Latest Posts

Marquez nu ar fi concurat la Mugello MotoGP dacă vestea operației ar fi venit mai devreme.

Vizualizări: 17092

Marc Marquez recunoaște că nu ar fi participat la Marele Premiu al Italiei de MotoGP dacă vestea despre cea de-a patra operație la braț ar fi venit mai devreme decât a venit.

Septuplul campion mondial de MotoGP a anunțat sâmbătă, la Mugello, că se va retrage din competiții în viitorul apropiat – posibil pentru tot anul 2022 – pentru a suferi o a patra operație în America la brațul drept pe care și l-a rupt grav în 2020. Marc Marquez a avut confirmarea operației vineri, între sesiunile de antrenamente de la Mugello, și a continuat cu marele premiu, pilotul echipei Honda calificându-se pe locul 12 și terminând cursa pe locul 10.

Vorbind după o „emoționantă” potențială ultimă ieșire în 2022, Marquez spune că probabil ar fi lipsit de la GP-ul Italiei dacă ar fi fost informat mai devreme despre operația sa. „Da, a fost un weekend foarte solicitant, nu numai în ceea ce privește partea fizică, că în fiecare weekend sufăr mult în acest sezon”, a declarat Marc Marquez. „Dar mai ales pe partea mentală a fost foarte dificil să îmi păstrez concentrarea. Este adevărat că am primit veștile vineri, dar dacă primeam aceste vești miercuri sau joi nu mai concuram aici”.

Marc Marquez, MotoGP

„Dar am primit-o vineri, am fost aici. Honda mi-a permis să aleg ce era mai bine pentru mine. Am decis să continui weekendul pentru că am concurat până acum”. Am spus: „Îmi voi asuma un risc, pentru că voi mergeți la 350 km/h, dar voi munci pentru voi și am muncit mult în acest weekend. Am lucrat pentru Honda pentru a-mi oferi contribuția pentru viitor. A fost o cursă dificilă, m-am bucurat de șase, șapte tururi la început”.

„Am făcut un start grozav, am văzut grupul din față și am reușit să merg mai mult sau mai puțin în același ritm. Dar am avut un avertisment și am renunțat, pentru că am văzut că aveam pompa de braț și multă durere și o lipsă de putere. Am terminat cursa, mi-am găsit grupul, doar am pedalat și am terminat cursa. A fost emoționant, dar a fost bine”.

Marc Marquez a dezvăluit, de asemenea, că viața sa de zi cu zi a fost „afectată foarte mult” din cauza problemelor pe care le are cu brațul drept de când și-a rupt brațul în iulie 2020 și că mai avea cel mult doi ani de curse dacă nu ar fi decis să se opereze din nou. „Viața mea de zi cu zi este afectată foarte mult”, a adăugat el. „Mă antrenam foarte mult acasă cu motocross, cu biciclete de șosea, cu orice fel de biciclete mă antrenam foarte mult”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marc Marquez, MotoGP

„Acum viața normală este să merg acasă, să mă odihnesc două, trei zile pentru că nu pot face nimic, doar niște picioare, niște ciclism. Și apoi încep să mă antrenez din nou, fizioterapie, analgezice. Le spun doctorilor și oamenilor mei, să merg așa, voi mai face încă un an, doi ani – nu mai mult, pentru că nu mă bucur și sufăr mult și nu pot suporta asta pe partea mentală. Dar având operația, sper ca viața mea să se schimbe. Ultimii doi ani nu au fost ușori”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss