Latest Posts

Marin Dumitrescu s-a stins din viață la vârsta de 102 ani.

Vizualizări: 16333

Motorsportul românesc l-a pierdut în această dimineață pe Marin Dumitrescu, legendarul pilot român, la 3 luni de la împlinirea vârstei de 102 ani.

Marin Dumitrescu

Considerat unul dintre cei mai buni piloți pe care i-a dat România, Marin Dumitrescu a pus umărul la cucerirea primelor trofee din istoria automobilismului românesc, trecându-și în palmares peste 30 de titluri de campion. De asemenea, Marin Dumitrescu a construit automobile de curse, a format echipe de raliu şi a influențat destine de campioni, precum Ştefan Vasile, Titi Aur sau Claudiu David.

Ca urmare a participării sale la toate concursurile automobilistice organizate în Sinaia, orașul în care, în 1950, a realizat cea mai mare victorie din carieră, la cursa de Coastă, Marin Dumitrescu a fost numit, în 2011, Cetățean de Onoare al orașului Sinaia, apoi a primit din partea președintelui României, Traian Băsescu, distincția Ordinului Național “Serviciul Credincios în grad de “Cavaler”. De asemenea, în 2012 a fost declarat oficial și Maestru al Sportului de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Marin Dumitrescu

În acest an, FRAS și Romfilatelia au realizat un întreg poștal cu timbru marcă fixă „Piloți de Legendă”, în semn de respect şi prețuire fața de legendarul sportiv român.

Pe lângă performanțele ca sportiv, Marin Dumitrescu a fost și fondator a două cluburi, Unirea Tricolor și Politehnica București. Totodată, a scris două cărți, una autobiografică „Un sfert de veac la volanul bolizilor” (1978) și Automobilismul Sportiv Românesc (2010). Totodată, în 2017 a fost lansat un documentar despre viața sa, numit „Cursa vieții mele”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În urma lui Marin Dumitrescu rămân doi băieți, Silviu și Andrei, ambii piloți activi în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Silviu, revenit în 2018, în competiție, are în palmares un titlu de vicecampion național absolut, în timp ce Andrei, la fix 50 de ani de când bunicul său devenea primul campion, a cucerit la finele sezonului 2018 titlul de campion național absolut.

Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: BMW Group Press
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

Latest Posts

Don't Miss