More

  Latest Posts

  Mauro Forghieri critică dur managementul echipei Ferrari

  Una dintre figurile istorice ale Scuderiei Ferrari, Mauro Forghieri a fost foarte vocal atunci când a discutat despre situația actuală a echipei italiene. Legendarul inginer al structurii de la Maranello a criticat dur managementul conducerii actuale.

  De-a lungul deceniilor, Ferrari a avut numeroase figuri emblematice care au scris legenda echipei așa cum este ea prezentată astăzi. Fără îndoială, Mauro Forghieri este una dintre persoanele care au scris istorie alături de structura de la Maranello. Inginerul italian a lucrat câteva decenii pentru italieni, contribuind decisiv la titlurile mondiale obținute de Ferrari între anii ’60 și ’80.

  “În mod normal, când faci o greșeală, trebuie să reacționezi. În trecut, echipele mari întotdeauna și-au revenit după un an prost. Ferrari are resursele necesare pentru a-și reveni, dar nu au la momentul actual un lider. Astăzi este esențial să ai o asemenea figură care să știe cum să facă asta, să ridice moralul oamenilor și să readuce ordinea la loc.” a declarat Forghieri pentru La Gazzetta dello Sport.

  Ferrari a încheiat în 2020 pe locul al șaselea, cu doar 131 de puncte acumulate de Charles Leclerc și Sebastian Vettel. Anul acesta, echipa italiană va miza din nou pe serviciile lui Leclerc, dar, spre deosebire de anul trecut, Carlos Sainz îi va lua locul lui Vettel.

  “Trebuie să ai piloți rapizi, altfel nu ai cum să dezvolți monopostul și să duci procesul la limita maximă admisă a dezvoltării. Astăzi, piloții au mult mai multe responsabilitate decât aveau în vremea când eram implicat în Formula 1. Pe atunci, tot ce trebuia era să conduci rapid. Acum, ca pilot, ai nevoie de o pricepere avansată a cum se mișcă întreaga industrie.” a concluzionat fostul inginer al echipei Ferrari.

  Ferrari va reveni pe pistă mâine, 12 martie, cu ocazia primei zile de test din Bahrain. Debutul oficial al monopostului într-un GP va avea loc pe 28 martie, tot în Bahrain, cu ocazia primului Mare Premiu din 2021.

  Sursa: La Gazzetta dello Sport

  Photocredit: Formula Passion


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss