Latest Posts

Marjele fine ale pneurilor F1 2022 sunt în spatele dificultăților lui Perez

Vizualizări: 24990

Christian Horner crede că dificultățile lui Sergio Perez în ceea ce privește pneurile de Formula 1 în 2022 se pot datora marjele fine de gestionare a temperaturii necesare pentru a optimiza noile compoziții de 18 inch.

De-a lungul carierei sale în Formula 1, Sergio Perez și-a creat reputația de a fi unul dintre cei mai puternici piloți atunci când vine vorba de gestionarea pneurilor, în special în perioada în care a evoluat la Sauber F1 și Force India. Însă Perez a recunoscut după finalul sezonului de la Abu Dhabi că a avut mai multe probleme cu pneurile Pirelli din acest an, care au trecut la jante de 18 inch și au fost concepute pentru a permite piloților să forțeze mai mult. „M-am luptat un pic cu aceste pneuri în acest an, în ceea ce privește gestionarea pneurilor în cursă”, a declarat Sergio Perez.

Marjele, Perez

„Așa că sperăm că acesta poate fi un lucru pe care îl vom îmbunătăți pentru anul viitor și, în general, să fim puțin mai puternici”. Luptele lui Sergio Perez cu pneurile s-au dovedit costisitoare la Abu Dhabi, deoarece a fost nevoit să treacă la o strategie cu două opriri după ce a consumat prea mult din pneul din dreapta față în prima parte a cursei. Acest lucru l-a costat poziția pe pistă pe mexicanul Charles Leclerc, rivalul său pentru locul doi în campionat, și nu a reușit să recupereze diferența în ultimul stint, ceea ce l-a făcut să termine pe locul trei atât în cursă, cât și în clasamentul final.

Întrebat de colegi noștri de la publicație Autosport despre dificultățile lui Sergio Perez cu pneurile din acest an, Christian Horner a remarcat că micile schimbări de set-up au acum un impact mai mare asupra performanței pneurilor. „Ceea ce am văzut anul acesta este că marjele sunt atât de mici”, a declarat Horner. „Poți fi un clic de aripă față în afară, sau un pic de înălțime a cursei, sau o cantitate mică de echilibru mecanic, iar acest lucru poate avea un efect dramatic asupra duratei de viață a pneurilor tale”.

Marjele, Perez

„Cred că Checo a condus atât de multe curse în care a fost fantastic cu pneurile. În Abu Dhabi a fost doar primul stint care l-a compromis, unde partea din față dreapta a început să granuleze destul de mult în comparație cu Charles Leclerc și Max Verstappen. „Asta l-a scos apoi din sincronizare, unde a trebuit să intrăm la boxe și asta a fost la o singură oprire foarte compromisă. Deci, cursa cu două opriri a fost cea mai ofensivă”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sergio Perez s-a luptat să susțină o provocare pentru Max Verstappen pe parcursul sezonului, câștigând două curse față de cele 15 ale coechipierului său și terminând anul cu 149 de puncte în urmă.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss