Latest Posts

Massa de părere că motoarelor V8 le lipsește „agresiunea” celor moderne

Vizualizări: 9877

După ce a condus din nou fostele sale mașini Ferrari weekend-ul trecut, Felipe Massa spune că vechile motoare F1, de specificație V8, nu au parte nici de puterea nici de „agresiunea” pe care le au motoarele turbo-hybrid de astăzi.

Brazilianul a fost invitat la marele premiu al japoniei pentru a lua parte la o demonstrație istorică, făcând ture de pistă în vechile sale monoposturi Ferrarri din 2006 și 2010, ambele fiind dotate cu motoare V8.

A fost prima dată când Massa a condus o mașina F1 de la retragerea sa din campionatul mondial de la sfârșitul anului trecut, iar acesta spune că, cu toate că prefera mașinile mai ușoare din trecut peste cele de acum, motoarele de atunci nu erau la fel de impresionante.

„Este o diferență majora în mașină, aș spune că mă simt mai bine în mașina veche pentru că este destul de ușoară, când vine vorba de schimbarea direcției, de reacție.

„Dar motorul, cu toate că este mai plăcut, din cauza zgomotului pe care îl produce, are mult mai puțină râvnă, mult mai puțină putere. Motoarele pe care le avem acum sunt mult mai agresive, și mult mai puternice decât cel din mașina asta veche.”

Motoarele Turbo-hybrid de astăzi sunt printre cele mai puternice motoare din istoria competiției F1, producând aproximativ 1000 de cai putere, echivalentul motoarelor folosite în anii 80 în sesiunile de calificări, motoare care pe vremea aia nu rezistau decât câteva tururi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Din 2021, când restricțiile de carburant urmează să fie eliminate, F1 mai mult ca sigur va trece de bariera de o mie de cai putere.

În ciuda faptului că motorul nu este prea impresionant, Massa s-a bucurat enorm de experiența de a conduce vechile sale monoposturi Ferrari.

„A fost foarte distractiv, foarte frumos, e bine să revii și să îți amintești.

„De asemenea e bine că încă mai încap, așa că m-am putut bucura de mașină, nu voiam să mă opresc.”

Story Credit: Autosport

Traducere: Adam Ioan-Cristian

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss