Latest Posts

„Marele talent” Schumacher ar fi un mare atu pentru Haas – Magnussen

Vizualizări: 10648

Pilotul Haas, Kevin Magnussen l-a sfătuit pe Mick Schumacher să dea tot ce poate, în cazul în care ajunge în Formula 1, anul viitor. Haas a confirmat de curând, faptul că în 2021, va avea o distribuție nouă, iar zvonurile îi indică pe Schumacher și Mazepin drept înlocuitori pentru Magnussen și Grosjean.

Kevin Magnussen a spus că a fost impresionat de performanța lui Mick, dar că nu știe ce au de gând să facă Gene Haas și Guenther Steiner:

„Acum depinde de anunțul pe care îl fac, dar sunt câțiva piloți tineri, excepționali din care să aleagă. Cred că Schumacher ar trebui să fie pe listă. Dar nu știu aceste detalii, nici Guenther, nici Gene, nu îmi spun, doar presupun că Schumi Junior este. L-am întâlnit și am discutat cu el și pare a fi un tânăr foarte deștept și are și talent. Conduce clasamentul din F2 și în curse este excepțional.”

„Așadar, sigur se va descurca, indiferent de înțelegerea la care se va aunge, cu el. Sunt foarte sigur de abilitățile sale și stilul de pilotaj. Cred că ar fi un mare atu pentru echipă.”

Coechipierul lui Magnussen, Romain Grosjean, a spus că „motivele financiare”, au determinat echipa să înlocuiască ambii piloți. Haas, este client Ferrari, în ceea ce privește pachetul motor, așadar s-ar putea ajunge la termeni mai favorabili, cu producătorul, dacă l-ar avea în echipă pe Mick, deoarece este membru al Academiei.

Se speculează ideea că Schmacher va fi confirmat ca pilot Haas, înainte de finalul sezonului de Formula 2, alături de rivalul său Nikita Mazepin, care ar putea aduce un sprijin masiv, datorită tatălui său, miliardarul Dmitry.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Magnussen în schimb, refuză să creadă, că el și Grosjean își pierd locurile, în favoarea unor piloți care plătesc: „E greu să definești ideea de pilot care plătește, deoarece cam toți piloții aduc cu ei o anumită valoare comercială. Sunt piloți care doar scriu un cec și iau un loc, alții au familii cu bani care cumpără echipe și atunci au poziția garantată.”

„Dar cred că toți piloții, inclusiv cei mai buni, aduc o valoare comercială, fie că e vorba de sponsori, parteneri care îi însoțesc, pe toată perioada carierei. Oricine ar sta în celălalt monopost, va fi probabil cineva capabil să aducă un pachet substanțial, dar nu știu cine ar fi. Ar fi perfect dacă ar avea și ceva experiență, dar totuși, câțiva piloți, precum Schumacher, ar putea să se descurce bine și fără un coechipier experimentat.”

Magnussen spune că valoarea unui pilot din F1, este mai greu de definit, decât în alte sporturi unde contractul are o valoare de transfer: „E complicat când pilotul este responsabil de o parte atât de mare din pachetul comercial. În fotbal e mai ușor, deoarece jucătorii sunt deținuți de club, iar cluburile îi cumpără și merg ca împrumut la altele.”

„Deci știi că ai valoare ca jucător, dacă faci parte dintr-un club, iar acel club va trebui să te vândă mai departe, pentru că știe că ești un atu. Dar nu funcționează la fel și în Formula 1, din păcate. Dar asta nu se va schimba. Așa este, și motorsportul este dificil, în acest

Sursa: racefans.net
Photocredit: panetf1.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

racefans.net

Latest Posts

Don't Miss