Latest Posts

Marquez: MotoGP nu trebuie să devină ca F1, unde mașina este mai importantă decât pilotul

Vizualizări: 18524

Marc Marquez a avertizat că MotoGP “trebuie să fie atent” să nu devină ca Formula 1, unde crede că a devenit mai greu pentru piloți să facă diferența asupra mașinilor lor.

În ultimii ani, campionatului mondial de MotoGP a înregistrat o dezvoltare mai mare a aerodinamicii și a dispozitivelor de înălțime a motocicletelor, ceea ce a dus la dezbateri privind siguranța și dacă acestea adaugă vreo valoare spectacolului. Din 2023, dispozitivele ride-height poziționate în față au fost scoase în afara regulamentul – o măsură pe care Ducati a considerat-o nesportivă atunci când a fost convenită de producători actual prezent in campionatului Mondial de MotoGP.

Vorbind într-un interviu exclusiv și amplu cu colegi noștri de la publicație Autosport, Marc Marquez, de șase ori campion mondial de MotoGP, a transmis comentarii despre ordinea competițională actuală a seriei. În același timp, Marc Marquez a dezvăluit că a exprimat îngrijorarea în cadrul comisiei de siguranță a MotoGP că seria riscă să se îndrepte într-o direcție în care piloții sunt capabili să facă mai puțină diferență pe motociclete – comparând acest lucru cu ceea ce vede că este acum norma în F1.

Marquez, MotoGP

„Tipii din vârf sunt întotdeauna cei mai rapizi”, a spus pilotul Honda când a fost întrebat dacă liderii actuali din clasamentele MotoGP sunt amenințări reale. „Este adevărat că acum, sau cu anii, de fiecare dată mașina simt că devine mai importantă decât pilotul. „În continuare, pilotul este mai important decât mașina – sau asta este ceea ce vreau eu să cred. Dar, de fiecare dată depinzi mai mult de ceea ce ai, pentru că dacă nu ai o motocicletă competitivă nu poți face nimic”.

„Nu este ca în Formula 1, care este o altă extremă, dar mergem în această direcție și trebuie să fim atenți. Și am spus deja în unele comisii de siguranță că ‘băieți, trebuie să fim atenți, pentru că în cele din urmă trebuie să păstrăm faptul că piloții sunt mai importanți decât motocicletele. Acesta este un lucru, dar cu motocicletele actuale, cei mai rapizi sunt cei care se află în top; aceștia sunt Enea Bastianini, Pecco (Francesco Bagnaia), Fabio Quartararo, Aleix Espargaro în acest an. Și vom vedea dacă în viitor ne vom putea lupta cu ei”.

Marc Marquez – care a suferit o a patra operație majoră la brațul drept pe care și l-a rupt grav în 2020 la începutul acestui an și a ratat șase curse în 2022 – a explicat că motocicletele MotoGP, cu toate cele mai recente evoluții, devin “mai puțin manuale”, ceea ce a dus la un câmp mult mai strâns. „Lucrul este că acum totul este mai egal, pentru că limita este motocicleta”, a adăugat el. „Este adevărat că, în trecut, între motocicleta oficială și motocicleta satelit, diferența era mai mare”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marquez, MotoGP

„Acum nu mai există nicio diferență. Echipele satelit au motociclete oficiale. Așadar, au instrumentele necesare. Dar ce s-a întâmplat, și veți înțelege imediat? Înainte de a ajunge în MotoGP, când băgai viteza a patra pe o linie dreaptă, nu erai la cuplul maxim, pentru că te jucai cu roata, cu frâna spate, cu cuplul, cu poziția corpului. Acum, ieși pe pistă și deja în treapta a doua și a treia, cu dispozitivul holeshot, cu aerodinamica, ai cuplul maxim și ești băgat ca pe o motocicletă Moto3”.

„Așadar, motocicletele sunt mai puțin manuale. Înainte erau mai manuale și trebuia să te joci cu mai multe lucruri. Deci, din acest motiv, totul este mai egal acum, pentru că dacă este mai manual, atunci vei face mai multe greșeli și este mai dificil să profiți de toată motocicleta. Dacă limita este acolo este mai ușor”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss