Latest Posts

Marquez: Incident de cursă, eu și Zarco am fost „foarte norocoși”

Vizualizări: 14604

„Mă simt foarte norocos astăzi pentru că atât eu cât și el suntem ok și asta este cel mai important” – Marc MarquezMotoGP Australia.

Campionul MotoGP Marc Marquez a avut parte de primul său DNF, de la Silverstone, anul trecut. Acesta a fost atins de la spate de Johann Zarco, în Marele Premiu al Australiei de duminică.

Cei doi au făcut parte dintr-un grup foarte strâns la șefia cursei de la Phillip Island, căile celor doi intercalându-se într-un mod terifiant când au frânat la sfârșitul liniei de start sosire în turul 6.

În mod miraculos, ambii piloți au scăpat nevătămați. Zarco a alunecat și a făcut tumbe până în primul viraj, motocicleta sa Yamaha sa din fericire nu a lovit nici un alt pilot. Marquez a reușit să își mențină motocicleta Honda sub control, dar a fost forțat să se retragă din cauza avariilor.

„Când eram pe motor, nu am înțeles ce s-a întâmplat, și, sincer vorbind, eram furios, pentru că am simțit că cineva m-a atins de la spate,” a spus Marquez.

„Nu am putut continua pentru că scaunul meu era complet stricat și se mișca mult. Ar fi fost imposibil să continui așa într-un mod bun, iar dacă s-ar fi rupt complet, ar fi devenit periculos.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Apoi am ajuns în paddock și am văzut video-ul, atunci am înțeles ce s-a întamplat și a fost clar un incident de cursă.

„Ajungem acolo pe circuit la viteză foarte mare. Miller era în față, iar eu în slipstream-ul său, la mai bine de 300 km/h. Am frânat, chiar puțin cam târziu, și am încercat să mă opresc mai mult, dar atunci am simțit contactul, pentru că Zarco era în slipstream-ul ambelor motociclete.

„Bineînțeles, se poate spune că ar fi trebuit să estimeze cât îl va avecta asta (slipstream-ul), dar este un incident de cursă, am vorbit deja cu el. Mă simt foarte norocos astăzi pentru că atât eu cât și el suntem ok și asta este cel mai important lucru.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss