More

  Latest Posts

  Marquez: Cea mai mare greșeală a mea din acest sezon

  Marc Marquez a adresat temerile în legătură cu posibilitatea că nu ar fi sănătos pentru sesiunea de testare 2019, în urma unei noi lovituri la problematicul său umăr stâng, lovitură cauzată de o căzătură violentă din cadrul ultimei curse MotoGP a sezonului de la Valencia, acesta a declarat că este ok și că va participa la testare.

  Campionul mondial spune că a comis „cea mai mare greșeală” a sa din acest sezon, alegând să ignore sfaturile echipei sale, și insistând să folosească pneul spate Michelin mediu de ploaie, cu toți ceilalți piloți alegând opțiunea soft.

  Nu la mult timp după startul cursei ploaia s-a întețit, iar Marquez a realizat cu aderența pe partea din spate nu prea era acolo. Imediat după ce a fost martor la accidentul lui Pol Espargaro, care a căzut de pe motocicletă, aflat pe poziția a patra, Marquez a pierdut și el partea spate și a căzut în virajul nouă.

  Acesta s-a ridicat dar se ținea de umărul stâng, umăr pe care în mod clar l-a accidentat într-o altă căzătură, de sâmbătă din calificări. Dar, după ce a ajuns în garajul Repsol Honda nu părea să fie în nici un fel îngrijorat că va rata testarea de Marți.

  „Astăzi a fost decizia corectă de a concura și voi testa Marți și Miercuri,” spune acesta. „Nu este nici o problemă, evident că este ceva durere, dar mă simț gata să urc la loc pe motocicletă, la fel cum am arătat în încălzire și în cursă.

  „Astăzi însă am făcut cea mai mare greșeală a mea din acest sezon, pentru că am ales gumele medii spate. Pe grilă, toată echipa, Santi, Alberto, mi-au spus, „dacă începe să plouă, cu softul vei fi OK.”

  „Problema însă a fost că în FP3, cu gumele medii, am putut să merg foarte bine, cu nu foarte multă apă pe circuit, iar când am ieșit din garaj astăzi nu prea era apă, iar în ultima parte a procedurii s-a oprit ploaia.

  „Așa că am spus, puneți mediile. Le-au pus, dar când am început cursa, a început să plouă tare, și a fost foarte dificil de fiecare dată pentru că temperatura pneului spate a tot scăzut, iar apoi am căzut.

  „Din fericire sunt ok fizic, dar este adevărat că trebuie să învăț din această greșeală, decizia de astăzi nu a fost una bună, dar în același timp a fost și singura mea mare greșeală din sezon, dar, din fericire, este ultima cursă.”

  Foto-credit: Repsol Honda Team


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss