GP24 Media

LATEST POSTS

Mărețul nume Schumacher revine în Formula 1 din 2021

Vizualizări: 9644

Mick Schumacher (fiul campionului Michael Schumacher) a confirmat astăzi faptul că va face parte din formația americană Haas F1, din 2021, alături de Nikita Mazepin. Mick conduce clasamentul F2 cu un avantaj de 14 puncte, cu o etapă înainte de finalul sezonului. A obținut 2 victorii în 2020 și în total, 10 podiumuri. Juniorul Ferrari și pilotul rus îi înlocuiesc pe Kevin Magnussen și Romain Grosjean.

„Sunt foarte mulțumit că în sfârșit putem să confirmăm alegerea făcută – Mick Schumacher va face parte din distribuția noastră, începând cu 2021. Campionatul de Formula 2 a reprezentat mereu o rampă de lansare pentru tinerele talente, iar anul acesta, am avut de departe, unul dintre cele mai competitive sezoane. Mick a câștigat curse, s-a clasat pe podium de nenumărate ori și a excelat în lupta împotriva unor talente remarcabile. Cred cu tărie că merita să treacă în F1, având în vedere performanțele sale”, a declarat directorul echipei, Guenther Steiner.

„Avem șansa ca echipă, să evaluăm și să formăm o nouă generație de piloți, având în vedere că suntem familiarizaţi cu pachetul din 2021. Punem la loc cărămidă, după cărămidă, ca să dezvoltăm echipa în continuu și abia aștept să adaug contribuția lui Mick, atât pe pistă, cât și în afara ei.”

Mărețul nume Schumacher revine în Formula 1 din 2021

Înaintea debutului în curse cu Haas, din 2021, Schumacher va începe pregătirile făcându-și apariția în FP1, în Abu Dhabi și apoi testând pe același circuit, la finalul sezonului. El vine în F1, după ce a câștigat campionatul european de F3 în 2018, cu 8 victorii, înainte să ajungă în Academia Ferrari, după un an, și să debuteze în F2.

„Ideea de a fi parte din grilă F1, începând cu anul viitor, mă face incredibil de fericit – pur și simplu nu am cuvinte”, a spus Schumacher. „Aș vrea să mulțumesc echipei Haas F1, Scuderiei Ferrari și FDA pentru încrederea acordată. Aș mai vrea să confirm încă o dată iubirea pentru părinții mei – știu că lor le datorez totul.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Am crezut mereu că o să-mi împlinesc visul. Le mulțumesc enorm și tuturor fanilor motorsportului care m-au sprijinit de-a lungul carierei. O să dau totul, ca deobicei și abia aștept să încep această călătorie alături de Haas și de fani.”

Mick va fi cel de-al treilea membru al familiei Schumacher care va face parte din Campionatul Mondial de Formula 1, după ce unchiul său Ralf, a participat la 180 de curse, din 1997, până în 2007 și a obținut 6 victorii. Michael are al doilea cel mai mare număr de victorii, după Lewis Hamilton – 91.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES