More

  Latest Posts

  Marquez: Incident de cursă, eu și Zarco am fost „foarte norocoși”

  „Mă simt foarte norocos astăzi pentru că atât eu cât și el suntem ok și asta este cel mai important” – Marc MarquezMotoGP Australia.

  Campionul MotoGP Marc Marquez a avut parte de primul său DNF, de la Silverstone, anul trecut. Acesta a fost atins de la spate de Johann Zarco, în Marele Premiu al Australiei de duminică.

  Cei doi au făcut parte dintr-un grup foarte strâns la șefia cursei de la Phillip Island, căile celor doi intercalându-se într-un mod terifiant când au frânat la sfârșitul liniei de start sosire în turul 6.

  În mod miraculos, ambii piloți au scăpat nevătămați. Zarco a alunecat și a făcut tumbe până în primul viraj, motocicleta sa Yamaha sa din fericire nu a lovit nici un alt pilot. Marquez a reușit să își mențină motocicleta Honda sub control, dar a fost forțat să se retragă din cauza avariilor.

  „Când eram pe motor, nu am înțeles ce s-a întâmplat, și, sincer vorbind, eram furios, pentru că am simțit că cineva m-a atins de la spate,” a spus Marquez.

  „Nu am putut continua pentru că scaunul meu era complet stricat și se mișca mult. Ar fi fost imposibil să continui așa într-un mod bun, iar dacă s-ar fi rupt complet, ar fi devenit periculos.

  „Apoi am ajuns în paddock și am văzut video-ul, atunci am înțeles ce s-a întamplat și a fost clar un incident de cursă.

  „Ajungem acolo pe circuit la viteză foarte mare. Miller era în față, iar eu în slipstream-ul său, la mai bine de 300 km/h. Am frânat, chiar puțin cam târziu, și am încercat să mă opresc mai mult, dar atunci am simțit contactul, pentru că Zarco era în slipstream-ul ambelor motociclete.

  „Bineînțeles, se poate spune că ar fi trebuit să estimeze cât îl va avecta asta (slipstream-ul), dar este un incident de cursă, am vorbit deja cu el. Mă simt foarte norocos astăzi pentru că atât eu cât și el suntem ok și asta este cel mai important lucru.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss