More

  Latest Posts

  Mărețul nume Schumacher revine în Formula 1 din 2021

  Mick Schumacher (fiul campionului Michael Schumacher) a confirmat astăzi faptul că va face parte din formația americană Haas F1, din 2021, alături de Nikita Mazepin. Mick conduce clasamentul F2 cu un avantaj de 14 puncte, cu o etapă înainte de finalul sezonului. A obținut 2 victorii în 2020 și în total, 10 podiumuri. Juniorul Ferrari și pilotul rus îi înlocuiesc pe Kevin Magnussen și Romain Grosjean.

  „Sunt foarte mulțumit că în sfârșit putem să confirmăm alegerea făcută – Mick Schumacher va face parte din distribuția noastră, începând cu 2021. Campionatul de Formula 2 a reprezentat mereu o rampă de lansare pentru tinerele talente, iar anul acesta, am avut de departe, unul dintre cele mai competitive sezoane. Mick a câștigat curse, s-a clasat pe podium de nenumărate ori și a excelat în lupta împotriva unor talente remarcabile. Cred cu tărie că merita să treacă în F1, având în vedere performanțele sale”, a declarat directorul echipei, Guenther Steiner.

  „Avem șansa ca echipă, să evaluăm și să formăm o nouă generație de piloți, având în vedere că suntem familiarizaţi cu pachetul din 2021. Punem la loc cărămidă, după cărămidă, ca să dezvoltăm echipa în continuu și abia aștept să adaug contribuția lui Mick, atât pe pistă, cât și în afara ei.”

  Înaintea debutului în curse cu Haas, din 2021, Schumacher va începe pregătirile făcându-și apariția în FP1, în Abu Dhabi și apoi testând pe același circuit, la finalul sezonului. El vine în F1, după ce a câștigat campionatul european de F3 în 2018, cu 8 victorii, înainte să ajungă în Academia Ferrari, după un an, și să debuteze în F2.

  „Ideea de a fi parte din grilă F1, începând cu anul viitor, mă face incredibil de fericit – pur și simplu nu am cuvinte”, a spus Schumacher. „Aș vrea să mulțumesc echipei Haas F1, Scuderiei Ferrari și FDA pentru încrederea acordată. Aș mai vrea să confirm încă o dată iubirea pentru părinții mei – știu că lor le datorez totul.”

  „Am crezut mereu că o să-mi împlinesc visul. Le mulțumesc enorm și tuturor fanilor motorsportului care m-au sprijinit de-a lungul carierei. O să dau totul, ca deobicei și abia aștept să încep această călătorie alături de Haas și de fani.”

  Mick va fi cel de-al treilea membru al familiei Schumacher care va face parte din Campionatul Mondial de Formula 1, după ce unchiul său Ralf, a participat la 180 de curse, din 1997, până în 2007 și a obținut 6 victorii. Michael are al doilea cel mai mare număr de victorii, după Lewis Hamilton – 91.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss