Latest Posts

Massa merge mai departe cu acțiunea în justiție în cazul crashgate.

Vizualizări: 21512

Felipe Massa își continuă planurile de a da în judecată autoritățile din Formula 1 pentru a fi declarat campion mondial în 2008.

Primul titlu mondial al lui Lewis Hamilton a fost mereu sub semnul întrebării din cauza scandalului „crashgate” – în care Fernando Alonso a câștigat Marele Premiu de la Singapore după ce coechipierul său la echipa Renault F1, Nelson Piquet Jr., s-a izbit deliberat cu mașina sa de zid.

„Am vorbit despre asta la vremea respectivă cu Scuderia Ferrari și cu avocații echipei de la Maranello, iar ei mi-au spus că nu puteau face nimic”, a declarat Felipe Massa la începutul acestui an. Cu toate acestea, fostul șef al Formula 1, Bernie Ecclestone, a recunoscut ulterior că știa de fapt că accidentul lui Nelson Piquet Jr. a fost deliberat – cu mult înainte ca scandalul să fie făcut public un an mai târziu.

Massa, Felipe

„Pe atunci, exista o regulă conform căreia o clasare în campionatul mondial era de neatins după ceremonia de decernare a premiilor FIA de la sfârșitul anului”, a declarat Bernie Ecclestone. „Așa că Lewis Hamilton a primit cupa și totul a fost în regulă”. Felipe Massa, care acum are 42 de ani și care – la fel ca Nelson Piquet jr – concurează în seria braziliană Stock Car, crede că, în lumina mărturisirii lui Bernie Ecclestone, ar putea lansa o procedură legală și ar putea câștiga.

„În alte sporturi, titlurile au fost revocate atunci când au fost descoperite astfel de lucruri, așa că de ce nu în Formula 1?”, a spus felipe Massa. „După ce Bernie Ecclestone a vorbit despre asta, încercăm să înțelegem – din punct de vedere legal – dacă există vreo șansă de a ne mai uita o dată”, a declarat Felipe Massa pentru publicația braziliană Esportelandia. „Bernie Ecclestone a spus că el și președintele FIA în 2008 (Max Mosley) și toți ceilalți știau și nu au vrut să facă nimic în această privință, astfel încât numele Formulei 1 să nu fie afectat”, a adăugat el.

„Am fost total nedreptățit de ceea ce s-a întâmplat într-o cursă furată. Ceea ce a spus Bernie Ecclestone m-a făcut să ridic antenele și să merg după dreptate. Nu sunt avocat, dar toată lumea știe că am fost în mod clar nedreptățit și cred că am dreptate să lupt pentru justiție pentru a face dreptate. Nu a fost un motor care s-a stricat, a fost o cursă furată – o manipulare, ceea ce este un lucru foarte grav. Sigur, a fost un motor care s-a stricat și el, dar asta face parte din timp”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Massa, Felipe

„Aceasta a fost o m2anipulare. Sfârșitul cursei a fost complet diferit de ceea ce ar fi trebuit să fie”. Felipe Massa a declarat că există chiar precedente în Formula 1 pentru incidente similare – cum ar fi ceea ce s-a întâmplat cu McLaren în 2007, din cauza scandalului „spygate”.

„În 2007, când McLaren a preluat proiectul echipei Scuderia Ferrari ca rezultat al interacțiunii dintre inginerul Nigel Stepney de la Scuderia Ferrari și inginerul Mike Coughlan de la McLaren și a copiat mașina, a fost descalificată din campionat. Au fost pedepsiți pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat brazilianul. „În cazul meu, nu a existat nicio pedeapsă. Dar în fotbal și în multe alte sporturi, când s-au întâmplat lucruri, rezultatele au fost corectate”.

Este greu de crezut că rezultatele vor fi schimbate după atâția ani de la producerea faptelor (15 ani), dar aceasta este Formula 1. Știm cu toții că s-au întâmplat lucruri mai ciudate în lumea Formulei 1. Credem că multe instituții media vorbesc despre retragerea unui titlu care nu este niciodată justificat, însă adevărul este că nu este o descriere corectă a procedurii. Pe masă este doar declararea unei singure curse ca fiind nulă, care poate avea același efect, așa cum este cazul lui Lewis Hamilton.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Massa, Felipe
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss