GP24 Media

LATEST POSTS

Mauro Forghieri critică dur managementul echipei Ferrari

Vizualizări: 13713

Una dintre figurile istorice ale Scuderiei Ferrari, Mauro Forghieri a fost foarte vocal atunci când a discutat despre situația actuală a echipei italiene. Legendarul inginer al structurii de la Maranello a criticat dur managementul conducerii actuale.

De-a lungul deceniilor, Ferrari a avut numeroase figuri emblematice care au scris legenda echipei așa cum este ea prezentată astăzi. Fără îndoială, Mauro Forghieri este una dintre persoanele care au scris istorie alături de structura de la Maranello. Inginerul italian a lucrat câteva decenii pentru italieni, contribuind decisiv la titlurile mondiale obținute de Ferrari între anii ’60 și ’80.

“În mod normal, când faci o greșeală, trebuie să reacționezi. În trecut, echipele mari întotdeauna și-au revenit după un an prost. Ferrari are resursele necesare pentru a-și reveni, dar nu au la momentul actual un lider. Astăzi este esențial să ai o asemenea figură care să știe cum să facă asta, să ridice moralul oamenilor și să readuce ordinea la loc.” a declarat Forghieri pentru La Gazzetta dello Sport.

Ferrari a încheiat în 2020 pe locul al șaselea, cu doar 131 de puncte acumulate de Charles Leclerc și Sebastian Vettel. Anul acesta, echipa italiană va miza din nou pe serviciile lui Leclerc, dar, spre deosebire de anul trecut, Carlos Sainz îi va lua locul lui Vettel.

“Trebuie să ai piloți rapizi, altfel nu ai cum să dezvolți monopostul și să duci procesul la limita maximă admisă a dezvoltării. Astăzi, piloții au mult mai multe responsabilitate decât aveau în vremea când eram implicat în Formula 1. Pe atunci, tot ce trebuia era să conduci rapid. Acum, ca pilot, ai nevoie de o pricepere avansată a cum se mișcă întreaga industrie.” a concluzionat fostul inginer al echipei Ferrari.

Ferrari va reveni pe pistă mâine, 12 martie, cu ocazia primei zile de test din Bahrain. Debutul oficial al monopostului într-un GP va avea loc pe 28 martie, tot în Bahrain, cu ocazia primului Mare Premiu din 2021.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: La Gazzetta dello Sport
Photocredit: Formula Passion
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES