ricciardo nu va putea să captureze numerele de podium ale lui Verstappen. Va fi prima dată după ce australianul a început să conducă pentru Red Bull că colegul său de echipă a marcat mai multe podiumuri decât el.

Poziții de calificare și Poziții de curse la steagul carouri:

Verstappen a făcut mai bine în ceea ce privește calificările (14-3) și pozițiile de cursă (12-5). Cu toate acestea, Ricciardo este liderul infamat în retragerea din curse în 2018 cu șase abandonuri.

Patru retrageri din cauza problemelor mecanice, unul din cauza daunelor al aripa din spate după dezastrul din primul tur al Spa și accidentul cu Verstappen din Azerbaidjan nu a ajutat ultimul sezon lui Ricciardo cu Red Bull. Verstappen are patru DNF, două din cauza unor probleme mecanice și două din cauza unor accidente.

Ultimul cuvant:

Verstappen domină Ricciardo? Numărul de frig strigă DA, dar, în realitate, pilotul australian nu a avut norocul de partea lui în 2018. Mașina lui Ricciardo la lăsat în patru Grand Prix diferite. De asemenea, australianul a avut ghinionul distrugand sansele de weekend de patru ori datorita defectiunilor motorului sau a sancțiunilor la grilă, iar Verstappen sa confruntat cu aceeași problemă o singură dată (în Rusia, unde ambii șoferi au suferit penalități).

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss