More

  Latest Posts

  Martin ia prima victorie în MotoGP de la Campionul Mondial în exerciţiu

  Într-un eveniment marcat cu steag roșu în Stiria, debutantantul Jorge Martin l-a ţinut în spate pe Joan Mir pentru prima sa victorie în clasa regină. Liderul campionatului, Fabio Quartararo, a terminat pe locul trei.

  Pilotul Pramac Racing a petrecut o perioadă semnificativă de timp în reabilitare în acest sezon, în timp ce și-a revenit din rănile suferite într-un accident de groază la începutul acestui sezon, dar momente ca astăzi sunt cele pe care le-ai putea savura pentru o viață întreagă.

  Debutantul Jorge Martin a arătat experiență dincolo de anii săi pentru a face față provocării campionului mondial Joan Mir (Echipa Suzuki Ecstar) pentru o primă victorie de primă clasă la Marele Premiu Michelin din Stiria. La un eveniment care a scos steaguri roșii, Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) s-a aflat și el pe podium, francezul extinzându-și conducerea în Campionat ca urmare.

  A fost o performanță senzațională din partea pole man-ului, care a reușit să-și păstreze nervii în ciuda unui fundal dramatic la o cursă palpitantă în Spielberg. Un început palpitant al Marelui Premiu s-a încheiat prematur în cea de-a doua tură, când steagul roșu a fost fluturat după ce Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing) a căzut și Lorenzo Savadori (Aprilia Racing Team Gresini) s-a prăbușit în motocicleta sa liberă. Italianul a fost trimis zburând de pe RS-GP, care a explodat în flăcări. Din fericire, ambii piloți s-au îndepărtat de incident relativ nevătămaţi, Pedrosa reușind să-și ia locul pe grilă la repornire.

  La prima încercare, un început de blockbuster l-a văzut pe Francesco Bagnaia (echipa Ducati Lenovo) luându-i în fața lui Martin. Au existat și o mulțime de curse agresive, cu Marc Marquez desigur în centrul lor. De la distanță, pilotul Repsol Honda s-a ciocnit cu Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), cei doi împărţind cuvinte pe pistă despre asta, înainte ca Mir și multiplul campion mondial să se ciocnească atunci când mallorcanul se îndrepta înaintea lui.

  A durat ceva timp pentru a curăța mizeria, dar, în cele din urmă, am fost buni să mergem din nou, deși nu înainte de a avea și mai multă dramă, deoarece Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) a fost penalizat cu un start din pitlane după ce și-a blocat M1 în turul de încălzire. În cele din urmă, s-au stins luminile pentru o cursă de 27 de tururi, iar Martin a dat lovitura, din nou trebuind să se lupte cu o Ducati, de data aceasta cu Jack Miller (Ducati Lenovo Team). Mir a coborât repede din linie și a trecut de la P3 la P2 pe parcursul tururilor de deschidere în detrimentul australianului și a început urmărirea lui Martin.

  Chiar în afara locurilor de pe podium, Quartararo și Johann Zarco (Pramac Racing) s-au angajat în propria lor luptă, iar pilotul Yamaha a câștigat-o pe aceasta, în timp ce și-a pus ochii pe primii trei, francezul trecând şi de Miller. A fost din ce în ce mai rău pentru australian, care s-a prăbușit din cursă cu mai puțin de 10 ture rămase, oferindu-i lui Quartararo un podium și luându-și adio speranțelor din Campionatul MotoGP din 2021.

  În acest moment, nu mai existau Aprilia pe pistă, deoarece Aleix Espargaro i s-a alăturat lui Savadori, care nu a făcut repornirea, după ce s-a retras anticipat. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) a fost un altul care nu a reușit să ia steagul în carouri, invocând probleme mecanice drept motiv pentru care s-a întors devreme la boxe.

  Înapoi în față, Martin dădea dovadă de o experiență dincolo de anii săi pentru a-l ține pe Mir la distanță, cu pilotul Suzuki care aștepta șansa de a ataca. Cu toate acestea, împotriva șanselor, numărul 36 a făcut o greșeală în virajul 3, permițând liderului cursei să mărească diferența la peste o secundă, și asta a fost.

  Poate că având în vedere imaginea de ansamblu, campionul mondială în exerciţiu a renunțat la urmărire, stabilindu-se pe locul al doilea și făcând o incursiune în conducerea campionatului și oferindu-i debutantului Martin o senzațională victorie de primă clasă.

  Quartararo a terminat pe locul al treilea, cel de-al șaptelea podium al său în zece curse, dar ceea ce s-a întâmplat în lupta pentru al patrulea ar putea avea, de asemenea, o influență importantă asupra soartei Campionatului din 2021. În ultima tură, Zarco, al doilea în cursa pentru titlu, a stat în P4, dar a fost urmărit de Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) și Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu). Când au luat cu toții steagul în carouri, francezul a căzut la P6, acordând două poziții și un teren crucial în cursa pentru titlu.

  În altă parte, Alex Rins (Echipa Suzuki Ecstar) și-a făcut drum prin teren de la începutul în P13 până la P7, în timp ce Marc Marquez nu a putut egala startul său plin de viață de la primele lumini stinse pentru a intra în dispută, deși a salvat un P8 – terminând cursa în fața fratelui Alex Marquez (LCR Honda Castrol).

  A fost o zi extrem de dezamăgitoare pentru Bagnaia, care a început din P2 pe grilă, dar a fost înghițit la repornire. Italianul a primit o penalizare de trei secunde pentru că nu a respectat o penalizare cu tur lung și a scăzut la P11 în consecință, ceea ce înseamnă că Dani Pedrosa a terminat în top 10 în prima sa cursă din 2018.

  Enea Bastianini (Avintia Esponsorama), Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT), Luca Marini (SKY VR46 Avintia) și Iker Lecuona (Tech 3 KTM Factory Racing) completează piloții printre puncte.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss