Latest Posts

Max Verstappen îl egalează pe Sebastian Vettel: a 9-a victorie în nebunia de la Zandvoort

Vizualizări: 8750

Max Verstappen egalează recordul lui Sebastian Vettel cu nouă victorii consecutive! Campionul mondial de la Red Bull învinge în ciuda haosului provocat de ploaie.

Max Verstappen câștigă o bătălie spectaculoasă pe ploaie la Zandvoort și poate sărbători încă o dată în fața publicului de acasă. A fost deja a noua victorie consecutivă pentru pilotul Red Bull și una istorică. Cu această bornă, el egalează seria de victorii a lui Sebastian Vettel din sezonul 2013 al Formulei 1.

Vettel a avut succes în toate cursele de după încheierea pauzei de vară din sezonul trecut, înainte de trecerea la regulamentul hibrid. Verstappen, pe de altă parte, și-a început seria de victorii cu un triumf la a cincea cursă a sezonului, la Miami, în luna mai. “A fost o serie incredibilă cu Sebastian atunci. Faptul că a fost egalat se potrivește cu sezonul din acest an”, a declarat șeful Red Bull Motorsport, Dr. Helmut Marko, într-un interviu acordat după GP-ul Olandei.

Verstappen

Max Verstappen: Niciodată nu am crezut că este posibil
“Este ceva ce nu am crezut niciodată că este posibil. Nu credeam că este posibil să câștigi nouă curse la rând, chiar și atunci când ai cea mai bună mașină din domeniu”, a declarat Verstappen entuziasmat după încheierea cursei de acasă.

Șeful echipei, Christian Horner a putut cu greu să explice în cuvinte seria de victorii. “Deja cu Sebastian a fost ceva foarte special, ceva ce am crezut că nu vom putea repeta niciodată. Faptul că o putem face aici, cu Verstappen, este un sentiment extraordinar.”

Pentru Vettel, seria s-a încheiat mai degrabă fără strălucire, cu o defecțiune la motor în Australia 2014, dar Red Bull, cu partenerul de motoare Renault, nu a avut oricum nicio șansă în fața dominației Mercedes în anul următor. Spre deosebire de cvadruplul campion mondial de la Red Bull, însă, Verstappen are încă șansa de a-și prelungi seria în acest an, după ce se va adapta la regulament.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Verstappen

Pokerul de ploaie al celor de la Red Bull amenință victoria lui Verstappen
La Zandvoort, însă, nu a fost plimbarea obișnuită de duminică care l-a condus pe Verstappen la deja a unsprezecea sa victorie în cursă în acest sezon. Ploaia de la scurt timp după start a făcut ca terenul să fie zdruncinat sălbatic.

Red Bull a optat inițial pentru o strategie greșită pentru liderul campionatului mondial și l-a lăsat pe acesta pe pistă pentru un tur suplimentar. “Am crezut că va fi doar o mică ploaie și că putem rămâne pe pistă cu slick-uri pentru a parcurge câteva tururi”, a explicat Verstappen.

Trecând la pneuri intermediare la doar un tur după coechipierul său, Verstappen s-a trezit brusc la aproape 15 secunde în urmă.

Verstappen și-a jucat din nou clasa și a recuperat cu ușurință diferența cu un avantaj de ritm de câteva secunde pe tur, în unele momente.

“A fost un pic mai distractiv în acest fel”, a râs Verstappen după cursă despre provocarea suplimentară pe care i-a oferit-o această strategie. “Pe pneurile intermediare am avut un ritm bun, iar când am trecut din nou la pneurile de uscat, mașina s-a simțit bine”, a spus el.

Verstappen

Perez în dezavantaj? Horner explică oprirea lui Verstappen
Cu toate acestea, Verstappen a avut parte și de sprijin din partea zidului de boxe. Pentru că atunci când s-a uscat din nou și toți piloții au trecut din nou la slick-uri, echipa l-a chemat la boxe cu un tur înaintea lui Perez. Cu un decalaj de doar trei secunde și un ritm mult mai puternic pe pneurile soft, această oprire la boxe a echivalat cu o schimbare ordonată de poziție.

O alegere oarecum curioasă, deoarece, de regulă, pilotul care se află mai departe în cursă are întotdeauna prioritate în cadrul echipei. Horner a explicat că au ales această strategie pentru a se acoperi împotriva urmăritorilor. “Alonso și Gasly s-au oprit amândoi și ar fi aterizat cu un undercut împotriva lui Max”, și-a apărat Horner echipa.

Verstappen

Finalul de la Zandvort: temperatura pneurilor a fost îngrijorătoare
Din acel moment, Verstappen nu a mai trebuit să se uite înapoi, în ciuda amenințărilor meteo persistente și a unui alt front de ploaie care a lovit pista cu opt tururi înainte de final. Cu toate acestea, Verstappen a pierdut avansul de peste zece secunde pe care îl acumulase ca urmare a fazei roșii și a trebuit să suporte un restart rulant.

Marko a explicat că finalul cursei a fost mai interesant decât părea din exterior. “A trebuit să ne scuturăm mult la final. Ne-a luat mai mult timp să aducem pneurile la temperatură. Dar după un tur a avut totul sub control”, a declarat austriacul.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Verstappen
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss