GP24 Media

LATEST POSTS

Marquez apt să participe la testele de pre-sezon MotoGP

Marquez
Vizualizări: 11495

Honda a anunțat că Marc Marquez va participa luna viitoare la testele de pre-sezon MotoGP în Malaezia și Indonezia, după ce și-a revenit suficient după accidentare.

Multiplul Campion Mondial de MotoGP, Marc Marquez, a ratat ultimele două runde din 2021 și a rămas fără motocicletă timp de trei luni în timpul iernii din cauza unei probleme de vedere rezultată dintr-un accident de antrenamente în noiembrie. Nefiind nevoie de operație, Marquez și-a petrecut iarna recuperându-se treptat de problemele sale de vedere – pe care le-a suferit și în 2011 – și a reușit să se întoarcă la antrenamentul cu motocicleta la începutul acestei luni.

Săptămâna trecută a finalizat o zi de teste pe Circuitul Internațional Algarve din Portugalia pe un RC213V-S Honda, care s-a dovedit pozitiv, deoarece nu a mai suferit probleme cu vederea. El și-a continuat antrenamentul cu motocicleta pe o CBR600 Honda la Valencia și se va întoarce la motocicleta sa Honda MotoGP pentru prima dată de la câștigarea Marelui Premiu Emilia Romagna din octombrie luna viitoare.

Testul de la Sepang începe pe 5 februarie timp de două zile, urmat de un test de trei zile pe noua pistă Mandalika din Indonezia săptămâna următoare. O scurtă declarație Honda spunea: „Marc Marquez a fost autorizat să revină pe pistă cu noul Honda RC213V și echipa Repsol Honda la Testul de la Sepang din 05 februarie 2022. Pe tot parcursul iernii, Marquez a avut controale și consultații medicale continue pentru a-și monitoriza diplopia.

„În ultimele săptămâni, ameliorarea stării lui a făcut ca echipa sa medicală să considere recuperarea lui suficientă pentru a reveni la antrenament pe două roți. Numărul 93 a revenit pentru prima dată pe pista de motocross înainte de a încerca Honda RC213V-S în Portimao și o Honda CBR600RR în Aragon. În 24 ianuarie, Marquez a fost supus încă unui control medical care a reconfirmat că tratamentul a fost un succes total, iar multiplul campion mondial este într-o stare potrivită pentru a conduce o motocicletă de MotoGP.

„Prin urmare, s-a decis ca Marquez să-și înceapă campania din 2022 la primul test oficial MotoGP din Sepang, înainte de a se îndrepta spre Mandalika, Indonezia săptămâna următoare. Aceasta va fi prima dată când Marquez se întoarce pe o motocicletă de MotoGP de când a câștigat GP-ul Emilia Romagna din 2021 în fața lui Pol Espargaro. Echipa Repsol Honda se va îndrepta la primul test al noului sezon cu putere maximă cu Marquez alături de Pol Espargaro, care intră în al doilea an în echipă.”

Marquez

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Problemele de vedere ale lui Marquez au marcat al patrulea extrasezon consecutiv, unde a fost forțat să-și revină după accidentare. În iarna anului 2018 până în 2019, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă recurentă de luxație a umărului, care l-a afectat în sezonul 2018, fiind necesară o nouă operație la umăr în 2019, când l-a luxat din nou într-un accident în timpul calificării pentru GP-ul din Malaezia.  Apoi, în iarna anului 2020 spre 2021, Marquez a trecut printr-o recuperare îndelungată după ruptura de braț drept, care l-a exclus din campania din 2020 și a necesitat trei operații.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES